Mi tévők lennétek ebben a helyzetben? Költözzek vagy maradjak?
A párommal élek.
Lényegében ő fizeti a számlákat, kaja nagy részét, mert én egyetemre járok és rengeteget tanulok. Szívesen mennék diákmunkára, de tényleg annyit tanulok, hogy sokszor fél 2-kor is még fent vagyok és fél 6-kor kelek.
Párom állandóan szóváteszi ezt, hogy minden ő fizet. És ami még idegesítőbb azt mondja, hogy ez a diploma amit én csinálok semmit nem ér, felteszem a polcra, úgyse lesz munkám, én úgysem kellek sehova. Baromira elegem van már belőle. Én próbálok megtenni mindent, hogy elvégezzem az iskolát. Sokszor baromi fáradt vagyok, unom, nincs karácsony, nincs szülinap és akkor ahelyett hogy biztatna még lehúz hogy nekem ez úgysem fog menni. Jobban az idegesít hogy mindig mondja, hogy én hallgassak, én csak itt lakok. Ez a ház az én szüleimé. Nem nagy de elférünk. Nekem 50 ezer Ft-ot szoktak adni ennél többet nem tudnak / hó. Nem is várom el. Ezért is hálás vagyok. Ezt nem szoktam betenni a közösbe, ugyanis ebből szoktam venni magamnak a reggelit, napközben kaját, ha kell nyomtatni a suliba valamit vagy épp egy kabát, hamar elmegy az az 50 e Ft.
Már ott tartok, hogy elköltöznék. Persze ez az én szüleim lakása, de sajnos ez a várostól messze van. Szomszéd is 1 van. Egyedül én itt nem mernék lakni, sokszor félek is itt egyedül. Arra meg jelenleg nincs pénzem, hogy én kivegyek egy albit. Meg minek is fizetnék mást, mikor van hol lakni csak így baromi nehéz, hogy az ember csinálná. Épp ZH-ra készülnék a "párom" (magam sem tudom minek nevezzem...) meg csak magyaráz, hogy én hülye vagyok, semmi nem lesz belőlem. Próbáltam már vele beszélni, hogy majd iskola után lesz munkám nekem is de egyszerűen nem képes felfogni csak azt mondja hogy én nem kellek sehova. Mindig is ellene volt hogy én továbbtanuljak.
Kollégium nem opció, mert tele van...
Olyat hol olvastál, hogy nem vagyok tisztában azzal mennyibe kerülnek a csekkek???
Annak meg végképp mi köze ahhoz hogy én minek tanulok, hogy tisztában vagyok e a csekkekkel?
Ha kisgyermek gondozónak tanulok, akkor tisztában kell vele lennem ha mérnöknek akkor nem?! Vagy mi lenne a logikád?
Teló számla az nekem feltöltős amit én fizetek. Telefonálni nem szoktam, Csak neten keresztül. Biztosítást nem fizetünk mivel olyan kicsi a ház, hogy nem lehetett lakóépületnek minősíteni. Autóbiztosítás van amit én fizetek, ugyanis nyáron dolgozom és abból a pénzből 1 évre mindig kifizetem. Tankolni nem tankolok, mivel biciklivel járok mindenhova. Párom megy autóval ha úgy van kedve. Közel van a munkahelye ha szakad az eső vagy késésben van akkor megy autóval. Műkörmöm nekem nem kerül pénzbe, mert a tesóm megcsinálja. Fodrászra én havonta nem költök szerintem más sem, az elég luxus lenne. "Nem mentem sehova, nem csináltam semmit" Nem is szoktam. Itthon szoktam tanulni, + (takarítás, mosás, főzés....). Szüleimhez elmegyek nekik bevásárlás (adnak pénzt én elmegyek megveszem) nekik segítek ha kell otthon valamit, tesóm megcsinálja a körmöm , szemöldököm kitudom szedni, nagyon máshova nem járkálok.
" Mert látom hogy hajtott, és küzdött.Nalad ezt nem látom, és van annyi rutinom hogy ezt kiszűröm". Hoppá, te átlátsz a gében?! " Hát elhiheted, ha fél2-kor még fent szoktam lenni akkor nem keveset teszek érte...
"Nem tudom mennyire vagy jó nő" Ezt én sem tudom megállapítani, jelenleg edzeni nem járok el de 8 évig rúdtáncoltam, majd ha anyagilag megtehetem visszatérek, komolyra fordítva szerintem nem vagyok csúnya, de ez most mellékes.
"Cáfolj meg ha nem igyvan!" Megvagy cáfolva.
Nem tartom magam hepciásnak. Az, hogy itt mindenki támadni próbál (1-2 kivétel), én megvédem magam az 2 külön dolog.
Ami igaz az igaz. Nem itthon fekszem egész nap és várom, hogy be legyen gyújtva, hanem elmegyek tanulni, haza jövök tanulok, és még este is beadandót írok, ppt-t csinálok...
Bárcsak ennyire egyszerű lenne!
Csak tudod, az a gond nem adják ilyen egyszerűen.
Vannak zh-k, ott bizonyítani kell. Vannak pontok, amiket el kell érni.
Vannak beadandók, amiket meg kell csinálni és vannak prezentációk amiket elő kell adni. Ezeket senki nem csinálja meg helyettem, tehát én kinek a hátán kapaszkodom fel?
A többiek akik a szüleikkel élnek és esetleg még tandíjat is fizetnek. Ők is felkapaszkodnak? Akkor mindenki aki aki tanul és nem dolgozik? vagy hogy van ez?!
Szólhatnál nekem is róla mi az, és hol van?!
Jaaa vicces akartál lenni és a rúdtáncra gondolsz?!
Nem, sajnos nem jött be. 8 órában dolgoztam sz-v tehát nem sok hétvégém marad.
Mellesleg látom nem vagy képben a rúdtánccal sem de segítek, nem úgy néz ki hogy pörögsz egy rúdon, hanem erőelemeket tanulsz, amihez kell egy jó kondi, és sok erő.
Jelzem mindenkinek, hogy nem aludni megyek, hanem tanulni.
Holnap reagálok ;). Ma már nem töltöm vele az időt.
Nem olvastam végig a hosszú nyitót, a többi hozzászólásból meg egy sort sem. Lehet, hogy más már leírta ugyanezeket.
Sóval!
Aki így viselkedik veled, az minden, csak nem párod. Az egy lehúzó tróger, aki csak tönkre teszi az önbizalmadat. Rúgd ki azonnal!
Ha annyira félsz egyedül (mondjuk egy felnőtt ember nem tudom, miért fél), akkor keress albérlőt. Ahogy a pároddal elfértetek ketten, nyilván vele is elférnétek. Inkább kérj kevesebbet, csak tudj válogatni a jelentkezők között, hogy normális emberrel lakhass együtt. A rezsi teljes költségét biztos be tudod hozni rajta, szerintem jóval többet is.
Akkor nyugalmad lesz és nem is leszel egyedül.
Fu hát nem olvastam el mindent, de azt látom, hogy minden ostoba téged szapul.
Szerintem az egyetlen megoldás az lenne, ha kidobnád ezt a fos alakot, és vissza költöznél a szüleidhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!