A családos emberek általában jobban eltudják fogadni az öregedést?
A mai világban valahogy nagyon nehezen tudják elfogadni az emberek, hogy öregszenek. Valószínűleg régen is volt egyfajta nosztalgia a fiatalság iránt, de az idősek felé több tiszteletet adott a társadalom és valahogy bölcsességgel ruházta fel őket. Ma meg igazából az van, hogy pont az idősek azok, akik nem tudják kezelni a digitális eszközöket és ezért nem tűnik már hasznosnak az ő tudásuk.
A fogyasztói kultúra is arra sarkallja az embereket, hogy minél több élményt kell begyűjteni és mindig kellően fiatalnak érezhetik magukat az új dolgok kipróbálásához. Vannak ilyen mondások is, hogy a 40 az új 30. Viszont mégis ott van azért, hogy sok ember arcán egy kis negatív érzés látszódik, ha megkérdezik hány éves és kiderül, hogy elmúlt már 30 vagy 35 és nincs családja vagyis a társadalom már nem legitimitálja annyira a lazább, bulizós életstílust, mint a fiataloknál. A családosok ellenben még örülhetnek is, ha öregszenek, mert látják növekedni gyerekeiket majd esetleg unokáikat. A fiatalság eszménye ígyis úgyis elmúlik mindenkinél.
"Nemcsak a fiatalságomat temethetem, hanem végzetesen el vagyok maradva így az életem felénél."
Nem vagy elmaradva, ez a te életed.
Ez a szar? Hát kösz szépen...
Én élményeket, férjet, gyereket akartam volna, nem a felét végigtanulni
"Párkapcsolat nélkül hol a társaság?"
Ha neked párkapcsolat nélkül nincs társaság, az elég szar dolog lehet. Nekem vannak barátaim például. Párkapcsolatot meg nem akarok. Én a szerelmet testiségben nem tudom igazán átélni, inkább érzelmi szinten, ez viszont egy párkapcsolathoz kevés. Amúgy is egy diszfunkcionális családban nőttem fel, rosszak a kötődési mintáim. Sokat fejlesztettem magamon, de ettől még én nem akarok párkapcsolatot, és nem érzem magam magányosnak.
Te döntöttél így.
Társaság a szüleid, testvéreid, egyéb rokonok, barátok.
25
Te tudod.
Nálam mindenki más munkarendben dolgozik, tanul, családja van. Sokat ülök otthon, mert nincs kivel menni. 2-3 órán túl unalmas egyedül a kimozdulás, meg azért vannak gondolataim, amiket megosztanék másokkal.
A legfájdalmasabb, hogy minden harcommal tökegyedül vagyok, senki se biztat, bátorít, senkit se érdekel, mi van velem. Baráttal 2-3 mondatban lehet megbeszélni, sok barátom maga is 2-3 mondatban mondja el.
Persze így nemcsak velem nem törődnek, nekem sincs kivel.
26
A körülmények miatt, igen. De attól még egy szr és nem élet.
Sokkal jobban elfogadnám amúgy a tükörben látottakat, a gyógyszereket, a fájdalmakat és azt, hogy túl vagyok a felén, ha:
- túl lennék egy rakás utazáson kettesben, a párommal,
- lenne gyerek,
- kezdődnének már a gyerekes utazások.
Úgy elértem volna, amit biológiailag és az élet menete alapján praktikus, akkor, amikor praktikus.
Most így mi lesz?
Minden normális ember foglalt, randivonalon jelölnek 45-50 körüliek... Lassan kicsúszom a gyerekvállalásból és irtó öreg leszek, mire érettségizne....
Apum alkoholista, láncdohányos, súlyos beteg, megrángatta az élet. Anyám pszichiátriai beteg.
Féltesóim vannak.
Egyéb rokonok kétszinűek és már kiskoromban összevesztek velük apum és apai nagyszüleim.
Tehát ez a rész is csodás....
Az élet rendje, ugye?
"Sokat ülök otthon, mert nincs kivel menni."
Sose értettem azokat, akiknek kísérő kell, hogy menjenek valahova. Én most hétvégén voltam városnéző kiránduláson Egerben, nem csoporttal, csak a kutyámmal egyedül, voltam már egyedül moziban is, színházban is, külföldi kiránduláson is...
Nem unatkoztál???
Plusz nem akartad senkivel megosztani a gondolataidat?
Én most voltam úszni, utána 4 km séta egy dombra, hát már untam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!