Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Munkakerülők! Ti mivel töltite...

Munkakerülők! Ti mivel töltitek ki a nyarat?

Figyelt kérdés
Itt a nyár már 2 hónapja, de konkrétan semmit nem tudok csinálni. Azon kívül, hogy egész nap gépezem nincs kmit csinálni pénz nélkül. Én meg szomorú vagyok, hogy megy el mellettem a nyár és itt vesztegetem le a szobámban. Egyszer voltam fürödni Velencén kb 3 hete, de ennyi. Pénz nélkül sajnos sok mindent nem lehet csinálni. Aki ugyanolyan harcore munkagyűlölő, munkakerülő mint én, mondhatna pár tippet, hogy mivel lehet cselekvésteljesre csinálni a nyarat. Dolgozó emberek kérem kíméljenek.

2023. júl. 22. 15:30
 221/250 anonim ***** válasza:
85%
Elrettentő példának teljesen jó vagy,mint egy cirkuszi állatott kellene téged mutogatni az egész országban,a sok ingyen élő egyből el menne dolgozni,csak hogy ne legyen egy ekkora rakás szerencsétlenség mint te kérdező.8 általánossal keresek havi 400-at,vannak barátaim,minden nap jut idő szórakozásra vagy amire én szeretném.Minden évben nagyszerű nyaram van,plusz én szeretem is a munkám nem is érzem rabszolgaságnak.Össze is teszem a két kezem,hogy nem azon oldalon vagyok mint te.Kiegyensúlyozott,normális boldog életted plusz normális párkapcsolatod csak munka mellet lehet,ezt kellene felfogni.Ha valaki szereti a munkáját akkor az már nem is érződik munkának,főleg ha jók a körülmények,főnökök,kollegàk stb.Neked is ezt kellene megtalálni fejben,hogy mi az amit élveznél is,már csak az hatalmas előre lépés lenne.Bár az eddigiek alapján számodra teljesen jó ez az élősködő életmód és nem is akarsz változtattni.Csak akkor ne csodálkozz,hogy a kutya se akar szóba állni egy 140 kilós életképtelen házi sertéssel.Sose lesz olyan életed amilyet szeretnél ezzel a felfogással.
2023. szept. 28. 17:51
 222/250 A kérdező kommentje:
"Neked is ezt kellene megtalálni fejben,hogy mi az amit élveznél is" Videojáték streamelés, videojáték gameplay videók csinálása. Csak 1 a baj, a lőtéri kutyát nem érdekli, de engem meg az nem érdekel, hogy senki nem nézi tehát így is úgy is csinálom.
2023. szept. 28. 17:57
 223/250 anonim ***** válasza:
69%
De linket meg nem adsz.
2023. szept. 28. 17:59
 224/250 A kérdező kommentje:
Nem adok. Az az én safe space-em. Ott senki nem tudja, hogy ki vagyok valójában, csak egy játszó srácot látnak a betérő emberek. Nem kell nekem, hogy utálkozókból meg trollokból álljon a chatem és szétkürtöljék az egész életem történetét a gyk rosszakarói.
2023. szept. 28. 18:01
 225/250 A kérdező kommentje:
221: Nem vagyok szerencsétlenség. Pont, hogy én nem állok rabszolgasorba, mégha az életem is forog rajta kockán. Amikor én dolgoztam, nem jutott egy nap sem idő szórakozásra, mert az én csúcs energiaszintem egyenlő egy átlag ember legfosabb energiaszintjével. Már-már neuraszténiáshoz hasonló vagyok sajnos. És a munka teljesen elveszi az összes energiám, szabadidőmben aludni van csak erőm. A tavalyi nyaram tönkrement a munka miatt, semmit nem tudtam mellette csinálni. "Kiegyensúlyozott,normális boldog életted plusz normális párkapcsolatod csak munka mellet lehet,ezt kellene felfogni" bizonyísd! nem tudod. Biztos lehet munka nélkül is. és "nem is akarsz változtattni " Akarok, de csak úgy ha megtarthatom a munkanélküliséget. Munkát nem kérek, köszönöm. "Sose lesz olyan életed amilyet szeretnél ezzel a felfogással." Meglátjuk ki nevet a végén.. Remélem én fogok felülkerekedni.
2023. szept. 28. 18:09
 226/250 anonim ***** válasza:
100%

221-es vagyok:"Videojáték streamelés, videojáték gameplay videók csinálása. Csak 1 a baj, a lőtéri kutyát nem érdekli, de engem meg az nem érdekel, hogy senki nem nézi tehát így is úgy is csinálom"

Akkor próbálj meg komolyabban ebbe az írányba menni,olvas,tanulj,kérj tippeket tanácsokat különböző fórumokon,olyan helyeken ahol tudnak segíteni,hogy legyél jó videós,hogy és milyen tartalmakat gyárts amivel feltudod kelteni az emberek érdeklődését.Youtubon van a csatorna tagság opció,egy jó videósra sokan feliratkoznak,támogatják.

2023. szept. 28. 18:38
 227/250 anonim ***** válasza:
100%

#26 Egy kérdés alatt írta egyszer a kérdező, hogy ehhez sincs tehetsége, hiába akar ezen a vonalon dolgozni.

Viszont figyelembe véve, hogy milyen trash tartalmakra van kereslet, annyira mégsem lehet rossz.

2023. szept. 28. 19:19
 228/250 anonim ***** válasza:
100%

Én valahol megértem az érzéseidet, kérdező. Megterhelő tud lenni mind fizikailag, mind lelkileg egy olyan munka, ami nem nekünk való, amit utálatból és kínkeservesen csinálunk nap mint nap. Legtöbb ember nem jókedvéből dolgozik és igen, sajnos a napjaink nagy részét ez viszi el. Mellette nem marad túl sok energiánk és időnk, ezért mindig meg kell szervezni, hogy melyik nap mi fér bele a teendőink közé és hogy jusson idő a kikapcsolódásra is.

Viszont a semmittevés nem visz sehová. Az az ember, akinek nincs dolga, nincs feladata, nem tud előre tervezni a jövőt illetően, az egy idő után befordul. Fontos, hogy hasznosnak érezhesd magadat és a napjaidat. Minden ember arra vágyik, hogy azzal tudjon minél több időt tölteni, amit szeret. Viszont meg kell tanulni és elfogadni, hogy az életben ha valamit szeretnénk, azért tenni is kell. Fogd fel úgy, hogy az élet egy adok-kapok játék. Ebben igazából semmi rossz nincs. Mondok pár példát:

Te az időd és energiád egy részét "odaadod" a munkáddal, cserébe tudsz tervezni a jövőre vonatkozóan, megvalósíthatod, amit szeretnél.

Te a videójátékozás helyett egyik délután elmész önkéntesen segíteni egy állatmenhelynek (sétáltatni, etetni, bármi), cserébe örömet lelsz abban, hogy adhattál egy kis szeretetet.

Te elmész reggel strandolni egyet, utána pedig beülsz egy moziba, találkozol a barátaiddal és egész este egy bárban mulattok, cserébe elfogadod, hogy most kimaradt otthon a házimunka és a teendőiddel nem haladtál aznap.

Az élet ilyen. Nem lehet mindent egyszerre. Ha valamit akarunk, azért tenni is kell, és van, hogy le kell mondanunk dolgokról (pl. néha a szabadidőnkről), csak hogy később jobb legyen és megtérüljön az "áldozatunk". Fontos az egyensúly, hogy meglegyen a munka is, a szórakozás is, az "énidő" is, de egyik se menjen a másik rovására. Ezt ki kell alakítani. Kialakítani egy olyan életet, ahol a munka nem nyűg, és ami mellett jut időd még minden másra is, amit szeretnél.

"Válassz olyan szakmát, amit szeretsz, és akkor soha az életben nem kell dolgoznod."

Ha sikerélményeid vannak a munkádban és azt szívesen is végzed, amiért még fizetést is kapsz, akkor fogod magad igazán szabadnak érezni. Erre kellene törekedni és nem elvből elutasítani azt, hogy valaha is kell bármit csinálni. Mindenki küzd, hogy jobb legyen neki, aki pedig már elérte ezt, az tett is érte (jobb esetben, ide most ne soroljuk azokat, akik eleve jó körülmények közé születtek és nem kell dolgozniuk, nekik is megvan a maga bajuk az életben).

Néha van, hogy félre kell tennünk, hogy mi éppen most mit akarunk (te esetedben, hogy ne kelljen dolgozni), de mindezt azért, hogy később jobb legyen. Ha elmész dolgozni, az már rendszert visz az életedbe, tapasztalatot gyűjtesz, megismersz embereket. Nem jó ennyire elzárkózni, mert saját magad elől veszed el a lehetőséget hogy igazán élj és rájöjj, hogy mit szeretnél.

24 éves vagyok, én is szenvedtem/szenvedek sokszor a munkával, tudom, hogy még nem vagyok a helyemen. Szívem szerint nem csinálnám ezt, nem ezzel foglalkoznék életem végéig és én sem akarom, hogy ez vigye el a mindennapjaimat. De a figyelmem inkább arra fordítom, hogy legalább ezzel teszek magamért, tapasztalatokat, tudást sajátítok el itt, tanulok és közben igyekszem tenni azért, hogy idővel majd azzal foglalkozhassak, amivel igazán szeretnék. Nekem is szokott viszolyogni a gyomrom ettől a munkától. De mivel van ez a munkám, cserébe eljuthattam nyaralni külföldre, amire mindig is vágytam, cserébe el tudtam menni programokra, amire mindig is szerettem volna, de pénz hiányában nem volt rá lehetőségem. Most a lehetőségeket nézem, és nem azt, hogy mennyi mindent adtam fel ezekért. Azt nézem, hogy mennyi mindent elértem, még ha szenvednem is kellett hozzá. Azon vagyok, hogy később ne kelljen, de ezért tenni kell, és nem várom, hogy majd más megoldja nekem/helyettem. Az tesz igazán szabaddá, ha nem kell függened senkitől és megállod a helyed még a legrosszabb időkben is, amikor éppen lemondanod kell dolgokról. Én hiszek abban, hogy ha lemondok valamiről, az később megtérül. Nem fogjuk tudni úgysem kikerülni, hogy ne érjen minket semmi rossz az életben. A szenvedés az élettel jár. Ha elfogadod, ha nem, ez mindig így lesz.

Először szerintem kezdd azzal, hogy magaddal foglalkozol és építesz egy kis önbizalmat. A negatív, visszahúzó tényezőket pedig próbáld meg kivonni az életedből, amennyire lehet, nem figyelni rájuk.

Kezdj el mozogni, sétálni, edzeni, csökkentsd az egészségtelen ételek fogyasztását. Ezeket mind ingyen megteheted magadért. Cukros üdítők helyett igyál vizet. Meglátod, hogy a közérzeted is sokkal jobb lesz. Először tűzd ki ezt célnak, és ha ezt meg tudod csinálni, akkor később mással is menni fog. De előbb magadat kell rendbe tenned, nem csak fizikálisan, hanem lelkileg is.

Meglátod, ha képes vagy lemondani a hízlaló ételekről és rá tudod venni magad, hogy mozogj és sikerül leadnod pár kilót, büszke leszel magadra. Ha ezt meg tudod csinálni, képes vagy LEMONDANI dolgokról és TENNI magadért, akkor cserébe JÓL FOGOD ÉREZNI magad, büszke leszel, lesz egy kis önbizalmad. Innentől már a többire is képes leszel, de idáig el kell jutni.

Én kívánom, hogy ez sikerüljön neked és rájöjj, hogy az életet hogyan is lehet élvezni igazán.

2023. szept. 29. 16:00
 229/250 anonim ***** válasza:
100%
Mi újság?
2023. okt. 2. 12:57
 230/250 anonim ***** válasza:
100%
Vége a nyárnak, mivel töltöd az őszt?
2023. okt. 2. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!