Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan van egyeseknek ilyen...

Honnan van egyeseknek ilyen hatalmas önbizalma?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy voltatok-e már hasonló helyzetben, hogy azt látjátok, hogy van egy személy, aki kívülről nézve semmi extra, mégis olyan hatalmas önbizalommal él, mintha ő lenne a legszebb, legjobb. Az ilyen embernek soha nem jut eszébe, hogy mondjuk másokhoz hasonlítgassa magát, vagy felmerüljön benne a gondolat, hogy őt meg lehet csalni. És a legszebb, hogy a környezete is elhiszi ezt róla, hogy ő tényleg szuper, és gyönyörű. Én mindig rácsodálkozom az ilyen emberekre és kíváncsi vagyok, hogy mi a titok? Én egész életemben szorongtam, hasonlítgattam magam másokhoz, a hibáimat szörnyűnek éreztem. Folyton elégedetlen voltam magammal, pedig visszanézve a fiatalabb kori képeimet, nemhogy átlagos, de szerintem kifejezetten szép voltam. Mások pedig bőven átlagos külsővel sokkal sikeresebbek a magánéletükben.
2023. okt. 18. 10:27
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

40-Istenem, a külső nem az első jele az önbizalomnak? Miért lenne ez beteg vagy felszínes? Egy példát hoztam, ha valaki önbizalommal teli, az elsősorban a külső megjelenésében, fellépésében nyilvánul meg. Ha valaki leírja azt a szót, hogy szép, gyöngyrű, akkor az azt jelenti, hogy felszínes?

Másrészt, a legjobb, szuper - abszolút nemcsak a külsőre utal.

Ez van, amikor valakit egyáltalán nem az érdekel, hogy egy kérdező mit kérdez, hanem a saját prekoncepcióit vetíti bele és nem a kérdésre válaszol, hanem beleköt a másikba.

Ha nem tudsz hozzászólni a kérdéshez érdemben, ami nem az én pszichés hátterem, akkor ne szólj hozzá, légyszi!

Köszi.

2023. okt. 18. 14:14
 42/53 anonim ***** válasza:
🤦‍♂️
2023. okt. 18. 17:25
 43/53 anonim ***** válasza:
90%
Én ilyen vagyok. Az a titok, hogy sportolok. A világ összes önbizalmát megteremtette számomra. Nő vagyok. Nem vagyok nagy szám...mármint tudom,hogy nem vagyok az,mégis a legjobbnak érzem magam.
2023. okt. 18. 19:03
 44/53 A kérdező kommentje:
43-mit sportolsz?
2023. okt. 18. 19:07
 45/53 Darius- ***** válasza:
2-Miért mit csinál azon a képen, vécézik vagy lilára festi a haját? Azért erre reagálok, mert egyúttal így a kérdésre is válaszolok. Mindenki szeretné jobb arcát mutatni inkább. Ez igaz, de inkább fontosabb szituációkban történik meg, mert ha túlzásba visszük ezt, akkor kórossá válik. Ahogyan kiveszem túlzottan meg akarsz felelni az embereknek és így nem önmagad adod, hanem a tökéletest, ami hamis. Fent az utolsó mondathoz hozzáfűzném, hogy az embertársainkkal való viszonyulás sokat számít, mert aki nyitott és kedves személy, annak több a barátja ez esetben az interneten, így többen is értékelik azt a fotót. Aki nem nyit mások felé hiába néz ki jól, egyedül marad.
2023. okt. 19. 08:46
 46/53 anonim ***** válasza:
100%

45

Nem, csak ő a Miss Kritika, aki eldönti, hogy kinek előnytelen a képe és kié nem.

2023. okt. 19. 09:47
 47/53 A kérdező kommentje:
Már megint nem értitek a kérdést! Pont, hogy nem kritizálni akartam azt, aki előnytelenebb képet is önbizalommal telve kitesz, hanem épp, hogy csodálom őket, és szeretném tudni, hogy honnan ered ez az eredendő önbizalom. De egyszerűbb belekötni a másikba, mint megérteni, hogy mi is volt a kérdés háttere.
2023. okt. 19. 09:51
 48/53 anonim ***** válasza:
100%

47

" és szeretném tudni, hogy honnan ered ez az eredendő önbizalom."

De értsd már meg, hogy pontosan ez a lényeg és ez a válasz a kérdésre!

Addig, míg az embereket a külsőségek alapján teszel kalapba, addig soha az életben nem lesz önbizalmad, mert mindent erre fogsz visszavezetni.

Megpróbálom még érthetőbben leírni: te azért nem fogsz "előnytelen" képet kitenni, mert azt gondolod (teljesen tévesen!), hogy mindenki azon a szemüvegen látja a világot amin te, ezáltal meggyőződésed, hogy mindenkinek az lesz a gondolata, hogy a te képed előnytelen.

Míg aki a világhoz nem a külsőségek alapján viszonyul, neki a kép az csak egy kép, nem foglalkozik azzal, hogy milyenek a fényviszonyok meg hogy pózol, csak csinál egy természetes képet, amire reagálnak az emberek. Te azt fogod nézni, hogy "hogy néz már ki", de a maradék 50 ember nem ezt fogja nézni, hanem hogy milyen vidám, jó kép, jól áll rajta a ruha, szép a táj, akármi.

Ezáltal, ha te önbizalomra akarsz szert tenni, akkor el kell engedned ezt az előnytelen kép és külsőség mániát, mert ha nem, akkor SOHA nem leszel még a közelükben sem, mert mindig szorongani fogsz ezen

2023. okt. 19. 10:14
 49/53 A kérdező kommentje:
Ez nem csak a külsőségekben nyilvánul meg. Pl hibázás tekintetében. Vannak, akik ordas hibákat elkövetnek akár a nyilvánosság előtt és arcuk sem rezzen. Más, mint én, napokig györtöm magam azzal, hogy miben hibáztam. Ennek az egész kérdésnek semmi, de semmi köze a külsőségekhez, egy példa volt, és most ezen rugózik mindenki.
2023. okt. 19. 10:45
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj..sportolj. Van olyan, amire mindig is azt gondoltad,hogy menő? Valami,ami neked biztosan nem sikerülne? Valami,amiről ha megnézel egy videót, és megdobban a szíved? Kezdd el!! Menni fog!

És igen,azt hiszem,itt a lényeg. Akinek nagy önbizalma van, annak sikerült valami,amit lehetetlennek gondolt. Sok nőnek a szülés ilyen. Sokaknak a diploma. Vagy jó munkahely. Vagy a sport. Vagy ezek közül több együtt. Valami,ami előtt el voltál veszve a világban, de megcsináltad,és már magabiztosan mozogsz a világban.

2023. okt. 19. 12:51
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!