Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik még mindig félnek a...

Akik még mindig félnek a covidtól, maszkot viselnek és kerülik a tömeget, azok most már életük végéig így fogják csinálni?

Figyelt kérdés
Én is ismerek ilyeneket, akik még mindig maszkot viselnek, ha elmennek otthonról. Nem járnak el szórakozni (pedig előtte nagy bulizósak voltak), moziba és színházba se, a legdrasztikusabb típus pedig szinte csak otthon van a szabadidejében (pedig előtte rendesen kimozdult). Nyilván érthető, mire gondolok. Ezek az emberek haláluk napjáig majrézni fognak a vírustól? Vagy pár éven belül remélhetőleg feleszmélnek?

2023. aug. 12. 09:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
88%
38 Az meg hagyjan, hogy a koznep mit csinal, mert a plebs az ilyen... na de en egyetemen, amikor a csopitarsaim is a hatam mogott a szajuk ele nem tennek a kezuket, meg szipognak, folyton a taknyat szivogatja az egyik szeminariumok alatt. :DD Es ebbol lesz "ertelmisegi". Na persze hozzateszem, minek kellett videki egyetemet valasztanom...
2023. szept. 2. 21:27
 42/64 anonim ***** válasza:
96%
Én a fogamat csináltatom, átmenetileg így nem valami esztétikus látvány, ezért hordok maszkot. Meg valamelyest védi is a huzattol mivel most igy elég érzékenyek mindenre.
2023. szept. 2. 21:28
 43/64 anonim ***** válasza:
21%
a tövöben elhangzott, a maszk akin van, azzal másokat véd, mások meg a saját maszkkal védik a másikakat, most bután írtam, de biztos értitek. Szóval akin most is van, az azt hiszi, magát megvédi, de téved. Mindenkit véd saját magától, nyálától, stb. Szivesen mondanám egy most is maszkosnak, köszi, hogy megvédsz önmagadtól engem. Szóval nem nézett eleget tévét. Én egyáltalán nem néztem, mert nincs tévém. Én máshogy néztem meg, de amúgy tévé műsor volt. Lényeg: nem tudja, hogy nem védi
2023. szept. 3. 00:14
 44/64 A kérdező kommentje:
43: Én is próbáltam magyarázni ezt valakinek, de annyit ért, mint halottnak a csók. Meg jött azzal, hogy de tuti, hogy őt is védi valamennyire.
2023. szept. 3. 08:28
 45/64 anonim ***** válasza:
26%
valamennyire, ....ez jó, hihihi
2023. szept. 3. 09:26
 46/64 anonim ***** válasza:
94%
Az hogy lehet, hogy a maszk csak egy irányba (befele) engedi a vírusokat?...el tudnátok magyarázni? Köszi :)
2023. szept. 3. 09:36
 47/64 anonim ***** válasza:
0%

Ostobak vagytok, nem tudtok absztrakt modon gondolkodni, csak akkor fognatok fel, ha belinkelnek egy jo illusztracios videot.

A helyzet a kovetkezo:

- A maszk a kilelegzett levego aeroszolszemcseinek nagy reszet felfogja, minimalisan oldalt szivarog.

- A belelegzett levego egy reszet is kiszuri, a maszkszovet porusmeretenek megfeleloen. Hulyeknek: minel kisebb a lyuk, annal kisebb reszecskeket is kiszur. Gondolj a konyhai szurore, ha nagylyuku, akkor a teaba aztatott novenydarabkakat nem tudod leszurni, ha kicsi, akkor igen.

- Persze az atlag sebeszeti maszkok nem szurik ki a nagyon paranyi reszecskeket, ahhoz dragabb FFP maszkok kellenek. Arra viszont jo, hogy az apro aeroszol nyalcseppek nagy reszet felfogja, igy lecsokkenti a leguti terjedes eselyet. Esely/valoszinuseg hulyeknek: minel tobb a levegobe magadbol kiokadott mikroszkopikus nyalcseppecske, annal tobb mikrobat is lihegsz ki magadbol a kornyezetedbe. Masok minel nagyobb adagot kapnak, annal nehezebb lesz a sok betolakodo ellen immunvalaszt kialakitaniuk, azaz annal konnyebben megfertozodhetnek. Ugyanez forditva: minel kevesebb bakteriumot szornak rad, annal nagyobb az eselyed, hogy meg se betegszel, mert az immunsejtjeid azt a "nehany darabot" konnyen elintezik.

2023. szept. 3. 10:06
 48/64 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon hülye az, aki azt hiszi, hogy a maszk megvédi bármilyen vírustól. A környezetemben pont a maszkos idióták betegedtek meg. Volt amelyik még kettőt húzott egymásra. :D
2023. szept. 3. 17:06
 49/64 anonim ***** válasza:
40%

Ja, persze.

Aki még azt se képes felfogni, hogy maszk és maszk között milyen különbségek vannak, meg persze, hogyan működik - attól mit várunk?

A maszk ELSŐSORBAN a többieket védi tőled, és kisebb mértékben téged.

2023. szept. 3. 17:11
 50/64 anonim ***** válasza:
78%
Te nem vagy komplett. Egy egészséges ember minek húzzon maszkot? Aki meg beteg, az ne menjen emberek közé, ilyen egyszerű. Ennek a maszknak a világon semmi értelme.
2023. szept. 3. 17:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!