Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nagyon gáz,...

Csak szerintem nagyon gáz, hogy az emberek nem adományoznak?

Figyelt kérdés
Ma voltam a tescoba, a kapunál ilyen szórólapot osztottak, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek rászorulóknak. Alap, hogy elvettem a szórólapot és számomra egyértelművé volt, hogy valamit fogok venni. Direkt figyeltem, hogy ki ad le adományt és szomorúan láttam, hogy alig akadnak emberek, akik adtak volna le adományt. Annyira gáznak tartom. Nem tudom kifejezni, mennyire dühít, hogy senki nem adományoz. Bárki megtehetné, hogy vesz egy nyamvadt csokit vagy egy 1 kiló tésztát.

2022. nov. 18. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
57%
Na, kérdező, változott a véleményed így a válaszok elolvasása után?
2022. nov. 19. 13:14
 32/88 A kérdező kommentje:
#31 Nem, még mindig hihetetlenül gáznak tartom, hogy felnőtt emberek ilyen önző módon gondolkodnak, míg nekem már 17 évesen egyértelmű, hogy van amikor van rá lehetőség, akkor adományozni kell! Engem normálisan neveltek a szüleim, sajnálom.
2022. nov. 19. 13:18
 33/88 anonim ***** válasza:
93%

De hiszen mindenki leírta, hogy adományozik, csak ki így, ki úgy.

Mi a gond ezzel?

2022. nov. 19. 13:26
 34/88 A kérdező kommentje:
Éppen ez a gond, ha mindenki anynit adoményozik, elmondása szerint, akkor miért jelent gondot két csomag tésztát venni?
2022. nov. 19. 13:28
 35/88 anonim ***** válasza:
86%
Miután szereztél majd kellő élettapasztalatot arról, hogy milyen szinten szélhámos a világ, amelyben te is élsz, majd átalakul neked is az értékrended! Nem hibáztatlak azért, mert még nem látsz keresztül bizonyos dolgokon!
2022. nov. 19. 13:29
 36/88 anonim ***** válasza:
88%

Mert azt a 2 csomag tésztát nem tudod kinek küldik, hova. Pl. anno én is és anyám is kapott, mert egyedül nevelt az önkormányzati lakásba de mi nem voltunk rászorulva. A tőlünk 2 lakással arrébb lakó 5 gyerekes roma családnak adtuk a mi adagunkat is, akik meg eladták még az övükét is, mert cigire kellett a pénz. 🤷

Ma már nagyon sok féle formája van az adakozásnak. Számomra a 2 csomag tészta a tesco előtt elhelyezve egosimogatásra jó, hogy ne kelljen ennél többet foglalkozni a társadalom problémásabb rétegével, cserébe megnyugtattad magad milyen jó ember vagy. Sokan csinálják ezt, hogy karácsonykor leadózták azt a pár konzervet, aztán az év többi részében meg érdekel a mások nyomora.

Aki valóban segítő/adományozó, az benn van ilyen csoportokba, kapcsolatba van intézményekkel és segít máskor is más dolgokkal.

2022. nov. 19. 13:40
 37/88 anonim ***** válasza:
16%

Egyetértek veled kérdező.

2022. nov. 19. 14:59
 38/88 anonim ***** válasza:
86%

"Éppen ez a gond, ha mindenki anynit adoményozik, elmondása szerint, akkor miért jelent gondot két csomag tésztát venni?"

És neked miért jelent gondot adományt utalni, vagy önkénteskedni?

Én nem láttalak múltkor, hogy jöttél volna egy zsák ruhát leadni intézetekbe, szóval te nem is adományozol... (Logikád szerint).

2022. nov. 19. 15:02
 39/88 anonim ***** válasza:
56%
ja, értem, 17 éves kis világmegváltó hisztizik anyuci pénzét költve...
2022. nov. 19. 21:21
 40/88 anonim ***** válasza:

De mit nem értesz ezen?

Tegnap én is kaptam élelmiszerbankos szórólapot a boltban, inkább otthonról utaltam a számlaszámukra amikor hazaértem. Ők jobban látják hogy aktuálisan mire van szükség + az elutalt pénzt nem macera szállítani, tárolni. (Nem beszélve arról hogy így az adomány is nagyobb, mint 2 csomag tészta.)

2022. nov. 21. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!