Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi tévők lennétek ebben a...

Mi tévők lennétek ebben a helyzetben? Költözzek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

A párommal élek.

Lényegében ő fizeti a számlákat, kaja nagy részét, mert én egyetemre járok és rengeteget tanulok. Szívesen mennék diákmunkára, de tényleg annyit tanulok, hogy sokszor fél 2-kor is még fent vagyok és fél 6-kor kelek.

Párom állandóan szóváteszi ezt, hogy minden ő fizet. És ami még idegesítőbb azt mondja, hogy ez a diploma amit én csinálok semmit nem ér, felteszem a polcra, úgyse lesz munkám, én úgysem kellek sehova. Baromira elegem van már belőle. Én próbálok megtenni mindent, hogy elvégezzem az iskolát. Sokszor baromi fáradt vagyok, unom, nincs karácsony, nincs szülinap és akkor ahelyett hogy biztatna még lehúz hogy nekem ez úgysem fog menni. Jobban az idegesít hogy mindig mondja, hogy én hallgassak, én csak itt lakok. Ez a ház az én szüleimé. Nem nagy de elférünk. Nekem 50 ezer Ft-ot szoktak adni ennél többet nem tudnak / hó. Nem is várom el. Ezért is hálás vagyok. Ezt nem szoktam betenni a közösbe, ugyanis ebből szoktam venni magamnak a reggelit, napközben kaját, ha kell nyomtatni a suliba valamit vagy épp egy kabát, hamar elmegy az az 50 e Ft.

Már ott tartok, hogy elköltöznék. Persze ez az én szüleim lakása, de sajnos ez a várostól messze van. Szomszéd is 1 van. Egyedül én itt nem mernék lakni, sokszor félek is itt egyedül. Arra meg jelenleg nincs pénzem, hogy én kivegyek egy albit. Meg minek is fizetnék mást, mikor van hol lakni csak így baromi nehéz, hogy az ember csinálná. Épp ZH-ra készülnék a "párom" (magam sem tudom minek nevezzem...) meg csak magyaráz, hogy én hülye vagyok, semmi nem lesz belőlem. Próbáltam már vele beszélni, hogy majd iskola után lesz munkám nekem is de egyszerűen nem képes felfogni csak azt mondja hogy én nem kellek sehova. Mindig is ellene volt hogy én továbbtanuljak.

Kollégium nem opció, mert tele van...

2023. nov. 23. 20:52
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
82%

Nem olvasom végig a hozzászólásokat, de néhány megjegyzés:

1) Nem mindegy milyen szak, mert ha valami könyvtáros-művelődésszervező, akkor valóban nem nagyon fogsz tudni elhelyezkedni + akkor teljesen érthetetlen, hogy ennyi órád van és ennyit tanulsz (tényleg jogon, orvosin és néhány keményebb gazdasági vagy műszaki/mérnök szakon kívül nehezen tudom elképzelni, hogy valaki éveken keresztül nem tud alkalmi munkát vállalni, ennyire el van temetve a tanulásban).

2) Ezzel együtt sem a párod felől feléd, sem felőled felé nem érzek szeretetet, ragaszkodást, tiszteletet stb., szerelmet meg pláne nem. Úgy tűnik belekényelmesedtetek ebbe az állapotba (neki olcsón van lakhatása, téged meg eltart valaki). Ne kínozzátok egymást, költözzön el mielőbb.

3) Ha ez a lakás tényleg ennyire szar helyen van, és tényleg ennyire para ott lakni egyedül egy lánynak, akkor adják ki a szüleid. Vagy melléd költözzön be egy lány, vagy te költözz ki és adják ki egy párnak, 2 lánynak stb. Te mehetsz vissza a szüleidhez ha helyben laknak vagy szobát tudsz bérelni.

Nagyon más alternatíva nincs, ezt te is látod, nyilván.

2023. nov. 24. 13:01
 42/52 A kérdező kommentje:

Nem maradtál le semmiről, hogy nem olvastad a "válaszokat"! Jobban is tetted!

Ezért tettem én is idézőjelek közé, hogy a párom. Én sem értem miért ilyen lehúzó, ha a párom...

Hidd el te is félnél.

Ja, nem olvastad a válaszokat. Azért félek mert a ház a város szélén van, ahol közvilágítás nincs, semmi. telefon zseblámpával járok haza. 1 db szomszéd van.

1 szoba van. Nem igazán tudok ide albérlőt.

Látod!

És még teszi magát, hogy ő jogot tanul...

Ilyenek a mai emberek...

Vissza nem tudok költözni, mert a Nagymamám költözött a szobámba őt meg nyilván nem fogom háborgatni.

Látod, nekik nem tűnt fel. Csak teszi magát, hogy jogot tanul :D

Azt nem sikerült megértenie, hogy az én szüleim lakása.

Ha elmegy albérletbe sem jár jobban mert ott fizetné a házat + rezsit....

Arról még nem is beszéltem, hogy minden nap be van rúgva szinte. De én vagyok a szar aki el van tartva. Persze meg aki hallgatja minden egyes nap, hogy minek tanul, úgysem ér semmit a diploma...

Látod...

Én vagyok a kihasználós... Ja nagyon kihasználom a helyzetet hogy a szüleim házában élünk, a tüzifát én vettem meg nyáron, kihasználom, hogy minden egyes nap hallgathatom, hogy minek tanulok, sose lesz belőlem semmi. A diploma nem ér semmit. Én is így érzem, hogy támogatva nem vagyok, mármint lelkileg. Hogy van amikor sírva tanulok... mert már teljesen el vagyok fáradva fizikailag is lelkileg is és akkor még hallgatom, hogy minek, de én vagyok a szar aki kihasználja a másikat rezsi ügyileg amit egyébként is fizetne...

2023. nov. 24. 15:06
 43/52 A kérdező kommentje:

1)Eltaláltad! Keményebb gazdasági kar, ahol teljesíteni kell. Nem véletlen vagyunk már csak 4-en a csoportban!

Mellesleg leírtam, hogy több órát vettem fel egyszerre, hogy haladjak mint amit kellett volna. De egyébként, ha a párom szerintem támogatnia kellene és nem mindennap előadni, hogy minek tanulok. Arról nem beszélve, hogy mivel államin vagyok, bármikor otthagynám vissza kellene fizetnem!

2) Én is ezt gondolom már. Kényelmesnek azért nem mondanám, hogy tanulok, elvagyok fáradva és minden nap hallgassam meg, hogy minek a diploma...

Költözzek el, jó ötlet. És hova is?! Ismétlem, hogy jelenleg kapacitásom nincs munkát vállalni, a zh-k mellett már a vizsgaidőszakra készülök, hogy minél hamarabb tudjak dolgozni. És ismétlem, hogy az én szüleim háza. Én költözzek, ő maradjon?! Mert ezt írtad.

3)

Nem fogják tudni kiadni. Sokáig állt kiadva üresen és senki nem jött...

Nem tudok visszamenni mert már a Nagymamámé a volt szobám.

2023. nov. 24. 15:16
 44/52 anonim ***** válasza:
100%
41-es vagyok: nem azt írtam, hogy te költözz el, hanem hogy ő költözzön el. Az hogy a te lakhatásodat hogyan tudnátok megoldani, azt a családoddal kell megbeszélned, ebben mi konkrét segítséget nem tudunk adni, de mondjuk én szülőként nem nézném végig, hogy egy seggfejjel kényszerül együttélni a gyerekem. Ha ennyire szar a ház/lakás, akkor miért nem adják el, akármilyen vacak összegért is? Te nem fogsz ott lakni, kiadni nem lehet, akkor minek áll ott és rohad? Diákhitel az 50 ezer mellé és akkor egy szoba bérlés esetleg belefér?
2023. nov. 24. 15:49
 45/52 anonim ***** válasza:
100%

MÉg egy gondolat (41-es, 44-es). A válaszaid alapján leginkább azért írtad ki a kérdést, hogy együtt szidhasd néhány válaszolóval a szemét párodat, viszont a praktikus tanácsokat sorban lesöpröd az asztalról. Egyszerűen nem értem ilyenkor mi a kérdező célja. Attól, hogy itt mindenki neked ad igazat holnap ugyanúgy téged fog kutyázni a párod, neked kell gyötrődnöd ebben a szituban, nem nekünk, tehát ebben elsősorban neked kell döntened és lépned. És egyszerűen azon kívül, hogy ő elköltözik te meg más lakhatási megoldást keresel ha nem akarsz ott maradni, nincs.

Vagy de, van még egy: ő marad és fizet rendes bérleti díjat a szüleidnek és abból már tudsz bérelni egy szobát az egyetem közelében! :D

2023. nov. 24. 15:53
 46/52 anonim ***** válasza:
77%
Könyörgöm felnőtt nő vagy mert ugye egyetemre jársz és te vagy olyan buta azért írtam ezt mert nem akartam csúnyábbat, és hagyod hogy a pasid így le húzza az önbizalmadat hát ez hihetetlen el se hiszem nekem mondana ilyet a pasim úgy ki dobnám hogy nyikkanna. Arról nem beszélve, hogy tied a lakás. Nos én a helyedben első körben ez a pasi lapát mert nem szeret. Második körben nem kell minden tantárgyból ötös szóval tessék szépen be jelentkezni diák munkára nagyon jó óra bért kapnak a diákok be vállalsz egy két napot és mivel van hol laknod konkrétan csak a rezsit kell elő teremtened most hideg van az biztos nem olcsó de az én rezsi költségem egyedül lakom nincs 25 ezer forint. Neked se lesz több. Szóval pasi ki dob be vállalni a hónapban egy pár napot és probléma megoldva. Sok sikert!!!!!!
2023. nov. 24. 19:04
 47/52 A kérdező kommentje:

Családnak nem szoktam mondani, hogy milyen, nem akarom ezzel terhelni őket. Nem fognak tudni mit csinálni vele úgysem.

Eladva azért nincs, mert lényegében ez ez tanya ahol van föld, és lehet termelni, ami meg jól jön.

Nem lesöpröm, de ha nem megoldás akkor nyilván tovább lapozok.

Az itt leírta: Költözzek vissza a szüleimhez, nem tudok mert a Nagyit nem fogom kitúrni. Adjuk el/adjuk ki, volt kiadó nem jelentkezett senki. Ha egyszer sikerülne is ezt még nagyon meg kellene toldani egy panel lakás árára. Hitelt biztos nem fogok felvenni, nem fogom adóssággal indítani az életem.

Kidobom és mit érek el vele?

Élek egyedül a világ végén, ahol még közvilágítás sincs, zseblámpával járok haza.

Kell a jó átlag, különben fizetősre tesznek...

2023. nov. 24. 23:02
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

Hadd összegezzem:

1. Rosszul érzed magad a párod mellett (ezért is született a kérdés)

2. De nem szakítasz vele, mert félnél egyedül lakni ott, ahol laksz

3. De onnan, ahol laksz nem tudsz/akarsz elköltözni.

Nos, ha így állunk, akkor az egyetlen opció az, hogy leülsz a pároddal és megbeszélitek a problémáitokat.

2023. nov. 24. 23:11
 49/52 A kérdező kommentje:

Igen jól látod a helyzetet.

Számtalanszor próbáltam vele beszélni, nem lehet.

Ül a tv előtt és issza a sörét minden egyes nap. (nem 1-et)

Dumálnék hozzá de nem fogja fel, nem is érdekli, nem is reagál.

Lényegében neki az a problémája, hogy ő fizeti a rezsit, mivel nekem jelenleg nincs keresetem. Nekem az a problémám hogy miután megitta a "magának valót" előadja nekem a sztorit minden nap, hogy én minek tanulok, nem vesznek fel sehova, diploma nem kell sehova, a diploma felesleges és hasonlók...

Dumálnék hozzá de nem lehet. Fogja magát kimegy, iszik tovább majd eldől és elalszik ez így az esti rutin...

2023. nov. 24. 23:34
 50/52 anonim ***** válasza:
77%
Ezek szerint nincs megoldás
2023. nov. 25. 07:12
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!