Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyakorikerdesek oldal...

A gyakorikerdesek oldal valóban ótvar hely?

Figyelt kérdés
Ezen az oldalon is többször olvastam, hogy nem érdemes itt kérdezni, de több tartalomgyártótól és embertől is hallottam, hogy mennyire rossz oldal a közösség miatt. De akkor miért vannak sokan fent rajta, ha sokan nem szeretik? Milyen más alternatívák vannak? Mennyire megbízható információkat közölnek itt pl. a számítástechnika terén?

2023. júl. 23. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy érdekes megközelítés, mármint a hálapénzezés, viszont szerintem nem sokan mennének bele/használnák. Őszintén szólva, én sem, és ez komolyan nem kukacoskodásból ment.

Lehet remek motiváló eszköz, viszont én inkább azt látom benne, hogy könnyű visszaélni vele ("miért csak ennyit küldtél?"), és lehetne belőle plusz veszekedés forrás is. Ha nem megfelelő rendszert alkalmaznak a fejesek, könnyen vissza lehet élni a felhasználók adataival, esetleg már az anonimitás hiánya is megjelenne.

Ezt nem tudom, mennyire lehetne gördülékenyen beültetni az oldalba, ehhez nem értek, viszont annak is lenne költsége. Még nincs leáldozóban az oldalnak, viszont nem tudom, ilyesfajta váltásba bele mernének-e fogni a fejesek.

Tényleg nem bántásból, kötekedésből mondom, mert aranyos, kedves gesztus lenne, mint pl. a "buy me a coffee", de nem hinném, hogy a mostani árak mellett, illetve az általános bizalmatlanság miatt, ez mennyire lenne kivitelezhető.

(azt amúgy támogatnám, ha a trollokat, kötekedőket meg lehetne jobban szűrni valahogy)

2023. júl. 26. 14:30
 52/72 A kérdező kommentje:

Nem kukacoskodás, ha nem szeretnél fizetni érte. (Már ha erre értetted.)

Mindenre van megoldás, bár az tény, hogy sosem lesz olyan dolog, ami minden embernek megfelelő lenne. Az anonimitás és adatok védelme valóban jogos, de erre is vannak megoldások, amik lehet túl nagy költségek lennének az oldalnak.

Az igaz, hogy nem kis költség lenne, de lehet több embert bevonzana, ha újabb kinézetet kapna az oldal, jobban szűrnék az ide nem való embereket és hasonlók. Fókuszcsoport Ádám is hasonlókat mondott, amikor egy itt feltett kérdésre válaszolt adásban: nem fejlődött semmit az oldal, csúnyán néz ki és hasonlók, és egyebeket.

Nyugi, nem gondoltam volna akkor sem bántásnak és kötekedésnek, ha nem írod le ezeket, inkább örülök neki - és ment a zöld. Szeretem, ha kritizálnak, megkérdőjeleznek, mert azáltal fejlődhet az ember. Abban is igazad van, hogy a mostani helyzetben valószínűleg kevesen élnének ezzel a lehetőséggel - lehet amúgy is.

2023. júl. 26. 16:03
 53/72 anonim ***** válasza:
100%

Része vagyok a problémának, időnként én is részt veszek kérdések széttrolkodásában. Nyilván nem az alatt kezdek el poénkodni, ahol valaki épp élete traumáját meséli el, de ha valaki komolyabb, annak biztosan zavaró, hogy - általában egy random másik válaszolóval egymásnak dobálva a labdát - mi ott poénkodunk.

Ami elszomorít, hogy tényleg sok a borzasztó rosszindulatú, frusztrált ember, aki csak beleköt a másikba miért ne alapon. Tehát nem volt komolytalan, vagy rosszul megfogalmazott a kérdés, mégis elkezdi ekézni a kérdezőt, vagy valamelyik válaszolót. Sokan az alapján pontoznak, hogy mennyire hasonlít a válasz az ő véleményükhöz vagy világnézetükhöz. Képesek nullára pontozni valakit, csak azért, mert az mondjuk majonézbe szereti mártogatni a sült krumpliját, és nem ketchupba, vagy jobban szereti a nyarat, mint a telet, és akkor még nem nyitottuk meg a politika kategóriát.

Számítástechnika annyira kívül áll az érdeklődésemen, hogy még be se néztem oda soha.

Én a helyedben adnék egy esélyt a redditnek is, ha kifejezetten tematikus kérdéseket tennél fel, sokkal részletesebbek a subredditek, mint itt a kategóriák, és mivel az angol a fő nyelv, a világ minden tájáról válaszolhatnak emberek, és több ember többet tud segíteni. Hátránya, hogy ott nyilvános a profilod, tehát vissza tudják követni, hogy milyen subokba miket írtál, nincs teljes névtelenség, mint itt.

Én pl. szeretek horgászni, és általános kérdéseket, technikai tanácsot mindig redditen kérek-kérdezek. Ha viszont az a kérdésem, hogy ki milyen felszerelést ajánl, akkor gyakorikérdéseken, vagy facebook-csoportban kérdezem meg, mert itt vannak magyar emberek, lehet, hogy egy spanyol horgász pl. tök jó úszót tudna ajánlani, de nálunk azt a márkét nem forgalmazzák, és nem repülnék el addig egy ilyen kis biszbasz miatt.

2023. júl. 26. 16:33
 54/72 A kérdező kommentje:

"Része vagyok a problémának,"

Vannak szituációk, amikor szerintem rendben van poénkodni.

"Ami elszomorít, hogy tényleg sok a borzasztó rosszindulatú, frusztrált ember, aki csak beleköt a másikba miért ne alapon. (...)"

Igazad van! Én általában akkor is felpontozok valakit, aki képes a kérdezőnek egy normális választ adni. Ez mekkora gond, szerinted?

Rendben, esélyt adok a Redditnek is, köszönöm szépen! Milyen subredditeket ajánlasz?:)

Köszönöm a válaszod!

2023. júl. 26. 18:40
 55/72 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező!

Én már lassan 15 éve, jelen vagyok a gyakorikérdések.hu oldalon.

Az utóbbi 6-8 évben, rengeteget romlott az oldal minősége. Rengeteg lett a Troll, az idióta, a veszekedős hülye, ezek a személyek már minden témakörben jelen vannak, és szinte lehetetlen őket eltávolítani, még az Adminoknak is, akik azért vannak itt, hogy ez NE FORDULHASSON ELŐ!!

A kérdések, 60%-kát felesleges kiírni, mert 10-30 perc keresgélés a neten és garantálom, hogy megtalálod rá a pontos választ, és nem egy félkegyelmű hülyétől várod az ostoba választ!

Válaszolni nem érdemes, mert ha leírod az igazat, akkor lepontoznak 30% alatt leszel, de ha egy hülyeséget beírsz, akkor meg egyből 80% felett vagy. Hidd ígyvan, próbáltam több alaklommal is.

Szerintem lekellene állítani az egész oldalt, egy x időre amig, nem vezetnek be újszabályzati rendszert. Akár fizetősé is tenném az oldalt!

A ritka kérdések egyike, amire válaszolta.

További szép napot!

2023. júl. 26. 20:26
 56/72 A kérdező kommentje:

#55 - Szoktak lenni moderátor felvételek?

"A kérdések, 60%-kát felesleges kiírni, mert 10-30 perc keresgélés a neten és garantálom, hogy megtalálod rá a pontos választ, és nem egy félkegyelmű hülyétől várod az ostoba választ!"

Igazad van. Remek ötlet lenne a gyakorikerdesek.hu oldaltól, ha egy idő leállás után lenne egy olyan tájékoztató rész, amiben az új felhasználót végig vezeti a hatékony Google keresés folyamatán.

"Szerintem lekellene állítani az egész oldalt, egy x időre amig, nem vezetnek be újszabályzati rendszert."

Támogatom.

"Akár fizetősé is tenném az oldalt!"

Ez lehet sok embernek hátrány lenne, de valóban jó ötlet lenne fizetős funkciót beletenni.

2023. júl. 26. 20:44
 57/72 anonim ***** válasza:
100%
53.: Szerintem ez sem hátrány, hanem határozottan előny a Redditen. Igenis lehessen visszakövetni a kötekedő senkiháziakat, mert ott láthatod, mennyire korrekt az illető, vagy ha nem, akkor meg azt, hogy mekkora tahó. Ettől még anonim vagy, de szigorúbb határokkal és nagyobb felelősséggel. Múltkor próbált ott is drámázni velem egy alak, visszanéztem a kommentjeit, láttam, hogy igencsak mínuszokat kapott és több emberrel kötekedett. Egy másik kommentelővel, akibe szintén ok nélkül állt bele nyugtáztuk is, hogy egy idióta, jobb hagyni, végül el is kódorgott onnan. Na ilyenre a gyakorin kb. esélyed sincs.
2023. júl. 27. 10:36
 58/72 anonim ***** válasza:

Jó, csak érted, mikor írok egy olyan választ, ami nem tetszik valakinek, és visszanézi a profilom, és ezt arra használja fel, hogy porig alázzon, amiért egy evészavarral foglalkozó subon is tag vagyok, és kipakolja, hogy én akkor miket posztoltam, vagy kommenteltem, hogy ezzel érvénytelenítse a válaszom, ami neki nem tetszett, az szerintem nem oké.

Meg sokkal szabadabban tudnék írni, ha full névtelen lenne. Érdekes munkaköröm van, szóval AMA-t is szívesen indítanék, de így nem.

2023. júl. 27. 17:29
 59/72 anonim ***** válasza:
81%
58.: Aki ezt felhasználja ellened, az egyértelműen egy nyomorult sz.rházi, akit nyugodtan jelents a modoknak /redditnek, hogy zaklat! Kitalálom, magyar volt, aki ennyire álságosan betámadott? Én emiatt kitiltattam egy agresszív p.csát az erhuról, aki egy teljesen normális kommentemre (miszerint nem minden boltban hisztiző gyerek szenzoros / autista / adhd-s) úgy reagált, hogy ő engem meghajigálna, ha oda mernék menni hozzájuk (wtf, senki nem ezt írta), majd még neki állt még alpáribba átmenni, mikor közöltem, hogy egy fizikai támadás esetén marhára nem én járnék rosszabbul. Egyébként ennél jóval kisebb dolgokért is szankcionálnak ott, szóval bátran írj AMA-t, milliószor hamarabb írnék ki oda komoly kérdést, mint ide. Kifejezetten nem nyerő és nincs ugráljunk a kérdezőn matiné ott. Max. csinálj egy throwaway accot, ha annyira nem szeretnéd, hogy az eredetivel összekössenek.
2023. júl. 27. 18:04
 60/72 anonim ***** válasza:
90%

Azért egy másik dolog az is, hogy ki mit ír ki vagy mit ír kommentbe.

Lassan ott tartok, hogy a kommentek felét hiszem el. Egyrészt, volt egy barátnőm, aki, nem tudatosan, de mindent átvariált fejben, amíg egy kedves gesztus halálos sértéssé nem vált. Ezeket aztán úgy adta elő, hogy miután meghallgattad, sajnáltad őt, közben nagyon nem úgy történt, ahogy előadta.

Emellett nézzétek meg, hány olyan kérdés van, ahol a kérdező könyörög a segítségért, kb arra gondolnál, hogy verik otthon vagy meghalt valakije vagy halálos beteg, erre kiderül, hogy csak unatkozik és ezért van ideje azon agyalni és attól összeomlani, hogy a tanárnő csúnyán nézett rá.

Másrészt olyan részletesen írnak meg nemrég történt sztorikat, hogy kizárt, hogy valakinek ekkora bátorsága lenne egy olyan sztorit közzétenni, amiről kb minden ismerőse fel is ismerné őt és levenné azt is, hogy konkrétan kit szíd benne.

Harmadrészt itt a Gyakorin rengeteg embernek nehéz az élete, magas az IQ-ja, olvas el 700 könyvet 1 év alatt, stb.

2023. júl. 27. 22:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!