Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyorsabban olvasni (végre...

Gyorsabban olvasni (végre már!) hogyan lehetséges? Milyen működő ötleteitek, megoldásaitok, javaslataitok vannak? Nagyon elegem van már belőle, hogy elképesztően lassan olvasok! Jelenlegi helyzet a részletezésben alább.

Figyelt kérdés

Elképzelhetőnek tartom - sőt szinte biztos vagyok benne -, hogy nagyon negatív hatással van a jelenlegi olvasási sebességemre az, hogy ezeddig rengeteg filmet néztem/nézek, illetve régebben iszonyat sok játékot játszottam évtizedeken át; tehát beszippantott a populáris kultúra tékozló üressége.

Viszont ebből egy életre elegem volt! Szeretek olvasni, de valahogy iszonyatosan, undorítóan lassan olvasom a szövegeket.

És ha ez önmagában nem lenne bőven elég, még nehezen is jegyzem meg, hogy mit olvasok! Mondatokat, vagy egy teljes bekezdést, mindegy, mert:

ALIG

MARAD

MEG!

Mint valami lexikon, úgy érzem mindent meg kell jegyeznem! Semmilyen információ nem maradhat ki, még egyetlen mondat se. Ezzel sem tudok mit kezdeni - NEM MEGY!

(Legyen érdeklődésemhez közelebb álló fantasy, tudományos-fantasztikum, vagy biothriller, legyen egy-egy érdekesebb életrajzi regény, vagy legyen az aktuális olvasnivaló történelmi dráma, vérlázítóan lassú az olvasás, és sokszor tényleg alig maradnak meg az információk. Magyarul többször vissza kell olvasnom akár teljes bekezdéseket.

Remek ugye?!...)

tegnap 20:47
 1/6 A kérdező kommentje:

Miért ez a kiírás? - Ezt majd' elfelejtettem!

Mivel nem vagyok időmilliárdos, nem mindegy, hogy egységnyi idő alatt szinte semmit, egy könyvet sem olvasok el, vagy egy hét alatt egy-két regényt befejezek.

Nagyon nem mindegy!

tegnap 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az értésre, visszatérésre az a tippem, hogy van benned egy kis kényszeresség, nem tudsz valamit elengedni, ha szerinted nem elég alaposan végzed a tanulmányozását.
tegnap 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanez volt az angol könyvekkel, és rengeteget segített, hogy nem adtam fel, szerintem ez úgy fejleszthető leginkább, ha megpróbálsz minél többet olvasni.
tegnap 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Megoldást nem tudok, de a feltételezett okodat megcáfolom.

Az első könyvet, amit magmtól olvastam el (15 évesen) 2 éjszaka alatt kivégeztem. Pedig 400 oldal volt, és azért aludtam is.

ma 09:00
 5/6 MDaniel98 ***** válasza:
Hát vannak gorsolvasó tanfolyamok, ha gondolod...
ma 10:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Kezdésnek ne misztifikáld túl az olvasást, s mindjárt jobb lesz.
ma 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!