Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szégyen ha valaki még el is...

Szégyen ha valaki még el is mondja büszkén, hogy azért nem vállal gyereket mert azt az időt és pénzt inkább magára fordítja?

Figyelt kérdés
2023. jún. 27. 17:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
79%
Még felnőtteket is a szuleik segitenek.
2023. jún. 27. 19:29
 22/41 anonim ***** válasza:
94%

Attól, hogy van pénze valakinek, még lehet millió más ok, amiért nem vállal gyereket. Lehet meddő, lehet örökletes betegsége, amit nem akar továbbadni, lehet diszfunkcionális családja, mérgező szülei, amivel nem akarja terhelni a gyerekét, vagy akik minden potenciális társat elmartak mellőle, lehet türelmetlen a gyerekekhez, és még hosszasan lehetne sorolni. Vannak dolgok, amiket az ember egyszerűen nem köt mások orrára.

Az én anyai nagymamámról sem mondaná meg egy idegen, hogy anyámat pszichiátrirára juttatta, mert kifelé játssza a szentet.

2023. jún. 27. 19:30
 23/41 anonim ***** válasza:
0%
Ha valakinek többet ér a pénze mint a gyereke az ne is vállaljon.
2023. jún. 27. 19:32
 24/41 anonim ***** válasza:
97%
Nekem van ilyen ismerősöm. Jól él, mindene megvan, de nem szeretne lemondani a nyaralásokról, utazásokról, függetlenségről. Azt mondja, hogy neki nagyon fontos a nyugalom és a kényelmes élet. Szerintem semmi baj nincs ezzel a hozzáállással, és most már nekem is egyre szimpatikusabb ez az életforma.
2023. jún. 27. 19:35
 25/41 anonim ***** válasza:
94%
#23 Ezt nem értem. Milyen gyerekénél fontosabb a pénze, ha nincs is gyereke? A nem létező gyerekénél? Akkor lehetne ezt felróni, ha már lenne gyereke, mégis fontosabb lenne a pénz, mint a gyerek.
2023. jún. 27. 19:36
 26/41 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, hogy valakinek van elég pénze magára, de egy gyerek már nem férne bele. Én például egy vagyont költöttem már csak fogászatra, korábbi fogorvosok hibáinak a helyrehozatalára. Csak azokkal a fogaimmal van baj, amihez egyszer már hozzányúltak, és több beavatkozás is volt, amire nem is lett volna szükség, csak még gyerek voltam és a szüleim sem tudtak beleszólni, mert nem értettek hozzá, bíztak az orvosokban. Megélek kényelmesen, de ha most kihúznák alólam a talajt, és mondjuk egy évig nem találnék munkát, összébb kellene húzni a nadrágszíjat, mert nincs 12 havi jövedelmemnek megfelelő megtakarításom. Jelenleg egy lakáshitelt nem tudnék felvenni.
2023. jún. 27. 19:39
 27/41 anonim ***** válasza:
0%
A meg nem szuletett gyereked előtt az.
2023. jún. 27. 19:45
 28/41 anonim ***** válasza:
96%
Olyan nincs, hogy "meg nem született gyerek". Az senki, semmi, mert nem létezik. Csak neked van róla egy elképzelt mentális reprezentációd, ettől ő nem fog létezni, ezért nem lehet vele szemben önzőnek lenni.
2023. jún. 27. 19:48
 29/41 anonim ***** válasza:
0%

De van szerintem meg nem szuletett gyerek.

Ki mit mesélne majd a gyerekének miért nem jött hamarabb.

Van kulonbség aközött pl hogy mert még anyagilag nem voltunk felkészülve, meg aközött hogy mert sajnáltam volna gyerekre költeni.

2023. jún. 27. 20:20
 30/41 anonim ***** válasza:
8%

*sajnáltam volna Rád költeni.

Ezt igy előadni a saját gyereknek. Hát nem tudom.

2023. jún. 27. 20:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!