Miért akart öngyilkos lenni az Angyalföldi gyilkos?
“Én törölném ezt a jogi kategóriát. Az emberölés az emberölés, mindegy, miért követed el, a vége ugyanaz“
Mi van??? Ezt komolyan írtad? Tehát előre kitervelt, hidegvérrel elkövetett gyilkosság VS hirtelen felindulásból elkövetett az ugyanaz a kategória hát gratulálok te sem leszel atomfizikus
"Miközben valoszinűleg ha egy átlag értelmes ember 50 méterről 5 percig megfigyelte volna ezt párkapcsolatot, akkor azonnal mondta volna, vagy gyilkoság, vagy öngyilkoság lesz a vége."
Akkor kevés értelmes ember van, vagy... a bántalmazók nagyon jól manipulálnak. De hát ez baromság, itt nem lehet az áldozatot hibáztatni, és magunkat felsőbbrendűnek hinni.
Nem vagy normális! Tehát egy gyilkosságot mértani pontossággal előre megtervező közveszélyes nárcisztikus pszichopata, amelyik a végén ki is belez ugyanaz a kategória, mint aki veszekedés hevében elveszti a kontrollt?
Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy az összes megcsalás ugyanaz. Nyilván az összes megcsalás (és nyilván a gyilkosság) nagyon alja dolog és instant válóok. De vannak szintek, tudod? Kezdve onnan hogy részegen egyszer kb. önkívületi állapotban lefeküdsz valakivel odáig, hogy évekig szeretői viszonyban vagy a párod egy közeliével. Remélem sikerült ezzel megérteni.
Nem én voltam az eredeti válaszoló, de a megcsalásos példával sem értek egyet. Nekem mind ugyanaz.
Számomra nem kifogás az, hogy valaki nem tudja kontrollálni az érzelmeit. Egy hidegvérű pszichopata vagy egy kontrollvesztett szociopata, teljesen mindegy.
Nekem mindegy, hogy megtervezte a kibelezésemet, vagy hirtelen elöntötte az agyát valami, és azért belez ki. Szerintem nagyon undorító dolog mentegetni egy gyilkost, mert hirtelen felindult.
Senki nem mentegeti a gyilkost, de az biztos, hogy nagyon érdekesen működsz.
Ha kibelez, akkor az minimum szándékos emberölés, nem lehet hirtelen felindulásból kibelezni valakit.
Erre van valami linked vagy tanulmányod?
Mert ha tudok hirtelen felindulásból ölni, miért ne tudnék hirtelen felindulásból belezni? Ha annyira felbszta az agyát, hogy konkrétan szét akarja tépni?
Tudod egyáltalán mit jelent az, hogy kibelezni?
Konkrétan kis műtétet végzel az áldozaton úgy, hogy kivérezteted teljesen. Ez a legbestiálisabb gyilkosság, ilyet gyakran csak a mexikói drogkartellek emberei szoktak csinálni és videóra is felveszik megfélemlítésként. Nem kivitelezhető hirtelen. Ráadásul nagyon erős nárcisztikus pszichopata hajlam kell hozzá.
Mielőtt megölitek egymást rajta, egyébként nincs olyan jogi kategória, hogy hirtelen felindulás. Erős felindulásból elkövetett emberölés van, amit a Btk. az alapesetnél enyhébben rendel büntetni. Ebbe a körbe viszont csak a méltányolható okból származó erős felindulásban elkövetett emberölés tartozik, nem az van hogy én bármi miatt én ideges lettem és megöltem valakit, aztán rögtön enyhébben minősül. Mondok egy példát: apuka idő előtt arra ér haza, hogy testvére, akinek felügyeletére bízta a lányát, a 9 éves gyereket magához szorítva meztelenül fekszik az ágyon. Az apuka nyakánál fogva megragadja a férfit és kilöki a 8. emeleti ablakán aki földet érve azonnal szörnyethal. Ez erős felindulásból elkövetett emberölés, pusztán azért mert veszekedtünk vagy felidegesítettek még önmagában nem minősül enyhébben, a lőtéri kutyát sem érdekli. Az előre kitervelt emberölés az alapesetnél súlyosabban minősül, tehát nem úgy működik hogy enyhébben minősül ha te nem előre kitervelten hajtottad végre hanem az fog súlyosabban minősülni ha előre kitervelted.
Ha tényleg bestiális módon történt a gyilkosság, ahogy a hírportálok írják akkor nemhogy nem a privilegizált erős felindulásból elkövetett emberölést fogják megállapítani, hanem a különös kegyetlenséggel elkövetett minősített esetet, tehát még több évet vernek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!