A környezetetekben, családotokban lett valaki sikeresen öngyilkos? Lehet tudni, hogy miért tette?
A kamaszkori legjobb barátnőm vonat elé ugrott. Sikeres öngyilkosság volt. Már ha lehet így fogalmazni.
Aznap éjjel felhívott, 11 körül. Az első hajnali vonat elé ugrott ki. Kb. 4 óra telt el a kettő közt, én közben kiderítettem az édesanyja számát, felhívtam, meg se hallgatott, azzal rakta rám, hogy ne zaklassam, éjjel hívni valakit illetlenség. Akkor még nem volt autóm, meg jogsim se, a Balatonnál voltam egy táborban, esélytelen lett volna részemről időben odaérni. Miután rám rámtette az anyja, én felhívtam apámat, elmondtam neki, mi van, ő elkérte tőlem a barátnőm pontos címét, hogy ő most azonnal kihívja a rendőrséget ezzel. Kihívta éjfél körül a rendőröket, a barátnőm anyja ajtót nyitott, elvileg mindent rendben találtak. Aztán hajnal negyed háromkor elütötte egy vonat.
Végül is nem kellene, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen, én megtettem mindent. Szóltam a felnőtteknek. Szóltam az anyjának. Apám szólt a rendőrségnek. Viszont én voltam az, akinek már a táborba indulás előtt odaadta a legféltettebb cuccait, hogy ez ajándék, ezek mostantól az enyémek, már akkor tudtam, hogy mi jár a fejében, és már akkor is elmondtam az anyjának az aggályaim, hogy esetleg figyeljen rá egy picit jobban? Nem történt meg.
Olyan szempontból bűntodatom van, hogy ha eléggé komolyan vettem volna azt, hogy odaadja nekem a legfontosabb dolgait, és sejtettem, mire készül, akkor megtehettem volna, hogy nem utazok el a táborba. Ha otthon vagyok, és felébresztem apámat azzal, hogy egy barátomhoz oda kell, hogy vigyen, ő biztos elvitt volna, és akkor talán, talán megakadályozhattuk volna.
Sosem tudtam meg, miért tette. Voltak családi problémái, de sokunknak vannak, akik mégsem lesznek öngyilkosok. Mai napig nem tudom, mi vezetett nála eddig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!