Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik még mindig félnek a...

Akik még mindig félnek a covidtól, maszkot viselnek és kerülik a tömeget, azok most már életük végéig így fogják csinálni?

Figyelt kérdés
Én is ismerek ilyeneket, akik még mindig maszkot viselnek, ha elmennek otthonról. Nem járnak el szórakozni (pedig előtte nagy bulizósak voltak), moziba és színházba se, a legdrasztikusabb típus pedig szinte csak otthon van a szabadidejében (pedig előtte rendesen kimozdult). Nyilván érthető, mire gondolok. Ezek az emberek haláluk napjáig majrézni fognak a vírustól? Vagy pár éven belül remélhetőleg feleszmélnek?

2023. aug. 12. 09:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
13%

28 és 30: Még a felvetés is nevetséges. Én pl. jóval a Covid előtt is használtam kézfertőtlenítőt, ill. nagyvécé után nemcsak kezet mosok, hanem feneket is. Folyamatosan keversz/kevertek mindent. Zuhanyozni se azért zuhanyozik egy átlagember naponta, mert beteg lesz, hanem mert jobban érzi magát, ha tiszta, illatos.

De megsúgom, pl. az, hogy vki nem zárkózik be, nem is azt jelenti, hogy mondjuk tök betegen találkozik a barátokkal, vagy direkt rátüsszent a másikra.

2023. aug. 12. 14:55
 32/64 anonim ***** válasza:
34%

Lehet hogy csak nem bírják elviselni a többi ember bűzét, és így kevésbé érzik maszkban.

Az is lehet hogy emellé jobbnak látják, ha mások nem látják az arcukat, a valódi arckifejezésükkel. Simán lehet hogy az undor és megvetés lerína róluk a tömegben mászkálva, és így legalább a többség nem tudja mit gondolnak valójában.

A jelenkori magyar társadalmat ismerve, mindkét dolgot abszolút átérzem, sőt valós lehetőségnek tartom.

2023. aug. 12. 15:11
 33/64 anonim ***** válasza:
60%

Egyetertek az elozovel, plusz hozzatennem, sok betegsegben maszkkal kell jarkalni az utcan.

- Pl. 2018-ban felnottkent kapta el a baranyhimlot lakotarsam es en kisertem el a lakasbol az orvoshoz, akkor vegig maszk volt rajta.

- Masik pelda oreganyam: amikor a fogasz csinalt valamit a szajaban es nagyon ocsmany volt ettol a fogsora, meg asszem erzekeny is volt az arca a szelre, akkor o is maszkban jart hetekig, meg a covid elott.

2023. aug. 12. 17:18
 34/64 A kérdező kommentje:
33: Na jó, de azt ne mondd már nekem, hogy az az átlag heti 5-6 ember, akit maszkban látok az utcán meg nyilvános helyeken, nem a covid miatt viselik! Miközben a covid előtti kb. 10 évben egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány maszkost láttam.
2023. aug. 12. 18:06
 35/64 anonim ***** válasza:
49%

A Covid adott egy lehetőséget, hogy aki fél a betegségektől az viselhet ilyet. Addig, amíg ki nem utálják ismét az ilyen embereket, ahogy most próbáljátok.

Tehát most 5 ilyen emberből szerintem 1 NEM a Covid miatt viseli, hanem örül, hogy végre viselheti a nélkül, hogy ufónak néznék.

2023. aug. 12. 18:09
 36/64 anonim ***** válasza:
79%
Apám példáját elnézve igen. A covid előtt évente egyszer-kétszer benyalt egy kis mezei náthát, azt se tudta, mire való a maszk; azóta viszont még a lépcsőházba sem hajlandó kilépni szájkosár nélkül, a kertben is abban gereblyézget tök egyedül, és a jelek nem arra utalnak, hogy ezzel valaha is tervezne felhagyni. Ha valóban annyira aggódna az egészségéért, mint amennyire játssza az agyát, akkor kezdhetne például azzal, hogy leadja azt a jó harminc kilónyi felesleget, amit az évtizedek során magára zabált, de neeeeem, csak a covidtól kell félni, semmi más nem veszélyes az egész világon. Alaposan kezet mosni, fürödni, takarítani, mosni persze nem szokott, de azzal nincs semmi baj, amíg maszk van rajta, ugyebár.
2023. aug. 12. 18:50
 37/64 anonim ***** válasza:
22%

Nem minden ember következetes.

Attól még nem kellene kidobni a szemétbe minden jót, amit nagy nehezen sikerült kiszenvedni a vírus alatt.

2023. aug. 12. 19:26
 38/64 anonim ***** válasza:
50%
Megszoktam és Covid ide, Covid oda, a Covid nélkül is olyan deblákkal száll fel rengeteg husáng a tömegközlekedési járművekre, hogy bármire ráköhögnek, - mert olyan neveletlenek, - és az berozsdásodik!
2023. aug. 12. 22:46
 39/64 anonim ***** válasza:
36%
Ha már eddig megúsztam, akkor miért ne tegyek annyit magamért, hogy megpróbáljam továbbra is megúszni? Engem nem érdekel, hogy más hord-e maszkot vagy sem, de elvárom, hogy mások se foglalkozzanak azzal, hogy én hordok-e vagy sem! Szerintem nem bonyolult!
2023. aug. 13. 10:29
 40/64 anonim ***** válasza:
12%
Pucuka, amugy ettel mar honapokig mocsarizu, benzinszagu, hanyasizu eteleket? Izvesztes, long covid, izles visszaterese undorito izekkel egy even tul megvan?
2023. szept. 2. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!