Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi tévők lennétek ebben a...

Mi tévők lennétek ebben a helyzetben? Költözzek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

A párommal élek.

Lényegében ő fizeti a számlákat, kaja nagy részét, mert én egyetemre járok és rengeteget tanulok. Szívesen mennék diákmunkára, de tényleg annyit tanulok, hogy sokszor fél 2-kor is még fent vagyok és fél 6-kor kelek.

Párom állandóan szóváteszi ezt, hogy minden ő fizet. És ami még idegesítőbb azt mondja, hogy ez a diploma amit én csinálok semmit nem ér, felteszem a polcra, úgyse lesz munkám, én úgysem kellek sehova. Baromira elegem van már belőle. Én próbálok megtenni mindent, hogy elvégezzem az iskolát. Sokszor baromi fáradt vagyok, unom, nincs karácsony, nincs szülinap és akkor ahelyett hogy biztatna még lehúz hogy nekem ez úgysem fog menni. Jobban az idegesít hogy mindig mondja, hogy én hallgassak, én csak itt lakok. Ez a ház az én szüleimé. Nem nagy de elférünk. Nekem 50 ezer Ft-ot szoktak adni ennél többet nem tudnak / hó. Nem is várom el. Ezért is hálás vagyok. Ezt nem szoktam betenni a közösbe, ugyanis ebből szoktam venni magamnak a reggelit, napközben kaját, ha kell nyomtatni a suliba valamit vagy épp egy kabát, hamar elmegy az az 50 e Ft.

Már ott tartok, hogy elköltöznék. Persze ez az én szüleim lakása, de sajnos ez a várostól messze van. Szomszéd is 1 van. Egyedül én itt nem mernék lakni, sokszor félek is itt egyedül. Arra meg jelenleg nincs pénzem, hogy én kivegyek egy albit. Meg minek is fizetnék mást, mikor van hol lakni csak így baromi nehéz, hogy az ember csinálná. Épp ZH-ra készülnék a "párom" (magam sem tudom minek nevezzem...) meg csak magyaráz, hogy én hülye vagyok, semmi nem lesz belőlem. Próbáltam már vele beszélni, hogy majd iskola után lesz munkám nekem is de egyszerűen nem képes felfogni csak azt mondja hogy én nem kellek sehova. Mindig is ellene volt hogy én továbbtanuljak.

Kollégium nem opció, mert tele van...

2023. nov. 23. 20:52
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
36%

Szépen kihasználod a " párod" - vagy minek is nevezzem?!

A helyében én lépnék ki az életedből!

Rengetegen dolgoznak egyetem mellett. Te semmit, mégis sír a szád!

2023. nov. 23. 22:25
 22/52 A kérdező kommentje:

Ezt már javasolták nekem.

Meg azt is, hogy amit nekem fizetne lakbért (ha én nem laknék itt és ő maradna) azt a pénz én kitudnám fizetni a városba lakbérre és ha dolgoznék fizetném a rezsit, ami egyenlőre nem valósult meg hogy tudjak munkát válalni. De itt még nem tartunk. Nyilván nem kérnék a páromtól lakbért.

A kassza úgy közös, hogy én tőle külön pénzt nem kérek, de a rezsiket ő fizeti.

Na ezaz, hogy én is ezt látom.

Igazából ő mindenkit lenéz aki egyetemre jár. Szerinte felesleges. Kell egy jó szakma, aztán lehet menni dolgozni. Gondolom az is zavarja, hogy neki sosem volt/ lesz diplomája nekem pedig igen.

Ez itt a kérdés! Ezt nem értem én sem. Ha a párom lenne szerintem nem ezt mondaná, hogy minek csinálom úgysem lesz ebből semmi....

2023. nov. 23. 22:32
 23/52 anonim ***** válasza:
60%
Én azt mondom, hogy tedd ki. De mivel úgy sem fogod, ezért szenvedj csak. xD
2023. nov. 23. 22:35
 24/52 A kérdező kommentje:

Rengetegen nem vesznek fel egyszerre 2 félévet ahogyan én (hogy haladjak) ergo nincs is annyi követelményük mint nekem .

Az elején dolgoztam én is hétvégén, de ahogy egyre több lett a feladat nem tudtam menni, mert mindig van valami amire készülni kell ami nem kevés idő.

Ha a párom miért használom ki? Egy pártól nem elvárható az, hogy segítse a párját, ha úgy adódik a helyzet?

2023. nov. 23. 22:36
 25/52 anonim ***** válasza:
41%

Kihúztam a gyufát :D

Az 50ezret is arra hoztam fel, hogy szerinted erre mennyit kell ráfizetnie a "párodnak", hogy te ne halj éhen? Szüleidet meddig akarod pumpolni?

Inkább gyakorolgass akkor, én meg megyek elolvasom a jogot :D

2023. nov. 23. 22:37
 26/52 A kérdező kommentje:

Nem vagyok előrébb ha kiteszem, mivel én itt egyedül nem laknék.

Ha valaki megy az én leszek, mivel a város végén egyedül én nem fogok élni, ahol van 1 darab szomszéd és az utca is olyan, hogy közvilágítás NINCS semmi .

2023. nov. 23. 22:38
 27/52 A kérdező kommentje:

Te biztos jogot tanulsz?!

A jogszabályokat hogy érted, ha a leírt szöveget nem tudod értelmezni?

Szüleim maguktól adják ezt nekem, ugyanis nekik mindig is az volt az álmuk hogy legyen egy diplomás a családban, ha nekik ez nem adatott meg.

Az egyetemem nem fizetős, amiért tettem is. Egyedül vagyok a szakon államim amihez kellettek jó tanulmányi pontok valamint plusz pont. Megdolgoztam érte , hogy bekerüljek és azért is hogy bent maradjak.

2023. nov. 23. 22:42
 28/52 anonim ***** válasza:
56%
5os vagyok nem nagyon akarlak elkeseriteni. De ha a rezsinel meg úgy alapjában véve a csekkeknel nem vagy tisztában mi mennyibe kerül, akkor te mit tanulsz egyáltalán az egyetemen?! Alapjaraton leirom az én esetemet, vidéken fűtés kB 30e,áram legyen 7-8ezer, víz kB 10ezer, mivel nő vagy többet fogyasztasz, max nem veszel róla tudomást... Ottvan a telo számla, esetleg biztosítás,autót tankolni, és a kaja nekünk egy hétvége egy 20as X 4, ugye hétvége, ja és hetkozbe nyugodtan szamolhatsz 5-8e forinttal! Megvan mennyinel vagyunk? Ja és akkor magadra semmit nem koltottel, nem mentél sehova, nem csináltál semmit, pláne nem volt se műköröm se fodrász. 20on éves nőknél ez fontos. Párom pedasszisztenst tanult, de mellette dolgozott én tamogattam ebben még akkor is mikor nem volt munkája. Mert látom hogy hajtott, és küzdött.Nalad ezt nem látom, és van annyi rutinom hogy ezt kiszűröm. De te ottvagy, hogy kB egy übermenschnek érzed magad, hogy diplomad lesz, mellette semmit nem akarsz csinálni. Nemtudom mennyire vagy jó nő, de nem sokáig toleralnam.... Cáfolj meg ha nem igyvan!
2023. nov. 23. 22:43
 29/52 anonim ***** válasza:
58%
Tudod kérdező ahogy egyre többet olvasom a hepciáidat, egyre jobban állok a párod mellé, hogy meneküljön onnan de gyorsan. Pedig még a fő kérdésben még valahol meg is értettelek volna. De így...
2023. nov. 23. 22:45
 30/52 anonim ***** válasza:
54%
Más hátán felmászva, szeretnél diplomát 🙂 gratulálok! 👏
2023. nov. 23. 22:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!