Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Máshol is munkahelyen óriási...

Máshol is munkahelyen óriási a bébibumm a 23-32 éves nők körében (HR-es vagyok, 28/N)?

Figyelt kérdés

Rengetegen részben ki akarják használni a kormány által adott hiteleket és ezt totál meg is értem.

Én csak 30 felett akarok babát, elvileg nekem akkor nem is jarna ezekből semmi, de mivel sorházban lakunk a párommal (még nem a férjem), nincs rajta hitel, nem is érzem a sietés igényét. lehetne nagyobb otthonunk később gyerekkel persze, de szerencsére nekem más alternatíva is van, eleve 60-40% a tulajdonrész (enyém a kisebb, 2 lakásbol vettük).

Mindketten ki akarjuk még élni a húszas éveinket, de néha hülyén érzem magam, amiért minden második 30 alatt kolléganőm terhes vagy szült az idén, a Covid járványhelyzet megszűnése óta tart ez a hatalmas bébibumm.

Az már más kérdés, hogy mindenki házas volt már 25-28 éves korában eleve, amikor idekerültem és nem volt párom az akkori elődeim (babáznak otthon) be sem fogadtak, mintha én valami fura kis izé lennék, hogy még kapcsolatom sincs, meg a többi hobbim se tetszett nekik. Érdekes a nálam fiatalabbak most ezerszer jobb fejek minden szinten, de ők is 2-3 éven belül szülni szeretnének.

Ez ilyen genetikai hatás, vagy erősen rányomta a kormány is a bélyegét a gyerekvállalásra?

Pl: volt osztálytársaim 20-an nők, 10 éves osztálytalin senkinek se volt gyereke még szeptemberben, és a nálam 3 évvel idősebb, ugyanabba a gimibe járó barátnőm osztályában is idén született két 30 évesnek gyereke elsőnek, mert a karrier volt a fontosabb. Az osztályuk fele nem házas. Jellemzően IT-orvosi szekciókban végzünk munkát, egyik se kedvez a fiatal szülésnek.

2023. nov. 1. 11:38
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
75%

29. Úgyis tudjuk hogy a legtöbb embernek teher a gyerek.

Csak nektek savanyú a szőlő, amikor valaki élni akar még.. :(

2023. nov. 3. 20:26
 32/50 A kérdező kommentje:

31 ezaz, és ha a munkahely a 2. Otthonod, akkor miért is ne mondhatná ott ki egy anya, hogy igenis nehéz gyereket nevelni. Csak annyi sok rossz peldát látok buszon ülve is, múltkor egy anyuka konkrétan azzal fenyegette az 5 év körüli kislanyt, hogyha nem mondja el neki a napi eseményeket az oviból, viszi a pszichológus nénihez... egy másik anya meg sírásig kiabált a gyerekkel miutan rámosolyogtam és próbáltam vele beszélgetni pár szót. Persze, ezek ritka esetek, sok cuki anyuka jár azon a vonalon (mennek a gyerekklinikára), de néha kiábrándítóan elszomorító, mennyi embernek nem lenne szabad így gyereket nevelnie.

Én tudom, hogy nem eleg könyveket olvasni, védőnőt kerdezgetni, pszichológushoz eljárni, de aki semmi ilyesmit nem vesz igénybe és sík ideg állandóan, hogyan tud egészséges lelkületű gyereket nevelni? Nagyjából sehogy, ezt az iskolapszichológus barátnőm is így gondolja...

Nem könnyebb előbb rendbetenni a saját életem kicsit és utána belevágni egy olyan 1. munkahelybe, amit sosem lehet onnantól elhagyni? Mert bizony erről is nagy tabu beszélni, hogy milyen rémes a szülés utáni depresszió, anyukám erről is sokaf mesélt nekem. És egyre kevesebben vannak, akik nem élik ezt át valamilyen formában.

2023. nov. 3. 20:43
 33/50 anonim ***** válasza:
31%
Teljesen el vagy tévedve,egy gyerek azért nem ilyen rossz :D Hú,nagyon gyáva vagy. Vagy direkt a mélyszegénységben lévő analfabéta adhds autista példákat nézed,hogy túráztasd az agyadat.
2023. nov. 3. 22:43
 34/50 anonim ***** válasza:
48%

4 Fiút nevelek. Soha nem éreztem egy percig se, hogy megbántam. Így szerettem volna, így történt. Szeretem Őket, vállaltam Őket, de van mellettük életem is. Egyetlen titkom van: olyan Férjem van, aki mellett nő maradhattam, aki támogat és szeret. Egyikre se vettünk fel semmilyen támogatást! Babavárót sem, pedig a legkisebb 2 éves, akkor jött be ez a fajta hitel.

Ja, és soha nem néztem le azt, akinek nincs gyereke. Sőt, a legjobb barátnőmnek sincs, és nem is akar.

2023. nov. 3. 22:49
 35/50 A kérdező kommentje:

34 nem is miattad írtam le hogy miket tapasztaltam.

33 sajnos nem, nemcsak a mélyszegénységben élőknél tapasztaltam ilyeneket. És nem, nem a gyereknevelés rossz dolog, az a rossz dolog, hogy néhány szülő tényleg nagyon rosszul csinálja ezt. De nekem külsőskent nem lehet beleszólásom, mert nem tudom milyen ez, elfogadtam hogy Te így vélekedsz rólam. De azért Te se vagy egy matyóhímzés, ezt meg Te fogadd el. ;)

2023. nov. 3. 22:54
 36/50 A kérdező kommentje:
34 még annyi, hogy ez nem sértő dolog akart lenni részemről, nagyon is szép dolog, hogy 4 fiút neveltek! ;) ismertem egy ilyen családot ahol szintén 4 kisfiú volt.
2023. nov. 3. 22:55
 37/50 anonim ***** válasza:
31%

Köszi!

Szokták mondani, hogy mindenki tud gyereket nevelni, amíg nem lesz sajátja! 😀

#34.

2023. nov. 3. 22:59
 38/50 A kérdező kommentje:
34, hát, ez ellen nincs semmilyen érvem. XD még ha sok gyerek is van, akkor is más a személyiségük, nem lehet őket egyformán nevelni.
2023. nov. 3. 23:14
 39/50 anonim ***** válasza:
31%
Nem, egyáltalán nem lehet ezyforkax. Mi is azt gondoltuk, hogy az első kamaszkorát átvészeltük, majd a második, harmadik gyereknél már lazán vesszük ezt...hát nem, még simán meg tudnak lepni, ha akarnak. 🙂
2023. nov. 3. 23:20
 40/50 anonim ***** válasza:
31%
*egyformán...
2023. nov. 3. 23:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!