Hogy tanultátok meg elfogadni magatokat?
Hónapok, sőt évek. Én kicsit az ellentétje vagyok, a belső tulajdonságaimat tudom nehezebben elfogadni. Nézz a tükörbe, mondj minden nap 5 szép külső jegyet magadon. Írd is le ezeket. Ha az elején nem megy 5(ami szerintem kifogás) mondj 1et minden nap és írd is le ezeket. Meglátod, hogy több szépség is van benned mint amit gondolsz most magadról.
Olvass pszichológiai könyveket, azok is segíthetnek.
Ha meg nagyon nem megy az önelfogadás, keress fel egy pszichológust. Ártani nem fog, néha már egy alkalom is segíthet jobban megszeretni önmagadat
Hány éves vagy?
Én sosem voltam szép, most (38) sem érzem magam annak, de már rég nem zavar, vannak ennél fontosabb dolgok. Szerintem nem szépnek kell éreznie magát az embernek, hisz nem lehet mindenki gyönyörű, az fontosabb, hogy az ember ismerje a saját jó/előnyös tulajdonságait, és azokat erősítse/domborítsa.
Nem fogadtad el a belsődet, dehogy.
Önbizalomhiány, megfelelési kényszer belső tulajdonság.
Hosszútávú önismeret, pszichoterápa, támogató közeg. Egyedül önbizalmat építeni nem lehet. Bárki bármit fog írni, nem lehet. Nincs olyan, hogy te majd egyedül változtatsz magadon.
Nincs rövid út.
Nekem sem úgy tűnik, hogy elfogadtad volna a belsődet. Társadalmilag elfogadottnak minősítetted, vagy valami ilyesmi, de ennek semmi köze az önelfogadáshoz.
Itt az oldalon nem csipázzák, de ha egyszer erre találták ki az egészet és működik is, ninc sértelme nem élni a lehetőséggel: pszichológus. Nyilván nem egy gyors és olcsó dolog, de gyorsabb és olcsóbb mint egyedül, hozzáértés és külső szemszög nélkül dolgozni rajta. Amire neked szükséged van az az önbizalom, önbecsülés, önmagad szeretete. Ha ezek megvannak, ninc solyan, hogy a belsődet már elfogadtad, a külsődet még nem, vagy a külsőd nagyrészét már igen, az orrodat nem, mittomén. Magadat kell tudni elfogadnod és szeretned egyben, ahogy vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!