Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért akart öngyilkos lenni...

Miért akart öngyilkos lenni az Angyalföldi gyilkos?

Figyelt kérdés
Miért, nem akarta megölni a nőt vagy ha igen akkor miért akart emiatt öngyilkos lenni?
2023. júl. 19. 19:32
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
77%

“Nem vagyok benne biztos, hogy tudod, mi a pszichopata. Nem mind gyilkosok, és nem mind belezős gyilkosok.“

Ezt ki mondta, hogy mind azok? Hol írtam ilyet?

2023. júl. 19. 23:30
 22/37 anonim ***** válasza:
45%

20-as, nem ismerem a jogot, de a példád számomra simán valami "mások védelme" kategória lenne, mint az önvédelem.

De köszi, hogy ezt leírtad. Megnyugodott a lelkem kicsit.

2023. júl. 19. 23:33
 23/37 anonim ***** válasza:
18%

"Ezt ki mondta, hogy mind azok? Hol írtam ilyet?"

Nem mondtál ilyet, de rögtön a belezéssel jöttél, azt hittem, azt hiszed. Ne haragudj, ha tévedtem.

2023. júl. 19. 23:34
 24/37 anonim ***** válasza:
85%
22: Igen, itt lenne helye jogos védelemnek viszont adott helyzetben a 8. emeletről történő kidobás már túllépésnek minősül ezért erre nem állapítható meg. Ha kicsit megtépázod és feltartóztatod a rendőrség kiérkezéséig az még tök rendben lenne, így viszont erős felindulásban elkövetett emberölés.
2023. júl. 19. 23:53
 25/37 anonim ***** válasza:
97%

Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak azt nyilván innen nem tudjuk megmondani miért akart öngyilkos lenni. Ilyen esetekben leggyakrabban két ok jöhet szóba, akár egymás mellett is:

1. Így akar menekülni a felelősségre vonás alól.

2. Utóbb belátja, hogy ezt nem kellett volna. Ha nem is feltétlen az áldozatot sajnálja de legalábbis magát, hogy ezzel most elszúrta az életét, jobb esetben megbánást tanúsít, bűntudata van. Mondjuk különösen azoknál akik valami patológiás indulatkezelési zavarral küzdenek, előfordul hogy ténylegesen megbánják, utóbb maguk is elszörnyülködnek azon hogy megtették. Nyilván ez nem mentesít a felelősség alól.

9: Amúgy az elkövető egy jól szituált informatikus volt, nem egy lepukkant drogos vagy alkoholista. Egyszerűen mindenféle szer fogyasztása nélkül féltékenységi rohamai voltak, kapcsolataiban birtokolni akarta a másikat. A barátai nem kapcsolatban éltek vele, hogy ezt érzékeljék, adott esetben meg ha látod valakin hogy féltékeny típus sem feltételezed automatikusan hogy emiatt ölni is képes. Szerintem már mind láttunk olyan embereket akik azon hisztiznek hogy ki lájkolta a párjuk profilképét, milyen kollégájával chatelt, meg miért nélküle ment el a baráti találkozóra de szerencsére ezek az emberek jellemzően ettől még senkit nem szúrnak le. Egy szerelmi kapcsolatban meg a másik hibáit amúgy sem az első hónapokban látod igazán meg, hanem miután leszállt a rózsaszín köd. Ez is pszichológia. Két hónapja voltak együtt. Ilyenkor még idealizálod a másikat, hogy jajj igen féltékeny de csak mert szeret, biztos nem akar elveszíteni és amikor épp nem féltékeny akkor egyébként olyan rendes, stb...

2023. júl. 20. 00:38
 26/37 anonim ***** válasza:
2%
Ilyen embereknek nincs lelkiismerete, ami megszólaljon. El tudjátok képzelni, hogy mérgetekben halálra késeltek valakit? Ugye, hogy nem. Ez az ember a gyilkosság előtt is kattos volt, az exei is mondták, hogy betegesen féltékeny volt. Az már önmagában sokszor elmezavarra utal és csak idő kérdése, mikor megy át erőszakba vagy gyilkosságba…amúgy sokszor lesznek öngyilkosok a tettük után, de hogy mi a pontos oka - nem tudom, de biztosan nem a lelkiismeret. Hogy lenne egy gyilkosnak lelkiismerete, ha lenne, nem ölt volna.
2023. júl. 20. 18:24
 27/37 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ő sem gondolta komolyan, hogy lesz bátorsága leugrani. Egy ilyen pasi, aki még az ernyőért visszaszalad, jobban félti a saját kis életét annál, hogy eldobja magától.

Persze érthető, hogy felmerült a gondolat benne, mert az egész eddigi élete szertefoszlott. A közösségi oldalai alapján nem élt rossz életét, utazások, meccsek, futóverseny, fesztiválok stb. Az ismeretségi köre sem az a tipikus bűnöző közösség, szóval nyilván (jogosan) semmi megértésre nem számíthat ezután tőlük. Tehát biztos felfogta, hogy elrontotta az egész életét, meg a családjáét is a tettével. Csak hát ahhoz már gyáva volt, hogy eldobja az életét, a barátnőjét brutálisan megverni és megölni azt volt képe.

2023. júl. 21. 10:57
 28/37 anonim ***** válasza:
97%
Elgondolkodtató nekem, hogy az idősen elhunyt nagyapjáról milyen szeretettel emlékezett meg a Facebookon. Azt hinné az ember, hogy van benne annyi empátia, hogy nem emelne kezet sem egy nőre, nemhogy megölni. De úgy tűnik nem szabad ilyenek alapján ítélni meg egy embert. Mindenki olyan képet mutat magáról a közösségi oldalon és a kollégák, barátok előtt, amilyet akar. Azt, hogy milyen ember valójában, arról az exei biztos tudnának mesélni.
2023. júl. 21. 11:14
 29/37 anonim ***** válasza:
32%

“Csak hát ahhoz már gyáva volt, hogy eldobja az életét“

Na ez a tipikusan van rajta sapka-nincs rajta sapka esete. Ha öngyilkos lesz akkor meg azért gyáva, mert nem mert szembenézni az igazságszolgáltatással és a következményekkel.

2023. júl. 21. 11:22
 30/37 anonim ***** válasza:
74%
Igen, mindenképp gyáva ember, mert magával kellett volna kezdeni, ha nem tudta elfogadni, hogy a lány nem a tulajdona és mondjuk szakítani akart vele. Egy igazi férfi ezt el tudja fogadni, vagy ha ez akkora törés neki amit nem képes feldolgozni, akkor magával végez.
2023. júl. 21. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!