Van olyan 40+ éves ember akinek nincs gyereke?
A kérdés helyesen, csak a gyk nem engedte kiírni:
Ismertek olyan 40+ éves embert akinek nincs gyereke?
Mindegy hogy férfi vagy nő.
Hogy él, boldognak gondolja magát? Normális embernek tartjátok?
Nem bántom azokat, akik nem akarnak gyereket, szívűk joga, mit csinálnak és nem is akarok vitatkozni, csak pár gondolatot megosztani.
Az jut ilyenkor az eszembe, hogy, akik ide írnak, azokat is megszülte valaki és felnevelte, valamilyen szinten, stb. Ha az anyukák nem akartak volna gyereket, akkor most nem lenne életetek, nem élveznéd sehogy azt, ami van.
A másik dolog, hogy az élet értelmét mi adjuk, mi alakítjuk, de nézzük meg a növényeket, állatokat, az élőlényeket. Mi lenne, ha egy almafán többet nem lennének termések, az állatok nem szaporodnának. Persze megnézzük az embereket, így is többen vagyunk a földön, úgy hogy nem biztos, hogy baj, ahogy vélekedtek sokan a családalapításról. Van, aki nem szereti, utálja a lurkókat, de vannak, akik azért nem akarnak, mert az addigi kényelmes életüket nem akarják kidobni, óriási változást jelentene nekik az életükben, ami hátráltatná a a mindennapjaikban. Mások meg karrieristák, akiknek fontosabb bárminél, hajrá.
Akit kicsit is érdekel a gyermekvállalás, annak mondom, hogy van jó is benne, nem csak szenvedés, idegeskedés, stb, sőt, a jó dolgok azok, amit nem lehet pénzért megvenni, de csak azok ismerik, akiknek van saját gyermekük és szeretet.
"Az jut ilyenkor az eszembe, hogy, akik ide írnak, azokat is megszülte valaki és felnevelte, valamilyen szinten, stb. Ha az anyukák nem akartak volna gyereket, akkor most nem lenne életetek, nem élveznéd sehogy azt, ami van."
Anyai nagymamám tipikusan az a nő, akinek soha nem lett volna szabad szülni, ami kárt okozott, azt senki nem adja vissza.
Na, akkor rendben vagyunk. 🙂
Ezért írtam én is nem való mindenkinek.
Barátaimnak, ismerőseimnek van gyerekük, van, akinek unokája is. Bár nagyon leköti őket, de azt lehet mondani, hogy boldogok. Nekem nincs, én így vagyok boldog, az ő életformájuk nekem kínszenvedés lenne. Nem kell ezért egymást piszkálni, éljen mindenki úgy, ahogy neki jó.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!