Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nagyon gáz,...

Csak szerintem nagyon gáz, hogy az emberek nem adományoznak?

Figyelt kérdés
Ma voltam a tescoba, a kapunál ilyen szórólapot osztottak, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek rászorulóknak. Alap, hogy elvettem a szórólapot és számomra egyértelművé volt, hogy valamit fogok venni. Direkt figyeltem, hogy ki ad le adományt és szomorúan láttam, hogy alig akadnak emberek, akik adtak volna le adományt. Annyira gáznak tartom. Nem tudom kifejezni, mennyire dühít, hogy senki nem adományoz. Bárki megtehetné, hogy vesz egy nyamvadt csokit vagy egy 1 kiló tésztát.

2022. nov. 18. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
93%
nyugodtan adhatsz mások helyett is
2022. nov. 18. 16:13
 12/88 anonim ***** válasza:
2%
Eleve gáz, hogy emberek egyáltalán léteznek. Ha szétnézel több tízmilliárd fényév távlatban, ami felfoghatatlan mérték, sehol nem találsz egyetlen élőlényt sem. És csodák csodája, a "kedves kis" Föld bolygót leszámítva az univerzum egyetlen pontján sem léteznek problémák, nem létezik szenvedés, és semmi hasonló. Az univerzum felfoghatatlan mérete mellett is a problémák 100%-a ehhez a kis golyóhoz és az emberi fajhoz köthető.
2022. nov. 18. 16:14
 13/88 anonim ***** válasza:
93%

Amióta másik munkahelyem lett, sajnos nem tudok sokat félretenni.

De eddig gyakran adományoztam más módon, és önkéntes munkát is szoktam végezni néha.

Idén sok ruhát leadtam hajléktalanszállókra és gyermekotthonba. Jó minőségű, hibátlan ruhák, de nekem már nem kell, és inkább a rászorulóknak adom (jelenleg 2 farmernadrágom van, amit hordok, mivel hétköznap kb a pizsamát és a munkaruhát váltogatom csak. Nem kell több).

De te csak annyit látsz, hogy nem veszek el szórólapot és rakok a dobozba tésztát.. okés.

2022. nov. 18. 16:16
 14/88 anonim ***** válasza:
94%
Ez a kérdés nem az emberekről szól, hanem egy önelégült ömlengés rólad, hogy bezzeg te milyen vagy és mások nem, ezért nézzük le őket.
2022. nov. 18. 16:19
 15/88 anonim ***** válasza:
93%

Az Auchaban az iskolakezdéskor gyűjtenek mindig iskolaszereket a rászoruló gyerekeknek.

Egyik bevásárlásom során egy nagy szatyornyi tollat, ceruzát, füzetet, vonalzót, körzőt, radírt, ollót... vittem nekik.

A többi alkalommal, mikor ott voltam (kb. minden nap) értelemszerűen már semmit.

Szóval, ha te akkor láttál volna épp, amikor nem vittem semmit, akkor egy szemét lennék, ha pedig akkor, amikor vittem, akkor meg jófej!?

Érdekes logikád van.

2022. nov. 18. 16:20
 16/88 anonim ***** válasza:
89%

És honnan tudod, hogy tényleg rászorulónak jut az az adomány? Egyáltalán ki a rászoruló? Az én szememben pl az, aki tényleg mindent megtett a helyzete javítására, de önhibáján kívül nem tud egyről a kettőről jutni saját erejéből - ilyen lehet egy súlyos baleset miatti lábadozás pl, nyilván nem elvárható, hogy valakinek 3-4 évre elegendő tartaléka legyen.

De amikor látom, hogy omladozó putriba viszik a 6 gyerekes "családnak" a kaját, nos, oda kár volt adni bármit is. Így egyáltalán nem mérik fel a szülők, hogy bajt csináltak, inkább csinálnak egy hetedik gyereket is. Persze a gyerekeket sajnálom, de nem adományokkal kell megoldani ezt a helyzetet - az éhezőt halászni kell megtanítani, nem halat adni neki.

2022. nov. 18. 16:33
 17/88 anonim ***** válasza:
83%

Honnan tudod hogy azok az emberek nem-e adományoznak más időpontban, más szervezetnek? Vagy honnan tudod hogy nem szoktak-e önkénteskedni?

Másik részről meg, nézzük már meg reálisan a Magyarok mai helyzetét. Nagyon sok személynek romlott az anyagi helyzete a növekvő élelmiszer és rezsiárak miatt, egyre több család nem engedhet meg magának olyan dolgokat mint hosszabb utazások, nyaralások. Sok ember élt eddig is hónapról-hónapra meg napról-napra, és egyre többen lesznek ezzel így sajnos. Van egy tippen hogy az idei Karácsonyozás is teljesen máshogy fog kinézni nagyon sok családnál, mert egyszerüen nem tudják megengedni maguknak azt a sok kiadást. Bevallom, én például egy kiló tésztát vagy cukrot se tudok adományozni sehova, én is ide tartozom.

Szóval kérdem én, hova adományozzanak az emberek akkor ha lassan ők maguk is rászorulóvá válnak?

2022. nov. 18. 16:42
 18/88 anonim ***** válasza:
90%

Egyrészt ki a rászoruló, azt nehéz definiálni, meg az ilyen gyüjtögetö csapatok alegtöbbször csalók.

Másrészt rengeteg oylan ember/család él MO-on, akinek az egy kg tészta a heti kajája, ha odaadja, ö fog éhezni, a csoki meg eleve luxus, nem szükséges azt ennie senkinek, másrészt ha vesznek csokit akárkiknek, nekik nem marad a megélhetésre!

2022. nov. 18. 16:43
 19/88 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt örülök ha kijövök hó végén.

Másrészt ha jut adományozásra akkor pénzt szoktam utalni, amiből tudnak venni amit épp kell.

2022. nov. 18. 16:51
 20/88 anonim ***** válasza:
27%
Azt hidd el, amit valóban látsz is. Bárki ki tud rakni bármit. Kiderülhet, hogy egy bűn banda....
2022. nov. 18. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!