Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt erősen idealista...

Vannak itt erősen idealista emberek? Ti miben hisztek, ami miatt az emberek azt mondják "álom világban élsz" vagy hasonlók?

Figyelt kérdés
ma 16:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Volt akinek mikor meséltem hogy a gyerekem majd teslat meg elektronikus meg stb autot akar ha felnő, egyből rávágta az illető azt hogy csóri álomvilágban él haha.

Azért az durva volt ott nekem hogy egy kisgyerek elott ott van még azert 20-40 év elérni célokat de már most "elkapálják" hogy ugyse lesz neki "semmije".

ma 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Jelen! Minimalista vagyok, vegetáriánus, környezetvédő! 🙏🌏💖 A sztereotípiák ellen is küzdök! Mindig "kilógtam" a sorból... Szívesen olvasok szociológiai könyveket is!

Még valami: a mai napig nézek és olvasok meséket! Aktuális kedvencem: Agymanók Álom stúdió😊 Nagyon szeretem a magyar népmeséket, Pompom, Mézga család, dr Bubó stb! Szóval fura vagyok, de ez van! 35/N

ma 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
1.vagyok szóval csak az a gondolat is hogy itt esélye nincs egy gyereknek se teslára ha majd felnő se, az ugy nem semmi felfogás.
ma 16:21
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésed alapján merem gyanítani, h az idealista szót nem annak szótári értelmezése szerint használod.

Íme a denotált jelentés:

[link]

A valóságvesztés nem egyenlő az idealizmussal. Az egy pszichológiai kórkép. Az "álomvilágban élsz" kifejezés a valóságtól elrugaszkodásról, és nem a valóság értelmezéséről szól.

ma 16:41
 5/11 A kérdező kommentje:

4-es, itt is említi, hogy az idealizmus nem csak a filozófiában létezik. Idézem:

Filozófiai tartalmán kívül létezik egy köznyelvi jelentése is: valamely eszmény önzetlen, rajongó szolgálata, esetleg a tényeket mellőző, mindent jónak, tökéletesnek tartó naiv felfogás.

ma 16:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én például annak számítom magam. Hiszek abban, hogy alulról, összefogással is lehet valódi társadalmi változást elérni, nem csak egy nyakunkra ültetett milliárdos felső körrel.

És hiszek abban, hogy a gyerekek nevelésén múlik minden és teremthetnek majd egy sokkal szebb, emberibb világot. Ha időben és jól neveljük őket.

ma 16:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én már megkaptam itt párszor, hogy egyesek szerint "álomvilágban élek", csak mert hiszek a szerelmemben, a hűségében, és abban hogy életünk végéig együtt leszünk boldogan.
ma 16:54
 8/11 anonim ***** válasza:
30%

Oké, tehát a köznyelvi jelentést használjuk a továbbiakban. Legyen így.

A kérdésed ennek megfelelően így alakul:

"Van itt olyan személy, aki erősen önzetlen, rajongó szolgálattal van egy eszme iránt, esetleg a tényeket mellőző, mindent jónak, tökéletesnek tartó naiv felfogású ember? Ti miben hisztek, ami miatt az emberek azt mondják "álom világban élsz" vagy hasonlók?"

Jól értem?

ma 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:

sokáig hallgattam hogy "álomvilágban élek" míg a vállalkozásomat építettem. Aztán rájöttem, hogy nem mondom ezt el senkinek, megcsinálom magamnak.

Most ebből élek nagyon jól.

ma 17:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem mondja , hogy álomvilágban élek. Mert én abban hiszek, hogy nem lenne szabad veszekedni egy házasságban, hogy elkerülhetőek a konfliktusok, ha pedig nagyon nem értünk egyet akkor külön kell folytatnunk.

Szerinte ilyen házasságok nem léteznek.

ma 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!