Miért akart öngyilkos lenni az Angyalföldi gyilkos?
“Egyáltalán nem a nő halála miatt, hanem mert nem akart börtönbe menni. Szerintem.“
Hát szerinted. Azt tudod, hogy hirtelen felindulásból követte el ugye? Azt is tudod, hogy nem volt erőszakos múltja, soha semmilyen bűncselekményt nem követett el?
Innentől kezdve honnan tudod hogy nem maga a gyilkosság miatt meg a nő miatt szólalt meg benne a lelkiismeret? Félreértés ne essék, nem védeni akarom nem ismerem, de azért nem ismerjük az emberünket szegről-végről. Akik ismerték nagyon megdöbbentek. Ez tuti.
Vagy megszólalt a lelkiismerete, vagy leesett neki, hogy a következő 15-20 évben mi várhat rá, kitudja.
Én egyébként arra szavazok, hogy emberünk még most se fogta fel teljesen a dolgot.
Meg sem próbált elszökni (a szomszéd kerületben bujkálás nem szökés), de feladni sem adta fel magát (ez is hiba volt), és ha öngyilkos is akart lenni, nem lett az.
Szerintem fogalma sem volt mihez kezdjen a helyzettel, erre utal az is, hogy fényes nappal flangált a tetthely közelében és a rómain is.
Igy látatlanba is nagy valoszinűséggel, egy zavaros pszihiátriai, lelki állapotban lévő emberről lehet szó. Aki aggresziv, esetleg drogos, alkoholista, képtelen az érzelmeit indulatait kezelni, mederben tartani. És nyilván a kapcsolatait is kezelhetetlenűl szélsőséges állapotokbam éli meg. Egyik nap a párját akarja megölni, de másnap már öngyilkosággal zsarol.
És a tett után, meg a következmények miatt, sokkos állapotban ténfergett a környéken, és eközben folyamatosan az öngyilkoságon gondolkodott.
Persze a nővel sem lehetett minden rendben, ha egy ilyen zavart figurával összejött.
#2: "Azt tudod, hogy hirtelen felindulásból követte el ugye?"
Én törölném ezt a jogi kategóriát. Az emberölés az emberölés, mindegy, miért követed el, a vége ugyanaz. Szintén szerintem.
7: Azért nagy valószinűséggel a barátai sem lehetnek éppen túl kifinomult, magas érzelmi inteligenciával rendelkező emberek. Szóval lehet azokban a körökben egy részeg vagy drogos örjöngés az a normál hétköznapokhoz tartozik, mint másnak a bevásárlás.
Miközben valoszinűleg ha egy átlag értelmes ember 50 méterről 5 percig megfigyelte volna ezt párkapcsolatot, akkor azonnal mondta volna, vagy gyilkoság, vagy öngyilkoság lesz a vége.
#9:
Azt ugye tudod, hogy a világon nem mindenki pszichológus? Befejezheted az áldozathibáztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!