Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Máshol is munkahelyen óriási...

Máshol is munkahelyen óriási a bébibumm a 23-32 éves nők körében (HR-es vagyok, 28/N)?

Figyelt kérdés

Rengetegen részben ki akarják használni a kormány által adott hiteleket és ezt totál meg is értem.

Én csak 30 felett akarok babát, elvileg nekem akkor nem is jarna ezekből semmi, de mivel sorházban lakunk a párommal (még nem a férjem), nincs rajta hitel, nem is érzem a sietés igényét. lehetne nagyobb otthonunk később gyerekkel persze, de szerencsére nekem más alternatíva is van, eleve 60-40% a tulajdonrész (enyém a kisebb, 2 lakásbol vettük).

Mindketten ki akarjuk még élni a húszas éveinket, de néha hülyén érzem magam, amiért minden második 30 alatt kolléganőm terhes vagy szült az idén, a Covid járványhelyzet megszűnése óta tart ez a hatalmas bébibumm.

Az már más kérdés, hogy mindenki házas volt már 25-28 éves korában eleve, amikor idekerültem és nem volt párom az akkori elődeim (babáznak otthon) be sem fogadtak, mintha én valami fura kis izé lennék, hogy még kapcsolatom sincs, meg a többi hobbim se tetszett nekik. Érdekes a nálam fiatalabbak most ezerszer jobb fejek minden szinten, de ők is 2-3 éven belül szülni szeretnének.

Ez ilyen genetikai hatás, vagy erősen rányomta a kormány is a bélyegét a gyerekvállalásra?

Pl: volt osztálytársaim 20-an nők, 10 éves osztálytalin senkinek se volt gyereke még szeptemberben, és a nálam 3 évvel idősebb, ugyanabba a gimibe járó barátnőm osztályában is idén született két 30 évesnek gyereke elsőnek, mert a karrier volt a fontosabb. Az osztályuk fele nem házas. Jellemzően IT-orvosi szekciókban végzünk munkát, egyik se kedvez a fiatal szülésnek.

2023. nov. 1. 11:38
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem, de én főleg karrieristákkal dolgozok, már úgy fogalmazva, hogy sok az előrelépési lehetőség, és a legtöbb kolléganőm is erre törekszik.

Meg mindig jönnek ezzel a szöveggel, hogy albérletbe nem szülnének, és akinek van barátja az is többségében abban alkik.

Szerintem úgy akarnak venni lakást, hogy előbb legyen az és utána gyerektervezés.

Ne fordítva, hogy jön a gyerek és ez által tudunk venni lakást.

2023. nov. 1. 11:40
 2/50 anonim ***** válasza:
90%

Veszik fel a szapora hitelt, kemény hogy a dagadék még a hálószobába is beférkőzik. De nem baj kell a sok szakmunkás rabszolga utánpótlás.

CSOK a családnak!

2023. nov. 1. 11:42
 3/50 anonim ***** válasza:
62%
Tök jó volt hogy fogyott a magyar ebbe a kis országba nem kell hogy sokan legyünk legalább jutott mindenkinek munka, élettér, erre a sok agyhalott nekiáll elleni.
2023. nov. 1. 11:43
 4/50 A kérdező kommentje:

Nem ez a baj, hanem az volt a lényege a mondandómnak, hogy az értelmiségi réteg "nem szaporodik", nem lesz több az orvosdinasztia, tanár dinasztia, mert ez senkinek se éri meg... A legtöbben örülnek egy gyereknek ha 35 felé összejön lombikkal, és ez már 10-15 eve is tendencia volt a szüleim szerint, sok gyereke annak van, akinek az apja mondjuk valamilyen vezető szaki és gennyesre keresi magát vidéken is. De az ő gyerekeik is már egyetemre akarnak menni, mert pl: egy liftszerelő mester ismerősömnek 2 lánya van, akik nem fognak liftet szerelni, BTKn tanulnak ők is. :D

Én nem HR-be készültem, de itt adnak nekem megfelelő fizut. Hiányzik az értelmiségi környezet is..

2023. nov. 1. 11:47
 5/50 A kérdező kommentje:

Látod Léda, nekem lenne mire és hova szülni, de egyikünk se tudja még elkepzelni, hogy gyereksírásból álljon a napjaink 40%-a. Azért az első 2-3 év pokoli. Soha, senki nem tagadta, és hiába imádják a gyerekeküket, nem sokan úszták meg a szülés utáni depit, mert a nagyszülők már nem tudnak segíteni, ők is dolgoznak és hullák a nap végén

Anyukám is jó nagymama szeretne lenni, de legkorábban csak 3-4 ev múlva mehet nyugdíjba.

2023. nov. 1. 11:50
 6/50 A kérdező kommentje:

Nekem reszben amiatt volt vacak gyerekkorom, mert kb. 800 km-re éltek a nagyszüleim, évente 3x làttam őket mindkét ágról. Anyu rengetegszer volt sík ideg, mert nem tudott kinek lepasszolni bennünket ovis, sulis korunkig. 1 évesen bölcsis volt a húgom is (ma már ez nem lehetséges kb.), mert nem tervezetten érkezett és muszáj volt anyának is dolgoznia.

Szóval a saját gyerekkorom miatt se vállalnék random gyereket, erre meg kell érni, a szüleim sem érzelmileg sem anyagilag nem álltak erre készen, olyan dolgokért lettem leszidva, amiről nem tehettem, csak rajtam lett leverve az egész frusztrációjuk.

De én eljártam terápia. A dühkitöréses kolléganőm nem, de anya lesz. Csodás. :D

2023. nov. 1. 11:56
 7/50 anonim ***** válasza:
55%
Folytasd még a terápiás üléseket, mert nagyon sok a megoldatlan traumád.
2023. nov. 1. 14:09
 8/50 A kérdező kommentje:

7-es remélem te is eljártál és ennek tudatában nevelsz gyerekeket.

Nekem még van dolgom, hogyne lenne, hol állítottam, hogy nem folytatom?

De tenyleg sok a CSOK baba.

2023. nov. 1. 14:37
 9/50 anonim ***** válasza:
19%

Igen, tisztában vagyok a hiányosságaimmal, hibáimmal, de mindez kevés ahhoz, hogy felelősségteljes szülő légy.

Nem is értem miért estél nekem!

Ha sok, ha kevés a CSOK-os baba, az mennyiben befolyásolja a Te életed? Kevésbé leszel felelős szülő, vagy mi értelme van ezen rágódni?

2023. nov. 1. 16:02
 10/50 A kérdező kommentje:

Pszichológus kollégáim szerint jó pár gond lesz ebből. Már volt náluk munkahelyen is CSOKos anyuka, aki alig bírja menedzselni az életét 3 gyerekkel. Nem ez a lenyeg, hanem a társadalmi nyomás, a Fidesz propaganda, a hitelre szülés, amire itt utaltak páran. Nem lesz akkora gond, mind a devizahitel, de nem mindenki tud 3 gyereket tisztességesen felnevelni.

De amúgy meg te estél nekem, semmi kedves nem volt a kéretlen "tanácsodban", de köszi, eddig is tudtam. :)

2023. nov. 1. 16:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!