Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A családos emberek általában...

A családos emberek általában jobban eltudják fogadni az öregedést?

Figyelt kérdés

A mai világban valahogy nagyon nehezen tudják elfogadni az emberek, hogy öregszenek. Valószínűleg régen is volt egyfajta nosztalgia a fiatalság iránt, de az idősek felé több tiszteletet adott a társadalom és valahogy bölcsességgel ruházta fel őket. Ma meg igazából az van, hogy pont az idősek azok, akik nem tudják kezelni a digitális eszközöket és ezért nem tűnik már hasznosnak az ő tudásuk.

A fogyasztói kultúra is arra sarkallja az embereket, hogy minél több élményt kell begyűjteni és mindig kellően fiatalnak érezhetik magukat az új dolgok kipróbálásához. Vannak ilyen mondások is, hogy a 40 az új 30. Viszont mégis ott van azért, hogy sok ember arcán egy kis negatív érzés látszódik, ha megkérdezik hány éves és kiderül, hogy elmúlt már 30 vagy 35 és nincs családja vagyis a társadalom már nem legitimitálja annyira a lazább, bulizós életstílust, mint a fiataloknál. A családosok ellenben még örülhetnek is, ha öregszenek, mert látják növekedni gyerekeiket majd esetleg unokáikat. A fiatalság eszménye ígyis úgyis elmúlik mindenkinél.

2023. máj. 20. 19:29
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
97%

7-es, 38 éves gyerektelen szingli vagyok, kb 1,5 év múlva 40, és semmi bajom az öregedéssel. Utazok is, kirándulok is, csinálom, ami érdekel, van megtakarításom is, nem szorulok rá egy másik emberre, hogy megéljek, de ezért baromi sokat tettem.

Egyébként nem bulizok, sose voltam bulizós, koncerteken voltam, de szórakozóhelyekre bulizni nem jártam.

Gyerekre nem vágyom, talán öcsémnek lesz valamikor, és akkor nagynéni leszek, nekem ez elég is, de ha nem lesz, az sem baj. Nekem így is teljes az életem.

2023. máj. 21. 08:38
 12/54 anonim ***** válasza:
86%

"elmúltak az évek, de haladt ő is"

Pont ez a ráfixálódás, hogy neked ez a haladás. Nem is lenne fixálódás, ha nem úgy vennéd, aki nem pasizik/csajozik be, meg nem csinál gyereket, az "nem halad".

2023. máj. 21. 13:03
 13/54 anonim ***** válasza:
86%

Szervizben nehezebb elfogadni, mert rámennek a legszebb évei arra, hogy gyereket nevelnek, oviba viszik, iskolába viszik, mindig van valami és eltelik az életük egy pillanat alatt.

Akinek nincs gyereke vagy csak 1 van, annak szerintem könnyebb, szabadabb élete van, jobban ki tudja élvezni a dolgokat. Persze biztos van, akinek az az életcélja, hogy sok gyereke legyen, de többen vannak úgy, hogy csak becsúszik a 2., 3.gyerek.

Én sosem akartam gyereket és ha belegondolok, hogy nekem minimum 20 évig egy gyerekre kéne szentelni az életemet, az sokkal jobban zavarna. Szép dolog a gyereknevelés, de nem való mindenkinek és jobb ezt időben belátni

2023. máj. 29. 23:24
 14/54 anonim ***** válasza:
0%

12

Jó, de párkapcsolat azért lényegében mindenkinek kell és a gyerek is rengeteget tud adni, a döntő többség számára többet ad, mint elvesz.

Nekem pl borzalmasan rossz elfogadni a 30-at és az első jeleit annak, hogy már nem vagyok fiatal, így, hogy lényegében a tanuláson kívül SEMMI se történt a huszas éveimben. A 29. volt már lazább, de ott se volt párkapcsolat, gyerek pláne.

Nemcsak a fiatalságomat temethetem, hanem végzetesen el vagyok maradva így az életem felénél. (Igen, felénél, mert nem a szerencsés(?) tízezerben vagyok, aki 80 éves matuzsálem lesz, minden felmenőm meghalt rákban, dohányzott velem anyám terhesség alatt, beteges vagyok, gyógyszereket szedek és soksávos úton lakom.)

2023. máj. 30. 07:40
 15/54 anonim ***** válasza:
88%

"Jó, de párkapcsolat azért lényegében mindenkinek kell"

Nem kell mindenkinek.

2023. máj. 30. 11:47
 16/54 anonim ***** válasza:
0%

15

Érdekes felfogás..

2023. máj. 30. 11:57
 17/54 anonim ***** válasza:
88%
Ha mindenkinek kell párkapcsolat, miért létezik a cölibátus?
2023. máj. 30. 12:40
 18/54 anonim ***** válasza:
0%
A cölibátus elég speciális eset, ne keverjük ide. Másfelől a papok is szenvednek.
2023. máj. 30. 12:51
 19/54 A kérdező kommentje:

És azok is, akik rossz házasságban élnek.

2023. máj. 30. 13:10
 20/54 anonim ***** válasza:
0%
Abból igyekezni kell kilépni. De ettől még nem jó az embernek egyedül.
2023. máj. 30. 13:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!