Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi tévők lennétek ebben a...

Mi tévők lennétek ebben a helyzetben? Költözzek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

A párommal élek.

Lényegében ő fizeti a számlákat, kaja nagy részét, mert én egyetemre járok és rengeteget tanulok. Szívesen mennék diákmunkára, de tényleg annyit tanulok, hogy sokszor fél 2-kor is még fent vagyok és fél 6-kor kelek.

Párom állandóan szóváteszi ezt, hogy minden ő fizet. És ami még idegesítőbb azt mondja, hogy ez a diploma amit én csinálok semmit nem ér, felteszem a polcra, úgyse lesz munkám, én úgysem kellek sehova. Baromira elegem van már belőle. Én próbálok megtenni mindent, hogy elvégezzem az iskolát. Sokszor baromi fáradt vagyok, unom, nincs karácsony, nincs szülinap és akkor ahelyett hogy biztatna még lehúz hogy nekem ez úgysem fog menni. Jobban az idegesít hogy mindig mondja, hogy én hallgassak, én csak itt lakok. Ez a ház az én szüleimé. Nem nagy de elférünk. Nekem 50 ezer Ft-ot szoktak adni ennél többet nem tudnak / hó. Nem is várom el. Ezért is hálás vagyok. Ezt nem szoktam betenni a közösbe, ugyanis ebből szoktam venni magamnak a reggelit, napközben kaját, ha kell nyomtatni a suliba valamit vagy épp egy kabát, hamar elmegy az az 50 e Ft.

Már ott tartok, hogy elköltöznék. Persze ez az én szüleim lakása, de sajnos ez a várostól messze van. Szomszéd is 1 van. Egyedül én itt nem mernék lakni, sokszor félek is itt egyedül. Arra meg jelenleg nincs pénzem, hogy én kivegyek egy albit. Meg minek is fizetnék mást, mikor van hol lakni csak így baromi nehéz, hogy az ember csinálná. Épp ZH-ra készülnék a "párom" (magam sem tudom minek nevezzem...) meg csak magyaráz, hogy én hülye vagyok, semmi nem lesz belőlem. Próbáltam már vele beszélni, hogy majd iskola után lesz munkám nekem is de egyszerűen nem képes felfogni csak azt mondja hogy én nem kellek sehova. Mindig is ellene volt hogy én továbbtanuljak.

Kollégium nem opció, mert tele van...

2023. nov. 23. 20:52
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:

Persze kihasználom, hogy az én szüleim biztosítják a lakást.

Albérletet is kivehetne+ rezsi

Ugyanott lenne, mint most... ha nem többe!

2023. nov. 23. 21:31
 12/52 anonim ***** válasza:
40%
Jól van nyuszi legyen igazad. Csak akkor nem értjük mi a valódi kérdés, ha te már eldöntötted, hogy csakis neked lehet igazad...
2023. nov. 23. 21:33
 13/52 A kérdező kommentje:

Milyen nyuszi????? XD

Van olyan barátnőm aki 1 évig otthon volt, mert "elvolt fáradva". Nem is keresett munkát, nem is tanult.Érdekes módon neki semmit nem mondott a párja.

Én nem ezt várom el, csak ha látja hogy tanulok , nem keveset, csinálom.

Akkor miért kell minden nap elmondania ...

2023. nov. 23. 21:38
 14/52 anonim ***** válasza:
72%

Tartsd el magad! Miért élsz vele? Erre válaszolj légyszives!

Ha ennyire unod, miért nem küldöd el? Nos? 🙂

2023. nov. 23. 21:43
 15/52 anonim ***** válasza:
34%
Lehet igaza van az eltartódnak, és valóban nem tudsz elhelyezkedni a végzettségeddel. Persze, ha egyáltalán el tudod végezni.
2023. nov. 23. 21:52
 16/52 anonim ***** válasza:
64%

Takarózol ezzel a nem lesz több miattad a rezsi szöveggel, de remélem tudod, hogy ez nem igaz. Gondolom zuhanyzol is és éjszaka nem gyertyaláng mellett tanulsz. A kaja meg a legnagyobb kiadás a háztartásban, ha nem főztök, akkor meg főleg. (Az 50ezer elég csekély 1fő étkeztetésére +öltözködésre.)

Igen, levelezőn vagyok, heti 2nap tömbösített órák, mellette háztartás +a baba, aki a napom nagy részét lefoglalja. Képzeld, éjszakánként is 2óránként felkelt🙂 Én kényelmesnek tartanám, ha a helyedben lennék.

A nem szereted a párod pedig emiatt írtam: "párom" vagy minek nevezzem..

Simán elmehetnél dolgozni legalább hétvégén.

Tartom magam az előző válaszomhoz.

2023. nov. 23. 22:04
 17/52 A kérdező kommentje:

Olvasás az megy, vagy nem?!

Hiába küldeném el, én nem laknék itt egyedül. Mivel a város szélén van, ahol van 1 darab szomszéd nagyjából a világ végén.

Inkább én költöznék a városba.

1. Miért ne tudnám elvégezni? Minden vizsgám 4-5 amibe nem kevés munkát fektetek.

2. Azt, hogy eltudok e vele helyezkednie fixen honnan tudnám előre?!

Valami munkát úgyis fogok találni.

Egyetem előtt is dolgoztam mindig is, diákmunkát is gimi mellett, nyári munkát is . Nem ücsörögni szoktam otthon:))

3. Nem eltartó, hanem a párom, aki még mindig az én szüleim házában él velem együtt. Albérletben sem lenne könnyebb neki ahol ki kell fizetnie a lakbért + rezsit.

Itt meg lakbér nincs. Az összes többi költség nem sokkal kerül többe, hogy én itt vagyok.

2023. nov. 23. 22:11
 18/52 anonim ***** válasza:
92%
Akkor kérj lakbért tőle és legyetek külön kasszán.
2023. nov. 23. 22:14
 19/52 anonim ***** válasza:
73%
Én azt látom a leírásodból, hogy a párod lenéz téged. Most teljesen mindegy, mi a szak, itt az a kérdés ha ennyire nem bírjátok egymást minek vagytok még együtt.
2023. nov. 23. 22:21
 20/52 A kérdező kommentje:

Zuhanyzok igen. 1 héten 2x ebből 1x hajmosás.

Nem vagyok büdös. Ruhám tiszta mindig. Dezodor, parfüm.

A kislámpa ég igen este amikor tanulok, de az előtte is égett mivel nem szeretünk teljes sötétségben aludni. (sólámpa vagy égősor mindig megy vagy tv)

"Az 50ezer elég csekély 1fő étkeztetésére +öltözködésre.)"

És? tisztában vagyok vele, hogy kevés, de az én szüleim ennyit tudnak biztosítani. Ezt sem én kértem, megköszönöm mindig. Ruhát nem veszek minden hónapban.

1.Levelezőn alapból nincs zh (nálunk)

2. Ebben a félévben 5 db esszét adtam be amivel nem kevés munka volt, ami a levelezősöknek szintén nem volt

3. Van egy olyan óra amire minden egyes alkalommal ppt-t kell készíteni

4. Van olyan óra amire nem rendszeresen de van, hogy kell ppt-t készíteni

(Lényeg, hogy rendszeresen kell készülni ami levelezőn nálunk nincs, "csak" heti 2 (nálunk az havi 2) bejárás+ vizsga

Egyébként nekünk pont azt mondták, hogy ezen a szakon az a nehéz, hogy sok a gyakorlati feladat, amihez le kell ülni, gyakorolni kell, hogy menjen és nem olyan mint a jog, hogy el kell olvasni. Ennek ellenére én jogot biztos nem tanulnék ( volt 3 félév de nem). Nekem sokkal több a gyakorlati feladat, van olyan amit 10 oldalon keresztül is írunk...

Azért írtam, hogy "párom" mert szerintem egy pár nem úgy áll hozzá, hogy neked semmi nem fog sikerülni, úgysem találsz munkát, feleslege az egyetem, és nem mondja el minden nap hogy te csak itt laksz.

2023. nov. 23. 22:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!