Akik még mindig félnek a covidtól, maszkot viselnek és kerülik a tömeget, azok most már életük végéig így fogják csinálni?
Akinek van oka rá, hogy féljen - akár ettől, akár mástól - az hordani fogja.
Nehogy már problémát csinálj ebből!
Covid előtt is kellett volna hordani, vírusos időben.
A sok kretén hülye vírustagadó jön persze pontozni.
De a legnagyobb bajnak azt látom, hogy ki akarják üldözni a maszkot az életből.
Nehogy már valami jobban működjön, mint a vírus előtt...
akkor fognak igazán nagyot koppanni, amikor majd bejön a következő járvány - ami amúgy elkerülhető, vagy legalább csökkenthető lenne, ha nem rendeznénk mindent vissza milliméterre pontosan a vírus előtti állapotra.
Igen, hordja. közöd hozzá?
Más egész életében mérgezi magát alkohollal meg cigarettával. Az nem zavarja a lelki békédet? De a maszk az igen...
Hát, ahhoz nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy vki tényleg élete végéig (pl. él még évtizedekig) bezárkozzon kb. Ha csak a maszkviselésre szokott rá vki, az más, nyilván itt is vannak fokozatok, hol, milyen körülmények között hordja valaki. (Én csak akkor hordtam, amikor muszáj volt.) Ha random látsz vkit maszkban, nem ismerős, arról mondjuk nem tudod, hogy a Covid miatt, vagy esetleg kemót kap, és tropa az immunrendszere, de tömegközlekednie viszont muszáj.
Nem értem a háborgásokat, arra van az oldal, hogy az ember kérdezzen. És valóban vannak témák, amiket nem ismerőstől fogsz, hiába tudod, hogy érintett benne, de kínos lenne. (Hogy írjak egy példát, a vetélésről kellene személyes infó, de hiába van ilyen ismerősöd, akiről tudod, tapintatlanság lenne faggatni róla. Itt megkérdezed, és akinek nem gond, válaszol.)
21-es: Én kb. az esetek 90%-ban szerintem a kislányomtól kapom el a megfázásos cuccokat, megbetegszik, rá 2 napra én is, ezt nem tudom kivédeni azzal, hogy hordok mondjuk a buszon maszkot
22-es: Kiüldözni szerintem senki nem akarja, de nagyon helyesen, már jó ideje az egyénre van bízva, és nem kötelező. Az se legyen üldözendő, aki nem akarja úgy hordani, hogy már nem muszáj.
#22:
Az emberek nem akarnak bezárva, korlátok között élni, mint a baromfiak. A magadfajták meg ezt nem képesek felfogni.
"arra van az oldal, hogy az ember kérdezzen"
Pontosan.
És nem arra, hogy lepontozza a jó válaszokat.
"Az emberek nem akarnak bezárva, korlátok között élni"
Senkit nem érdekel, ha az életed múlik rajta.
Tiszta folyókat, tavakat is szeretnénk, iható vízzel, aztán mégis másképp alakultak a dolgok. Vagy te iszol belőlük közvetlenül, mert neked jogaid vannak?
26-os: És erről én tehetek, hogy más mit pontoz le meg fel? Amúgy fogadjunk, neked is az a jó válasz, ami veled ért egyet, nem az, ami a kérdésre válaszol:-)
A másikat nem az enyémre írtad, de kevered a szezont a fazonnal. Hogy tiszta-e a víz, nem tudom befolyásolni, de arról dönthetek, hogy akarok-e maszkot húzni, kerülni az embereket stb. Azt értsd meg, hogy már nem szabályba ütköző, és ahogy nekem sincs jogom leparancsolni vkiről a maszkot, kirángatni a házából, úgy te se szólj már bele, hogy más mit csinál! Engem amúgy nem zavar, nem bánt, aki extra óvatosságban él még mindig, nincs befolyása az én életemre.
Nem mindegy amúgy, hogy ki mitől fél, és mi kiért hord maszkot?
Ha olyan helyre megyek én is felveszek egy maszkot, mert olyan okádék és kulturálatlan a magyar emberek nagy része, hogy maga a fertő.
Lásd kérdező is, mással foglalkozik, de szarás után fogadjunk nem moss kezet, az orrát túrja vezetés közben, közben meg a péksütemény fogdozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!