Ígérnek valamit,meggyőzőnek tűnnek utàna nem lesz belőle semmi és mikor elmúlik az ígéret hatàrideje jelentkeznek.Szàmotokra is ismerős helyzet?
2-es mostmar en is egy alkalomra redukaltam a szamot jo esetben kettore de a masodik alkalom az esetek tobbsegeben hiabavalo mert tobb is lesz belole.
Nem mondom 100%- ra hogy kamuzott az evfolyamtarsnom az eset eszembe jutatta ezt a kerdest.De barmi volt ha utana tudott irni hogy hogy volt elotte is megtudta volna irni hogy alkalmas vagy nem.A pszichologusnom tavaly pl.nem mondta le a beszelgetest senkivel sem amikor meghalt egy kozeli baratnoje es meg el sem temettek.Annyit mondott,most gyaszol,szet van kicsit csuszva es lehet neki neha nagyobb problemaja van mint nemelyik paciensnek.
Lehet, az illető valóban igazat mondott, mégis az lett volna a fair mód, hogy megírja, "ne haragudj, ez most nem megy.", vagy valami hasonlót. És ezt szinte bármikor megtehette volna, ami még az adott megbeszélgetés előtt van.
Nem könnyű dolog a gyász, nagyon megviseli az embert, lehet tényleg elfelejtette, vagy remélte, a dolog megoldódik magától, az ő segítsége nélkül.
Az előttem szólókkal pedig tényleg teljes mértékben egyetértek; politikában ez olyan szinten mindennapos dologgá nőtte ki magát, hogy már azon lepődünk meg, ha valaminek/ valakinek hinni lehet. De ugyanez megy kicsiben is; hihetetlen kevésre csökkent azon emberek száma, akik komolyan megbízhatóak, főleg önzetlenül. És ez nagyon rossz irány.
Velem egyszer olyan történt, ami nagyobb volumenű, hogy a még gimis legjobb barátnőm meghívott hozzájuk pár napra nyáron, mondván, nekik van kertjük, medencéjük, végre több időt töltenénk együtt a szünetben is. Megbeszéltük a napokat, hogy melyik busszal jövök-megyek, erre ő eltűnt. Írtam neki, felhívtam Messengeren belül és kívül is, semmi reakció. Tudom, nem mérvadó, de a Messenger app minden üzenetet kézbesítettnek jelölt. Az viszont árulkodó volt, hogy Instagramon és FB-n is aktívan reagált osztálytársak, közös ismerősök dolgaira.
Majd az után a nap után írt vissza, amikor az eredeti terv szerint mentem volna haza. És annyit mondott, "bocsi, nem volt netem!".
4.igen az lett volna fair ha megirja hogy most nem tud intezkedni.
Amirol te irsz az tipikus kifogas.Nem volt net de a telehonszamod is megvan ha tenyleg nem lett volna net ami a leirasodbol itelve nem ugy volt.Az ilyen kifogasok sertobbek mintha szimplan lemondja.A masik nem kell olyat igerni amit nem tartunk vagy amihez nincs kedvunk.Mert nekem lehet nincs kedvem a masiknak meg van es hitegetem ami nem korrekt.Ha ledmondom a masik megerdemel par mondatot miert mondtam leves ha komolyan gondoltam ajanlok egy masik idopontot lehetoleg hamarosan
#4 vagyok
Egyetértek teljesen; nem is volt fair ez így részéről, és azt hitte, egy egyszerű kifogással elintézi a dolgot, aminek ellenkezője ráadásul könnyen bizonyítható volt. Ez az egész hazudósdi ráadásul rosszabb érzés is volt, mintha azt írta volna meg, hogy elment a kedve, vagy valami más, amennyiben azt őszintén gondolja, írja.
Megmondtam neki személyesen, már suliidőben, hogy ez nem esett jól, de túltettem magam rajta. Ő ugyanúgy kezdte azt a "nem volt net" kifogást, amit végül ráhagytam, bár valószínűleg nem kellett volna annyiban hagyni.
A lényeg, hogy abban az évben vagy kifordult magából, vagy akkor mutatta ki a foga fehérjét (ezt már sosem tudom meg), így jócskán voltak még dolgai. A végzős évünkben több konfliktusunk, vitánk és veszekedésünk is volt, az utolsót nem élte túl a "barátság".
Az a nyári hazudozás afféle katalizátor is lehetett, így utólag visszagondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!