Gyerekeket kocsmába vinni?
Londonban láttam több klasszikus angol pub-ban is hogy péntek szombat este 8-9 óra körül a 30-as baráti társaságokhoz a házaspárok a kicsi,akár még szoptatós kisbabát is elvitték.
Magyarként ez nekem teljesen megdöbbentő látvány volt.Ilyet itthon még nem láttam.De ott jórészt én voltam az egyetlen akinek ez furcsa látvány volt.Mi a véleményetek?
Az hogy angliában egy pub-ba bemenni még nem azt jelenti, hogy tökrészegre akarod inni magad vagy, hogy alkesz vagy mint magyarországon ha bemész egy talponállóba.
Ott legtöbbször van ennivaló is és valóban egy családi program lehet ott enni. Persze az angolok is tudnak vedelni, de nagyon sok olyan pub van ahová az egész család elmehet és jól érezhetik magukat.
Nagy hiányossága ez a Keurópai népeknek.
A "pub" nem azonos a magyar "kocsmával", hanem inkább egy étteremnek vagy bisztrónak felel meg!
Másrészt meg a legtöbb országban nem az a "normális", hogy ilyen helyen hullára isszák magukat az emberek, hanem beszélgetés mellett isznak valamit, ami sok esetben - "még" férfiak esetében is - alkoholmentes ital.
"Pedig ezek kifejezetten sörözős pub-ok voltak rengeteg féle csapolt sörrel."
Igen, csak ott is van más is, nem CSAK sör, emellett még akkor sem kell lerészedegni, ha valaki sört iszik.
Mellesleg egy gyerek elött otthon is ihat valaki sört, attól nem lesz alkoholista, hogy lát valakit sört inni.
Viszont egy angol pub-ban nincs dohányzás, nincs kosz, sokkal tisztább és kultúráltabb kinézete van, mint sok MO-i vendéglönek.
igen, európában sokhelyütt nem a szülők rendelik alá magukat a gyereknek, hanem beillesztik az életükbe. és igen, elmennek vele a pubba amikor találkoznak a barátaikkal.
amúgy kisgyerekként, ha nagyapa vigyázott rám, engem is elvitt a kocsmába, amíg ő dumált egy kicsit a haverokkal, én kaptam nyalókát, és játszhattam a számítógépen, vagy ha kis cukin megfűztem a pultost, akkor a pénzbedobós játékgépet is kipróbálhattam xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!