Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megengedett ez a nőknek?

Miért megengedett ez a nőknek?

Figyelt kérdés
Elég gyakori jelenség amikor egy lány kritizálja a férfit a magassága, a f@szmérete vagy éppen amiatt hogy mennyire kopaszodik. Ezek mind olyan adottságok amiken sehogy nem lehet változtatni, de ha mondjuk egy férfi kritizálja egy nő súlyát akkor egyből elszabadul a pokol, pedig azon lehet változtatni. Miért van ez?

2023. szept. 1. 10:22
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
49%

"Egyébként ha a nők olyan csodálatos lények akkor nézz utána hogy mit értek el a férfiak a világtörténelem során (kb minden épület, találmány, infrastruktúra amit magad körül látsz)"

Drága kérdező! Több ezer évig férfiuralom volt, talán még most is. A nőket soha nem engedték sehova. Tanulni se engedték, akkor hogy a fenébe tudtak volna akkor épületeket építeni? 🤦

De tessék, íme egy cikk, a híres női feltalálókról.

[link]

2023. szept. 3. 13:37
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Ui.: Találtam jobbat. Ókortól kezdve már voltak női feltalálók:

[link]

2023. szept. 3. 13:38
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
Jav. Tudósok
2023. szept. 3. 13:39
 34/60 A kérdező kommentje:

30: ezzel a hozzáállással szinte tényleg esélytelen hogy normális kapcsolatot kialakíts egy magára valamit adó nővel, vagy ha összejön akkor valószínűleg papucs leszel, amit előbb utóbb megunnak a nők. Nem azt mondtam hogy legyél meleg hanem azt hogy jobban tiszteld magad és a férfi nemet és akkor talán rájössz hogy egy nő se olyan különleges, mint ahogy hiszed, csak szépen néznek ki szóval jó a marketing 😀

31: na megjött a femináci 🤣

A mai világban viszont teljes jogegyenlőség van a nemek között, de a vezető pozíciók többségét még mindig férfiak töltik be szinte mindenhol. Szinte mindent a férfiak találtak fel és hiába linkelsz nekem női feltalálókat, nyilván lesznek kivételek de tény hogy az alkotó, tervező tevékenységeket végző emberek jelentős többsége mindig is férfi lesz. Ez nem meglepő tekintve hogy a férfiak ösztöni szinten a racionális gondolkodásra, az egymással való versengésre és a problémamegoldásra vannak kihegyezve, amíg a nők inkább a gondoskodásra, utódok nevelésére stb szóval az érzelmeikre és az ösztöneikre és ez így alkot együtt egy tökéletes egyensúlyt. Persze lehetnek kisebb nagyobb kivételek, de ez az általános szabály.

2023. szept. 3. 13:55
 35/60 A kérdező kommentje:
32: senki nem írt olyat hogy nem volt egy se, de állíts fel egy %-os arányt és rájössz miről beszélek 😀
2023. szept. 3. 13:55
 36/60 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, úgy könnyű pofázni, ha több ezer évig a nőket sehova nem engedték közel..még mindig nem érted. Ha a nőknek a kezdettől fogva ugyanaz a joguk lett volna, mint a férfiaknak, akkor sokkal több nő ki tudott volna teljesedni és akkor több női feltaláló és építesz lenne. De mivel Kr. u. 1900-ig szinte semmit se csinálhattak, csak a házimunkát, így könnyen vetés ezt a nők szemére..

És a mai világban is még mindig férfi uralom van, mert Istennek hiszik magukat még mindig, miközben egy női is fel tudna építeni bármit, pl. női ismerősöm is építesz, tervrajzokat készít...

De hát, a magadfajták még mindig csak a férfiuralmat nyomják itt, miközben a gép másik oldalán kispöcsök..

2023. szept. 3. 14:07
 37/60 A kérdező kommentje:

Akkor mutass nekem statisztikát találmányokról 1900 óta 😀

"a mai világban is még mindig férfi uralom van, mert Istennek hiszik magukat"

és ez miben korlátoz téged vagy bármelyik nőt hogy önállóan sikereket érjenek el? 🤔

Mert nekem úgy tűnik hogy a nők egója veri az isteni szinteket, de amikor teljesítményről van szó akkor az nagyon sok esetben ki is merül a külsőségekben...

2023. szept. 3. 14:14
 38/60 anonim ***** válasza:
29%

"Akkor mutass nekem statisztikát találmányokról 1900 óta 😀"

Az első link, amit küldtem, ilyenekkel van tele.

2023. szept. 3. 14:18
 39/60 A kérdező kommentje:
Nem egy női feltalálókat bemutató listára voltam kíváncsi hanem egy olyan statisztikára ami %-osan mutatja be a férfiak és a nők arányát 1900-tól.
2023. szept. 3. 14:20
 40/60 anonim ***** válasza:
70%
2023. szept. 3. 14:20
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!