Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan van egyeseknek ilyen...

Honnan van egyeseknek ilyen hatalmas önbizalma?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy voltatok-e már hasonló helyzetben, hogy azt látjátok, hogy van egy személy, aki kívülről nézve semmi extra, mégis olyan hatalmas önbizalommal él, mintha ő lenne a legszebb, legjobb. Az ilyen embernek soha nem jut eszébe, hogy mondjuk másokhoz hasonlítgassa magát, vagy felmerüljön benne a gondolat, hogy őt meg lehet csalni. És a legszebb, hogy a környezete is elhiszi ezt róla, hogy ő tényleg szuper, és gyönyörű. Én mindig rácsodálkozom az ilyen emberekre és kíváncsi vagyok, hogy mi a titok? Én egész életemben szorongtam, hasonlítgattam magam másokhoz, a hibáimat szörnyűnek éreztem. Folyton elégedetlen voltam magammal, pedig visszanézve a fiatalabb kori képeimet, nemhogy átlagos, de szerintem kifejezetten szép voltam. Mások pedig bőven átlagos külsővel sokkal sikeresebbek a magánéletükben.
2023. okt. 18. 10:27
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

30, megnéztem a 13as választ. Nem a kérdésre válaszol. A kérdezőt boncolgatod teljesen fölöslegesen.

A kérdés annyi, hogy egyesek hogy tudnak annyira magabiztosak, önbizalommal teliek lenni. A válasz meg annyi, hogy ez a természetes, egészséges, az alacsony önbizalom, szorongás pszichés problémák amiket kezelni kell. Ennyi.

Nem kell itt értekezni mindenféle feltöltöt tképről meg tökömtudja. Igen, a kérdező s beleírta, hogy lássuk miért kérdezte amit kérdez, de nekünk a kérdésre kell válaszolni, nem a benoymásaira.

2023. okt. 18. 13:46
 32/53 A kérdező kommentje:
30- a 13-as válaszod tele van ítélkezéssel és kizárólag arra reflektál, amit példaként felhoztam. Más példát is hozhattam volna és abszolút nem a kérdésemre reagál, aminek a lényege az volt, hogy az önbizalommal teli emberek honnan merítik az önbizalmukat. De mindegy, ezen az oldalon ez teljesen megszokott, hogy a válaszolást bántalmazásra használják az emberek.
2023. okt. 18. 13:55
 33/53 anonim ***** válasza:

31

Akkor olvasd el újra. Meg a kérdést is.

A kérdésben ő maga ír ezekről a dolgokról. Nem én, ő!

A kérdése semmi másról nem szól, csak hogy ki hogy néz ki, szebb, jobb, gyönyörű, szuper, átlagos külső stb.

Nem én boncolgatom, hanem saját maga írta el, hogy ő maga milyen! Erre válaszoltam, hogy addig míg az agya rá van tekeredve erre a külső dologra, addig nem fog változni semmi.

Most pedig jössz te és írod, hogy nem a kérdésre válaszoltunk. Hát olvasd már el a kérdést amit ő maga írt ki! Ezt nem mi találtuk ki, ő maga írta le.

De elolvashatod az 1-es válaszoló válaszát is, aki szintén teljesen normális választ írt, amit ő teljesen ignorált, majd a 2. válaszában elkezdett arról írni, hogy a közösségi médiában kinek előnytelen a képe, hogy márpedig ő fel nem tenne olyat, mert azon szorongana, hogy nézne ki rajta...

Te meg írod, hogy mi elemezgetjük a kérdezőt... Én nem is értem. Nem kell elemezgetni senkit, ő maga írta le ezeket saját magáról.

2023. okt. 18. 13:57
 34/53 anonim ***** válasza:
45%
Amúgy ez egy tök jó kérdés de a külsőségeket mellőzve érdemes lenne más szempontból is megnézni. Van az az önbizalom, hogy amit az illető előad magáról és ahogy előad magáról azt a környezete megkajálja annak ellenére, hogy többször is rácáfolt tettek terén. Pl: van egy nő aki nagy hangú, mindig úgy jellemzi magát, hogy ő mekkora amazon, milyen erős jellem, milyen vagány, mindent megold, mindenkit elküld a p...ba akinek baja van vele stb. Mondom oké, megelőlegezem neki, hogy mekkora császárnő de akkor én mindenféle élethelyzetben ezt várom tőle. Na és történt olyan, hogy volt egy kisebb autóbalesete. Megpördült az úton és kicsúszott a füves részre az út mellé anélkül, hogy másoknak nekimenjen, nagyobb kár keletkezzen az autóban vagy bármi baja legyen neki az ijedtségen kívül. Aztán remegve hívta a férjét, hogy menjen érte és vigye haza. Ezt ő maga mesélte nekünk, hogy fuhh mi történt vele. Mindenki annyira megértő volt, fuhh meg vahh, jajj szegény, persze, hogy így megijedt. Én voltam az EGYETLEN személy aki arra gondolt (és hangot is adtam neki mindenki felháborodására 🤣) hogy na de kérem, egy amazontól egy ilyen összeomlás nevetséges! Én nem adom el magam semmilyen szuper nőnek de ilyen esetben, volt hasonló csak kicsit durvább én felhívtam a barátomat, hogy a k..é..be összetört a kocsi és hogy nem hiszem el! Kiventilláltam magam, lesöpörtem az aggódó kérdéseit mert nyilván nincs bajom ha felhívom és csak mérgelődöm, nehogy jöjjön értem, hazaviszem ezt a sz..rt! Ez lett volna a minimum amit tőle vártam volna. Nem ez volt az utolsó eset a nőnél mikor a nagy amazon átmenet kislányba de ez senkit nem zavart. Továbbra is úgy volt vele mindenki, hogy hát ő aztán mindenre képes. Sőt ő is ezt képzelte magáról. 🤣 Na az ilyeneknek mi a titka?
2023. okt. 18. 13:57
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

32

Ha kérdésed arra vonatkozik, hogy ki honnan merít önbizalmat, akkor minek irkáltál itt az előnytelen képről? Meg miért csak a külsőségekről írkálsz?

Azt írod, hozhattál volna más példát is. Hát hozhattál volna, de nem hoztál, mert a kérdésedben csak a külsőségekről van szó.

Ha engem az érdekel, hogy lehetne több önbizalmam, akkor nem arról írok, hogy ki milyen előnytelen egy fotón, vagy hogy kinek átlagos a külseje meg kinek nem.

Ez nem bántalmazás, hanem még azt is letagadod ami ott virít a szemed előtt, azt a kérdést amiben te magad írod le hogy te milyen vagy!

2023. okt. 18. 14:00
 36/53 A kérdező kommentje:
33- akkor te olvasd már el még egyszer. A kérdés az, ami az elején van. A közösségi médiás kép feltöltést kizárólag példaként hoztam fel. Valami nagyon összezavarodott nálad.
2023. okt. 18. 14:01
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

33, a kérdés ez:

"Honnan van egyeseknek ilyen hatalmas önbizalma?"

Egyesekről, a kérdezőn kívüli szmeélyekről szól, nem a kérdezőről.

Innentől kezdve nem azt kell megmondani, hogy a kérdező milyen, hanem azt, hogy az "egyesek" milyenek. Nem betegek. Ennyi.

Ráadásul pszichés betegségek apró tüneteivel leiállni vitatkozni pont olyan, mintha egy hangyabojt hangyánként akarnál megszüntetni. Értelmetlen.

2023. okt. 18. 14:04
 38/53 anonim ***** válasza:
31%

36

Te tényleg beteg vagy.

2023. okt. 18. 14:06
 39/53 anonim ***** válasza:
54%
Alapból a kérdés tök értelmetlen, kár ennyit rugózni rajta, engedjétek el ezt.
2023. okt. 18. 14:08
 40/53 anonim ***** válasza:
54%

36

"Nem tudom, hogy voltatok-e már hasonló helyzetben, hogy azt látjátok, hogy van egy személy, aki kívülről nézve semmi extra, mégis olyan hatalmas önbizalommal él, mintha ő lenne a legszebb, legjobb. Az ilyen embernek soha nem jut eszébe, hogy mondjuk másokhoz hasonlítgassa magát, vagy felmerüljön benne a gondolat, hogy őt meg lehet csalni. És a legszebb, hogy a környezete is elhiszi ezt róla, hogy ő tényleg szuper, és gyönyörű. Én mindig rácsodálkozom az ilyen emberekre és kíváncsi vagyok, hogy mi a titok? Én egész életemben szorongtam, hasonlítgattam magam másokhoz, a hibáimat szörnyűnek éreztem. Folyton elégedetlen voltam magammal, pedig visszanézve a fiatalabb kori képeimet, nemhogy átlagos, de szerintem kifejezetten szép voltam. Mások pedig bőven átlagos külsővel sokkal sikeresebbek a magánéletükben."

Tehát ezt sem te írtad. Értem. Én ebben nem látok semmilyen social médiás dolgot. Csak azt, hogy arról írsz, "legszebb", "legjobb", "szuper", "gyönyörű", "átlagos", "szép".

De nálam zavarodott össze valami... Értem. Csúcs :D

2023. okt. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!