Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan van egyeseknek ilyen...

Honnan van egyeseknek ilyen hatalmas önbizalma?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy voltatok-e már hasonló helyzetben, hogy azt látjátok, hogy van egy személy, aki kívülről nézve semmi extra, mégis olyan hatalmas önbizalommal él, mintha ő lenne a legszebb, legjobb. Az ilyen embernek soha nem jut eszébe, hogy mondjuk másokhoz hasonlítgassa magát, vagy felmerüljön benne a gondolat, hogy őt meg lehet csalni. És a legszebb, hogy a környezete is elhiszi ezt róla, hogy ő tényleg szuper, és gyönyörű. Én mindig rácsodálkozom az ilyen emberekre és kíváncsi vagyok, hogy mi a titok? Én egész életemben szorongtam, hasonlítgattam magam másokhoz, a hibáimat szörnyűnek éreztem. Folyton elégedetlen voltam magammal, pedig visszanézve a fiatalabb kori képeimet, nemhogy átlagos, de szerintem kifejezetten szép voltam. Mások pedig bőven átlagos külsővel sokkal sikeresebbek a magánéletükben.
2023. okt. 18. 10:27
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%

Az vagy. De megsértődni nyilván könnyebb, az megvan 10 másodperc alatt. Belenézni magadba nyilván több idő, energia. Azt már ugye nem válalod be.

És nem az a válaszoló vagyok, akinek címezted.

Igen, aki kimondja az igazságot, az a hülye egyből. Fordított világban élünk. Az intelligens, dolgokra rálátó(igen, pár sor alapján tök3letes látleletet készítettem é ne is) kussoljon, hogy a hülye ne sértődjön még. Hát nem. A világotoknak lassan vége, ha nem kezdetek magatokkal valamit.

Valós önismeret, traumák feldolgozása.

2023. okt. 18. 12:01
 12/53 A kérdező kommentje:
11-nem ismersz és a kérdés lényegét sem értetted meg. A saját frusztracioidat vetited ki rám, mint az összes többi kötekedő troll. Nem gond, engem ugyan nem sertést meg vele, csak magadat mérgezed.
2023. okt. 18. 12:11
 13/53 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk azért itt megjelenik egy kis önreflexió is.

A kérdésed igazából külsőségekről szól, benne van a "legszebb", "gyönyörű", "előnytelen kép a közösségi médiában" stb.

Ez igazából annyit jelent, hogy annyira rá vagy tekeredve erre a külsőség témára (feltételezem azért, mert elégedetlen vagy magaddal, még akkor is, ha írod itt hogy visszanézve te milyen szép voltál), hogy mindent erre vezetsz vissza és úgy gondolod hogy minden ember azon a szűrőn látja a világot (jelen esetben hogy ki hogy néz ki, meg mi számít előnytelen képnek) mint ahogy te is.

Már miért ne lehetne előnytelen képet feltölteni Facebookra vagy éppen Instagramra? Egy embernek az értéke nem ettől fog növekedni vagy csökkenni, esetleg az olyan embereknél mint te (akiknek a saját szorongásukból fakadóan a külső az egyetlen ami számít) nyilván igen, de hogy azért az emberek elég nagy része nem így működik.

Míg te azt látod bele egy képbe, hogy ki hogy néz ki vagy mennyire előnytelen a képe, más azt, hogy milyen jól érzi magát, mennyire természetes, semmi erőlködés, stb. Azok szintén túlgondolások, amikor olyanokat ír valaki, mint amit az 5-ös és 6-os válaszoló, hogy valaki sajnálatból lájkol vagy mert akkor majd ő is lájkolni fogja fél év múlva az akkor feltöltött képemet.

Ezek már önmagában a social media által okozott szorongások.

Én soha nem lájkoltam senkit sajnálatból (nem is értem, milyen az), ha tetszett egy kép akkor lájkoltam, ha nem akkor pedig nem, és nem az volt a mérce, hogy a másik hogy néz ki, vagy előnytelen-e a képen vagy sem. Lájkoltam már mackónadrágot viselő ismerőst is, meg volt akit öltönyben sem.

Mindaddig amíg ennyire rá vagy tekeredve erre a külső témára és azt gondolod, hogy ezt nézi és lesi az egész világ, mindig is szorongani fogsz mert mindent erre fogsz kivetíteni, minden emberi viselkedést, dicséretet vagy éppen szidást, teljesen mindegy.

2023. okt. 18. 12:13
 14/53 anonim ***** válasza:

Semmi gond, ha így gondolod. Nekem megfelel. Én hiszem, hogy mindenki jó valamire, még te is. Ha más nem, elrettentő példának.

Szép napot, gyógyulj meg hamar, rövid az élet ahhoz, hogy mások önbizalmán keseregj. Szerezd még te is empatikus közegben. Ne itt.

2023. okt. 18. 12:14
 15/53 A kérdező kommentje:
A kérdésnek abszolút nem az a lényege, hogy miért tesz ki valaki előnytelen képet. Ez csak egyetlen példa volt, pont hogy te fókuszálsz erre.
2023. okt. 18. 12:15
 16/53 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel egy pszichológust, választ már réges régen kaptál a kérdésedre. Neked van problémád magaddal, és az a normális, ha valakinek önbizalma van, nem ezen kell értetlenkedni, ennyi a lényeg.
2023. okt. 18. 12:24
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

15

Látom teljesen mindegy ki milyen választ ír. Mindenesetre akkor mutatom miket írtál te, ezek szerint elfelejtetted a saját kérdésed:

"hogy van egy személy, aki kívülről nézve semmi extra"

"mintha ő lenne a legszebb, legjobb"

"hogy ő tényleg szuper, és gyönyörű."

"szerintem kifejezetten szép voltam"

"átlagos külsővel sokkal sikeresebbek"

"posztol magáról teljesen előnytelen képet"

"szoronganék attól, hogy hogy nézek ki rajta."

"hogy milyen jól néz ki"

"azt érzi, hogy tök rendben van azon a képen"

Szóval ezek után azt írod, hogy én fókuszálok a külsőre? Hát, rendben van.

Mindenesetre egy pszichoterápia rád férne, mert egyáltalán nem csodálkozom, hogy sikertelen vagy a párkapcsolataidban, mert itt nem a külsővel van a probléma, hanem a toronyban vannak elég nagy hibák. Ráadásul még hazudsz is, miután nyoma van annak amit leírtál.

2023. okt. 18. 12:31
 18/53 A kérdező kommentje:
Olvasd el az eredeti kérdést meg egyszer és próbáld értelmezni. Vagy tudod mit, inkább ne és maradj csendben.
2023. okt. 18. 12:33
 19/53 anonim ***** válasza:

Hagyd, 17. Reménytelen. Azért mentem a kérdést.

Kíváncsi vagyok, kinek a válasza fogja megoldani az életét.

Nem tart még azon a szinten, hogy bemenjen a megoldás.

2023. okt. 18. 12:38
 20/53 A kérdező kommentje:

19-az ilyen típusú kotozkodes, amit ti csináltok, biztos, hogy nem segit senkin.

Azoknak köszönöm, akik vették a fáradtságot, elolvastak, megertettek a kérdést és normálisan válaszoltak. Troll kommentelok meg mindenhol vannak, ez járulékos veszteség ma már.

2023. okt. 18. 12:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!