Van olyan 40+ éves ember akinek nincs gyereke?
A kérdés helyesen, csak a gyk nem engedte kiírni:
Ismertek olyan 40+ éves embert akinek nincs gyereke?
Mindegy hogy férfi vagy nő.
Hogy él, boldognak gondolja magát? Normális embernek tartjátok?

35 vagyok: vannak, akik boldogok gyerek nélkül. Mármint tényleg boldogok. Van ilyen a munkahelyemen is. Afféle "wellness-pár". Hogy utazni szeretnek, úszni, szaunázni, meg olvasni, shoppingolni stb stb.
De az esetek többségében azt látom, hogy akik azt állítják, hogy gyerek nélkül is boldogok, azok valójában nem azok, csak rámondják. Hogy valójában szerettek volna gyereket, csak nem jött össze. Jellemzően vagy valami lelki deficit miatt nem vállaltak annak idején, vagy - és ez a leggyakoribb - nem sikerült olyan párt találniuk, akivel vállaltak volna.
Mondom, nincs baj a gyermektelenséggel. Azzal van baj, hogy sokan boldogságot hazudnak róla, miközben boldogtalanok.

A legjobb védekezés a támadás. Pszichés problémáid vannak, ha ezt támadásnak veszed, amit az előtted hozzászólásban olvastál.
Miért veszed ennyire magadra?

Nem kell magyarázkodni senkinek ki, miért nem akar, lesz@rom, eddig sem volt senki kiváncsi arra, miért nem szeretnétek. Megértem, ha nem. De, ha van valakinek, azt meg fogadjátok el, komment nélkül.
Azt a dumát viszont hagyjuk, hogy Magyarországon borzalmas minden…stb, ide ezért nem szeretnél. Inkább ne írtál volna semmit. Most akkor lehet lepontozni nyugodtan. 👏🏻👏🏻👏🏻

42*, baszki, én békén hagyok másokat :D semmi sértő vagy támadó, nem volt a kommentemben, nem is értem, hogy mit kell itt feszíteni! Teljesen kulturált, udvarias megfogalmazásom volt. Külön kiemelném a hozzászólás elejét:
"vannak, akik boldogok gyerek nélkül. Mármint tényleg boldogok".
De maga a tény, hogy egy normálisan megfogalmazott véleménytől ennyire kiakadsz is azt mutatja, hogy bizony igazam van.

Anomimka
Nem én írtam, hogy” másokat hagyj békén” és nem is az én válaszomra írta valamelyik “anonim” válaszoló.
Csillapodjunk kérem.
Az van, hogy Te vagy Ti nézitek hülyének azt, akinek van. Ha úgy érzitek, hogy belegázoltam valaki lelkébe, ott baj van agyban. Olvassátok vissza kommenteket újra.
#42, persze, hogy igazad van, egyből lepontozták a válaszod és jött a kontra válasz. Erre írtam előbb legjobb védekezés a támadás. 😁

Én biztosan nem nézem hülyének, akinek van, minden barátnőmnek, barátomnak van.
N

Van több is, mindegyikük boldog, élik kötetlen életüket, nekik így a jó.
Mi még "csak" 30-asok vagyunk a férjemmel, de egyikünk sem akar gyereket, sem most, sem a jövőben, soha. Nekem sokkal többet ér a jelenlegi nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog életünk, ezt egy gyerek csak tönkrevágná és fenekestül felforgatná. Na tehát egy szóval egyetlen porcikánk sem vágyik rá, ezt szerencsére már az elején megbeszéltük és egyetértettünk benne.
Azzal a ténnyel nem tudok és nem is akarok mit kezdeni, hogy minket is vállaltak és felneveltek a szüleink. Semmi köze a kettőnek egymáshoz, az az ő életük és az ő döntésük volt, ez meg a mi életünk, amit úgy élünk, ahogy nekünk a legjobb. Ők vágytak rá, így vállaltak, mi nem vágyunk rá, így értelemszerűen nem is lesz.
Engem totálisan hidegen hagy, hogy ki mit csinál az életével, szül-e vagy sem, de a mai napig kapjuk innen-onnan a kíváncsiskodó kérdéseket, hogy na mikor lesz gyerek és az értetlen nézéseket, sőt sokszor a bunkó, kéretlen megjegyzéseket, amikor közöljük, hogy nem lesz. Nem értem, ha én nem turkálok más méhében, akkor más miért érez rá késztetést mindenáron...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!