Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Máshol is munkahelyen óriási...

Máshol is munkahelyen óriási a bébibumm a 23-32 éves nők körében (HR-es vagyok, 28/N)?

Figyelt kérdés

Rengetegen részben ki akarják használni a kormány által adott hiteleket és ezt totál meg is értem.

Én csak 30 felett akarok babát, elvileg nekem akkor nem is jarna ezekből semmi, de mivel sorházban lakunk a párommal (még nem a férjem), nincs rajta hitel, nem is érzem a sietés igényét. lehetne nagyobb otthonunk később gyerekkel persze, de szerencsére nekem más alternatíva is van, eleve 60-40% a tulajdonrész (enyém a kisebb, 2 lakásbol vettük).

Mindketten ki akarjuk még élni a húszas éveinket, de néha hülyén érzem magam, amiért minden második 30 alatt kolléganőm terhes vagy szült az idén, a Covid járványhelyzet megszűnése óta tart ez a hatalmas bébibumm.

Az már más kérdés, hogy mindenki házas volt már 25-28 éves korában eleve, amikor idekerültem és nem volt párom az akkori elődeim (babáznak otthon) be sem fogadtak, mintha én valami fura kis izé lennék, hogy még kapcsolatom sincs, meg a többi hobbim se tetszett nekik. Érdekes a nálam fiatalabbak most ezerszer jobb fejek minden szinten, de ők is 2-3 éven belül szülni szeretnének.

Ez ilyen genetikai hatás, vagy erősen rányomta a kormány is a bélyegét a gyerekvállalásra?

Pl: volt osztálytársaim 20-an nők, 10 éves osztálytalin senkinek se volt gyereke még szeptemberben, és a nálam 3 évvel idősebb, ugyanabba a gimibe járó barátnőm osztályában is idén született két 30 évesnek gyereke elsőnek, mert a karrier volt a fontosabb. Az osztályuk fele nem házas. Jellemzően IT-orvosi szekciókban végzünk munkát, egyik se kedvez a fiatal szülésnek.

2023. nov. 1. 11:38
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%
Azért írtam a kéretlen tanácsom, mert az írásodból az jön le, hogy még mindig nagyon befolyásolja az életed mások véleménye és az, hogy mások mit hogyan csináltak. Ha, el tudod dönteni mit szeretnél, hogy akarod élni az életed, akkor miért fontos mások döntése?
2023. nov. 1. 16:40
 12/50 A kérdező kommentje:
Ezt így is meg lehetett volna fogalmazni elsőre és akkor több értelmét láttam volna. De téged szerintem nem érdekelnek a társadalmi problémák sem annyira. Mert ez nem csak rólam szól, hogy ki miért, meg miért nem vállal a mai Magyarországon gyereket és mikor, komoly gondok is lesznek ebből még. Hogy nekem egyénként milyen gondjaim vannak, ahhoz megint kevés embernek van köze, de dolgozom rajta, ahogy tudok. Ez egy rossz tulajdonságom, senki más élete nem szólhat bele az enyémbe elvileg. Csak sajnos de, beleszólhat. Nem sok embert ismerek, akit nem zavar, ha a munkahelyén csúnyán néznek rá, csak mert nem azt csinálja, amit a többiek 90%-a. Én egész életemben így éltem, biztos én is hibás vagyok, de sosem voltam népszerű. Ezzel sem leszek, hogy nem akarok szülni, amíg rendbe nem teszem a házam táját egy kicsit magamban szellemileg, érzelmileg, fizikailag stb... van néhány barátnőm, akik szerint mi vagyunk a "szálka" mások szemében, mert a munkatársainkhoz képest kicsit többet tettünk le már az asztalra az átlagnál és ebbe nem tartozik bele a szülés. Emiatt voltam kíváncsi, máshol mik a statisztikák, de a nagy átlagban azt látom, aki be is vállalja a nagycsaládos projektet, annak nagyon nem könnyű.
2023. nov. 1. 16:54
 13/50 anonim ***** válasza:
82%

Nem érdekelnek, mert más problémáit nem tudom megoldani, de nem is kell. Azt szoktam mondani, hogy akkor szóljon bele bárki is a döntéseimbe, ha tőle kérek tanácsot, vagy segítséget. Amíg meg tudom oldani a saját dolgaim, senkinek semmi köze hozzá.

A kollégáid nem biztos, hogy emiatt nem kedvelnek, esetleg kérdezd meg őket, okozhatnak meglepetést!

Ha pedig végképp nem találod a helyed, váltani kell, de ne feledd: mindenhová viszed Magad!

2023. nov. 1. 17:01
 14/50 A kérdező kommentje:
13 ezt is megértem abszolúte, de pl: egy barátnőm is ilyen, és nagyon meg fogja bánni, ha nem megy el a problémáival terápiába, mert amit az ember saját kútfőből akar mindig megoldani, gyakran vezet vakvágányra, vagy nehezebb megoldásra. De ő annyira introvertált, hogy meg se hallgatna kb. semmivel kapcsolatban sem, de mindig feljogosítva érzi magát, hogy engem kioktasson ebben meg abban. Túléltünk egy óriási hullámvölgyet, de én tudom, hogy neki segítség kéne, de nem fogadja el. Nincs még gyereke, de azon valóban nem lehet segíteni, aki saját maga se látja be, hogy pusztán az Istenben való hite nem oldja meg a gondjait. Na pl. ilyenek miatt se kedvelnek, hogy nem járok templomba, pedig biztos sokkal optimistábbá teszi az embert, csak a barátnőmön sem ezt látom egyáltalán. Mások rossz hangulata, mások rosszallása az én kedvem is el tudja rontani, nyilván egy idő után csak egy munkahelyváltás reménye segíthet. Átgondolom, van értelme annak, amiket írsz.
2023. nov. 1. 17:15
 15/50 anonim ***** válasza:
100%

A megoldani a saját dolgaim úgy értettem a fizikálisakat. A lelki gondjaim megoldásában kértem már én is segítséget szakembertől, de összességében ő is csak elindítani tudott egy úton, végigmenni magamnak kellett.

Pontosan, jól látod, hogy annak lehet csak segíteni, aki hagyja, illetve, aki egyáltalán elismeri, hogy rászorul.

Amíg Te tudod, hogy a barátnődnek segítség kell, de Neki ez nem tűnik fel, sajnos semmit nem tehetsz. Olyan, mint tengerbe vizet hordani pohárral...felesleges, de jól elfáradsz!

2023. nov. 1. 22:25
 16/50 anonim ***** válasza:
0%
Szokásos gyerektelen picsogás.
2023. nov. 2. 00:03
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
9. Abban, hogy a sok agyhalott felnyomta az ingatlan árakat..
2023. nov. 2. 09:58
 18/50 anonim ***** válasza:
27%

#17.

Felmentek volna anélkül is.

2023. nov. 2. 22:38
 19/50 A kérdező kommentje:
18 sajnos valóban a CSOK meg az ilyenek miatt ment fel igazán, ez pedig nyilván a Fidesz szavazók miatt van érvényben a mai napig. Lehet úgy élni, hogy na engem semmi se érdekel, a politika, közélet végképp nem, de mindennek vannak következményei. Enélkül is felmentek volna az árak, csak lehet a Covid miatt robbantak volna be. Annyira brutális növekedés nem volt a Covid óta, mint a 2015-2020-as időszakban. Pécsen egy lakás 6-9 millió volt kb. 2015-ben. 2018-ban már 15-18. Ez nyilván a CSOK hibája volt.
2023. nov. 2. 23:37
 20/50 A kérdező kommentje:
A másik teória, hogy a kormány tudta hogy el fog szállni az ingatlanárak az unios tendenciák miatt, ezért a nagy árrobbanás előtt bevezettek a kedvezményes hiteleket nagycsaládosoknak...
2023. nov. 2. 23:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!