Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ismertek-e olyant, aki még...

Ismertek-e olyant, aki még mindig retteg a covidtól?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy még mindig mindenhova maszkban megy, elvárja a másfél méter távtartást. Meg a szabadidejében, ha teheti, ki sem mozdul otthonról, vendéget sem fogad. Vannak még ilyen beteges parázók? Maszkviselőket ugyebár látni még.

2022. okt. 30. 12:22
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
66%

Persze. Tudod, akinek halt már meg közeli hozzátartozója covid osztályon, az valahogy belemarja magát az ember lelkébe...

Hozzáteszem, NEM a kórokozó a legnagyobb baj ebben, hanem az, hogy ha kórházba kerülsz, nincs látogatás, tehát teljesen ki vagy szolgáltatva. Nem vihetnek be neked kaját, nem segíthetnek megenni, nem ültethetnek fel, nem mosdathatnak meg, nem ültethetnek ki, nem beszélgethetnek veled egy kicsit, hogy addig is érjen valami inger, ne csak bámuld a mennyezetet stb. Az ilyesmi egy idős, amúgy is nehezen mozgó ember esetében akár az életet vagy a halált is jelentheti.

2022. okt. 30. 12:35
 2/55 anonim válasza:
70%
Persze.
2022. okt. 30. 12:39
 3/55 A kérdező kommentje:
1: Már csak egy tök enyhe variáns terjed. Így hát majdhogynem alaptalan minden efféle parázás.
2022. okt. 30. 12:40
 4/55 anonim ***** válasza:
30%

Azért abba a "tök enyhe" variánsba is belehalnak naponta 20-an mostanában is, itthon. Most lehet azt mondani, hogy az nem olyan sok és "nem számít". De a személyes veszteségen túl lesülne a bőr a képemről, ha akár csak egy idős ismerős lelke is, akaratlanul, áttételesen is rajtam száradna.

Nekem nem egy nagy lelki teher maszkot húzni és elkerülni a tömeget, ha tudom.

De természetesen mindenki azt csinál, amit akar.

És akkor még ott az esetleges poszt-covid is, amiről meg nem is igazán tudunk még valami sokat. Az én ismeretségi körömben 2 ember van, akinek olyan mértékben romlott a memóriája az akut megbetegedés után, ami a munkavégzését is befolyásolta. Most megint lehet azt mondani, hogy erre pici az esély. De szerintem a legfontosabb, hogy igyekezzek megőrizni az ép eszemet, így ezt sem ártana elkerülni.

2022. okt. 30. 13:00
 5/55 Kroms ***** válasza:
56%
Már csak a legelvetemültebb NPC-k lehetnek ilyenek, de szerencsére az ismeretségi körömben nincs rá példa. Bár pár napja a Teve2-re tévedtem és láttam, hogy a zsíradóban megint pumpálják a kamuvid-pánikot, úgyhogy szinte biztosra veszem, hogy a boltokban megint lesz majd kötelező szájkosarazás, ha jön a hidegebb idő. Na, akkor újból előbújnak majd az őrült NPC-k a szekrényükből, hogy kiosszanak mindenkit, aki nem retteg a levegőtől úgy, mint ők.
2022. okt. 30. 13:03
 6/55 anonim ***** válasza:
53%
Én a covidra teszek, viszont hipermarketben, postán, stb. veszek fel maszkot. Ugyanis azt tapasztaltam, hogy amikor kötelező volt, akkor még náthás SEM voltam, pont a maszk miatt. Ezért ezt meghagytam, de csak zsúfolt helyeken.
2022. okt. 30. 13:36
 7/55 anonim ***** válasza:
64%
szerencsére nincsenek ilyen ismerőseim, utcán látok pár ilyen elvetemült alakot, azon kívül szerencsére nyugi van
2022. okt. 30. 14:07
 8/55 A kérdező kommentje:
4: Sokminden másba is belehalnak naponta és sokkal többen. Autóbalesetben vagy influenzában.
2022. okt. 30. 14:54
 9/55 anonim ***** válasza:
66%

Az egyik ügyfelünk. Igaz ő egy idős bácsi. Mindig maszkban jött az irodába hozzám ahol egyébként egyedül vagyok. Mikor először találkoztunk, megkérdezte mikor kaptam meg a második oltást. Mondtam neki, hogy egyet sem kaptam. Azt mondta most azonnal menjek oltatni, mert meg fogok halni.

Mondjuk megértem,meg nem hátrány a maszk sem.

N

2022. okt. 30. 15:49
 10/55 anonim ***** válasza:
51%
#9 az ilyennek nevetve lehet is válaszolni, "tessék csak menni, lemondok róla az ön javára" 😄
2022. okt. 30. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!