Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tehetős gondolkodásmód....

Tehetős gondolkodásmód. "Gazdag módon gondolkodó olyan, akinek ha szüksége van két millió forintra, megszerzi!" Egyszerűen megcsinálja. (Valahogy...) Mert nem spórolásra állította be a gondolkodásmódját. De kérdem én, mégis hogyan? Hiába... (Lent!)

Figyelt kérdés

Hiába gondolkodik valaki ilyen módon (tehát nem a spóroláson jártatja az eszét, hanem azon, hogy hogyan kereshetne többet), attól, hogy valaki felhagyott a szegény gondolkodásmóddal és átváltott erre, pusztán ettől a gondolatmenettől még nem fogja tudni megcsinálni a szükséges pénzt. Nem gondoljátok, hogy kicsit nagyképű a mostanában egyre gyakrabban hangoztatott mondat? Mert attól, hogy valaki máshogy gondolkodik még nem biztos, hogy meg lesznek a szükséges gondolatai, eszméi, nem fogja felfedezni a piaci réseket, vagy nincs elég tőkéje egy kisebb/közepes vállalkozás elindítására - és a többi, és a többi, és a többi...

Nekem ez egy jó nagy "nesze semmi FOGD MEG JÓL" nagyotmondásnak tűnik. Semmi igazán előre mutató, semmi érdemileg fejlesztő, semmi (igazán) komolyan vehető, használható megoldás nincsen benne. Valójában.

tegnapelőtt 23:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
Sose hallottam ezt a mondatot.
tegnap 05:23
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Én se hallottam még ezt így, de amúgy is egy baromság az egész gondolatmenet, pláne amit levezetsz magadnak hozzá.

Egyébként tudom, hogy a szokásos gondolatmenetre akarod kifuttatni, "hegyeket tudnál megmozgatni, ha azt a kis vakondtúrást valaki elgördítené előled".

A fenti mondást valami funkcionális analfabéta találhatta ki. Valami olyasmit akar mondani vele, ami téged ír le a legjobban. Ha valami nagyobb cél van előtted, akkor nem nekiállsz keseregni, hogy egy lépéssel nem tudod elérni, hanem neki kell állni kicsiben egy ötlettel elindulni és akkor ida lehet érni lépések sorozatával. Pláne ilyen kis léptékben gondolkozva, mint 2M.

Tehát, ha kell 2M mert akarsz venni egy autót, de neked 200k-d van, akkor nem nekiállsz keseregni, hogy nincs 200M-ed elindítani egy olyan vállalkozást, amiből egy hónap múlva ki tudod venni a 2M-et, hanem fogod a 200k-t és csinálsz belőle valamit, amiből lesz 210k, a 210k-val csinálsz valamit, amiből lesz 230k és így tovább.

tegnap 09:32
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem gyakorizol eleget. Itt mostanában igen gyakran elhangzik. És lehet is benne valami. De a mondat mellé SOHA nem írnak semmi használhatót, semmi kiegészítést, semmit mi VALÓBAN előremozdítaná az illetőt, hogy TENYLEGESEN HOGYAN fejlődhetne!

"Hanyagold a spórolós szegény gondolkodást - gondolkodj gazdag módon." Csak ettől még a címzett nem fogja (nem fogja TUDNI) meghozni, azaz kitalálni az életét előremozdító fentebb leírt szükséges lépéseket. Hogy NEKI IS összejöjjön a spórolás helyetti új dolgokat gond nélkül megengedő jobb életmód/fizetés/vállalkozás/akármi.

tegnap 09:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Ez az elsőnek ment.
tegnap 09:37
 5/12 A kérdező kommentje:
Második hogyan merészeled hazug módon azt feltételezni, hogy ez az egész tőlem jön, az én gondolatmenetem?! Amikor leírtam tisztán, érthetően mindenki számára világosan, hogy (itt a gyakorin és más fórumokon is) mostanában igen gyakran látom ezeket! Mi volt számodra nem világos, hogy ez egyáltalán nem tőlem származik - semmi közöm hozzá?!
tegnap 09:40
 6/12 anonim ***** válasza:
#5: Egyértelmű, hogy a macskás képre való bullshit mondatot a felütésből nem te találtad ki, de az okfejtést amit utána írtál már neked lehet tulajdonítani. Úgy írtad le, mint a saját gondolatmeneted. Nincs ezen mit ragozni. Olvasd a választ újra, és megtalálod benne a kérdésedre is választ, csak figyeld rendesen
tegnap 09:46
 7/12 A kérdező kommentje:

A te típusidegen példamondatodnak sincs köze ahhoz, ami fent a leírásban részletesen idézve van másoktól.

Senki nem akar másoktól kis lépéseket elvárni, hogy aztán ő nagyobb lépéseket tudjon megtenni. Ez hülyeség, ilyet senki nem írt.

Azt írják folyton, hogy ne spórolósan gondolkodj, hanem gondolkodj úgy ahogy egy gazdag ember: hogy hogyan tudna még többet beteremteni magának, ez az ami fent áll. Csak éppen nem ír senki semmit arról, hogy attól hogy ő úgy gondolkodik, hogy "na mostantól felhagyok a spórolós gondolkodásmóddal", attól még nem fogja meghozni a szükséges lépéseket, ötleteket, új gondolatokat, hogy azok életét hogyan mozdítsák előre, mert az bemondás alapján senki fejében nem áll össze. Akkor már mindenki jól állna anyagilag, ha csak úgy varázsütésre a fejében A LÉPÉSEK összeállnának.

tegnap 09:46
 8/12 anonim ***** válasza:
#7: Nincs köze hozzá? A 2M-es felütésed kapcsán vezettem le, hogy mik a lépések mögötte, hogyan válik a gondolat megvalósítássá...
tegnap 09:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, olyan gondolkásmódot írsz le az első mondatodban tipikusnak, amiről ugyanakkor a többség nem is hallott.

Ez csak szerinted egy gondolkodás mód.

Amire gondolhattál, az max. a következő:

Manapság önjelölt trénerek előszeretettel puffogtatják azt a banális frázist, hogy "meg tudod csinálni".

Igen, meg tudod csinálni, ha tervet készítesz, elindulsz, elkezded, egyszóval ha cselekszel, ha aktívan teszel valamit a cél elérése érdekében.

De az, hogy otthon ül valaki, és ábrándozik, hogy "wazzeg, kéne má' valami okosságot kitalálni, hogy lehetne egy kosár pízt keresni ..", abból még soha semmi nem született.

Legalábbis jó dolog nem.

A kérdésedet és a hozzá fűzött magyarázatodat elolvasva, még egy, szintén banális gondolat jutott eszembe:

Vannak akik mindig a kifogásokat keresik, és vannak akik a megoldást.

Ki mit keres, azt találja meg.

tegnap 09:48
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem kettes, nem merészelj hazudozni rólam mert nem viselem el senkitől! Pláne itt egy anonym fórumon nem! Azt sem tudod, hogy ki vagyok - a saját anyád/apád is lehetnék, és velük sem beszélnél ilyen alaptalanul nagyképűen - akkor meg ne beszélj így nekem! Nem tőlem jön!

Amit pedig én utána hívtam az pedig reakció (fel fogni amit írnak neked, REAKCIÓ!) arra, hogy a könnyelműen odavetett mondatban foglaltakat nem olyan könnyű létrehozni, életre hívni, megoldani!

tegnap 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!