Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan ne torpanjak meg,...

Hogyan ne torpanjak meg, amikor valami kitűzött célom komolyabbra fordul?

Figyelt kérdés
Amikor megteszem az első lépést a gyakorlatban, elindítok egy folyamatot, akkor az azt megelőző nagy lelkesedés és motiváció alábbhagy, a helyét pedig a szorongás és a rémület veszi át, hogy mi lesz, ha így meg úgy és azt gondolom, hogy hagyom inkább az egészet, mert túlságosan nagy szorongással jár. Jelenleg is egy ilyen helyzetben vagyok. A problémát felismertem, a mintázatot látom, de a kiutat és a megoldást nem. Ebben kérem a segítségeteket.

febr. 25. 01:07
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem teljesen jogos a félelem az ismeretlentől. Ösztön. Ha kilépsz a konfortzónádból, váratlan dolgok érnek, amire nem vagy felkészülve.

Mi lenne, ha a pozitív oldalról közelítenél a célra? Gyűjtsd össze, mik azok a dolgok, amiért elkezdted, ebben segít a naplóírás. Ha kell, minden nap hangsúlyozd a változás előnyeit, és hogy mitől is félsz pontosan. Meg fogsz lepődni, hogy visszaolvasva hónapokkal vagy akár pár nappal ezelőtt, milyen semmiségnek tűnt a félelmed.

Jó ásást kívánok :)

febr. 25. 01:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az is segít, ha az ember "csak csinálja", persze nem ennyire egyszerű, de idővel mégis, mert hozzákeményedik a belvilág a megpróbáltatásokhoz a rutin növekedésével. Kicsit sajnálja is az ember utóbb az elveszett varázst, de inkább ez legyen, mint a behúzott kézifékkel száguldozni akarás.
febr. 25. 04:59
 3/8 Katona Dius ***** válasza:
100%

Dettó ilyen vagyok. Én ilyenkor azt próbálom, hogy kizárom a félelmet, amennyire csak tudom, és igyekszem addig csinálni a dolgokat, míg az új környezet, feladat megszokottá nem válik.

Igazából kettes elég jó leírta.

febr. 25. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben megértem a félelmed, hiszen ez egy természetesnek számító emberi érzés. Bennünk van a kétely, még a nagyon erős emberekben is ott van legbelül a félelem hogy nem jön össze valami. Saját bőrömön is megtapasztaltam hasonlót. Az segített, hogy nem vesztettem el a hitemet, és tudtam, hogy oka volt annak, hogy eljutottam egy adott pontig. Minden okkal történik. Oka volt annak, hogy te eljutottál x pontig. Itt kell még erősebbnek lenned és hinned magadban maximálisan. MEG TUDOD CSINÁLNI! HIGYJ ÉS BÍZZ MAGADBAN!🙏❤️
febr. 25. 13:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős helyzet. Igazából én is azt tudom mondani, hogy csináld tovább - bár ezt könnyebb leírni, mint a gyakorlatban meg is tenni. Viszont, ha mindentől elmenekülsz, ami minimális szorongással jár, a komfortzónád sem fog tágulni, fejlődni sem fogsz és azt tanítod meg magadnak, hogy mindig menekülj a kényelmetlen elől. Már pedig a változás a kitűzött cél nem fogja önmagát elérni. Tudom, néha kegyetlen nehéz egy ilyen, de a végén meg fog térülni minden.
febr. 25. 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Van egy könyv, olvasd el:

[link]

febr. 25. 17:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm szépen a bátorító szavakat.
febr. 25. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Ott van benned minden, amire szükséged lesz, legfeljebb extrém szokatlan kicsapni a két marhanagy szárnyat.
márc. 3. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!