Csak szerintem nagyon gáz, hogy az emberek nem adományoznak?
De hiszen mindenki leírta, hogy adományozik, csak ki így, ki úgy.
Mi a gond ezzel?
Mert azt a 2 csomag tésztát nem tudod kinek küldik, hova. Pl. anno én is és anyám is kapott, mert egyedül nevelt az önkormányzati lakásba de mi nem voltunk rászorulva. A tőlünk 2 lakással arrébb lakó 5 gyerekes roma családnak adtuk a mi adagunkat is, akik meg eladták még az övükét is, mert cigire kellett a pénz. 🤷
Ma már nagyon sok féle formája van az adakozásnak. Számomra a 2 csomag tészta a tesco előtt elhelyezve egosimogatásra jó, hogy ne kelljen ennél többet foglalkozni a társadalom problémásabb rétegével, cserébe megnyugtattad magad milyen jó ember vagy. Sokan csinálják ezt, hogy karácsonykor leadózták azt a pár konzervet, aztán az év többi részében meg érdekel a mások nyomora.
Aki valóban segítő/adományozó, az benn van ilyen csoportokba, kapcsolatba van intézményekkel és segít máskor is más dolgokkal.
"Éppen ez a gond, ha mindenki anynit adoményozik, elmondása szerint, akkor miért jelent gondot két csomag tésztát venni?"
És neked miért jelent gondot adományt utalni, vagy önkénteskedni?
Én nem láttalak múltkor, hogy jöttél volna egy zsák ruhát leadni intézetekbe, szóval te nem is adományozol... (Logikád szerint).
De mit nem értesz ezen?
Tegnap én is kaptam élelmiszerbankos szórólapot a boltban, inkább otthonról utaltam a számlaszámukra amikor hazaértem. Ők jobban látják hogy aktuálisan mire van szükség + az elutalt pénzt nem macera szállítani, tárolni. (Nem beszélve arról hogy így az adomány is nagyobb, mint 2 csomag tészta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!