Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem nagyon gáz,...

Csak szerintem nagyon gáz, hogy az emberek nem adományoznak?

Figyelt kérdés
Ma voltam a tescoba, a kapunál ilyen szórólapot osztottak, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek rászorulóknak. Alap, hogy elvettem a szórólapot és számomra egyértelművé volt, hogy valamit fogok venni. Direkt figyeltem, hogy ki ad le adományt és szomorúan láttam, hogy alig akadnak emberek, akik adtak volna le adományt. Annyira gáznak tartom. Nem tudom kifejezni, mennyire dühít, hogy senki nem adományoz. Bárki megtehetné, hogy vesz egy nyamvadt csokit vagy egy 1 kiló tésztát.

2022. nov. 18. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
88%
akkor dühöngés helyett vásárolj be tésztából meg csokiból és add oda az első szembejövő random "segélyszervezetnek". szerintem az én családom magyar viszonyok között jól keres, igyekszünk is támogatni olyan alapítványokat és programokat, amiknek látjuk értelmét, de az ilyen random áruházi kuncsorgás meg koldulás kösz nem kell, azért nem szeretünk csalókat etetni.
2022. nov. 18. 17:56
 22/88 anonim ***** válasza:
78%

mert nem az én hibám, hogy erre jutott az ország.

Nesze...

2022. nov. 18. 18:40
 23/88 anonim ***** válasza:
88%
Meg nekem nincs annyi pénzem, hogy szivesen odaadjam ...
2022. nov. 18. 18:41
 24/88 anonim ***** válasza:
85%
Nem tud bárki egy csomag tésztát venni, manapság az is nagy kiadás lehet sok embernek.
2022. nov. 18. 19:20
 25/88 anonim ***** válasza:
84%

Én áruházban csak a menhelynek szoktam adakozni, de jobban szeretem amikor kiirják az üzifalukra mi kell (követem őket), és akkor abból bevásárolok.

Ugyanígy a helyi anyaotthont is támogatom, ott kreatív hobbis cuccokat szerzek be (mert ruhákból dömping van). És korrepetálni is szoktam a gyerekeket.

Benne vagyok egy adományozó csoportba és ott sokan összedobjuk a cuccokat akinek segítség kell. De volt, hogy azzal tudtam segíteni, hogy egy magára maradt anyukának vigyáztam, felvátva egy másik lannyal, a gyerekére amíg ő suliba járt, hogy képzettebb legyen és jobb munkahelyet tudjon szerezni. Mert bébiszittert nem tudott fizetni, örült, hogy eltartja magukat és még jut is az asztalra valami.

Ami szezonális az pedig a karácsonyi cipősdoboz akció, azt nagyon szeretem és minden évben adományozok ilyen formában, volt amikor innen gyakoriról találtam meg az anyukát, akinek a gyerekeinek ajándékot küldtem.

Nekem nem nagy cucc az, hogy odavetek egy csomag tésztát az adománygyűjtőknek és vállon veregetem magam milyen jószívű ember vagyok! Jobban szeretek célzottan segíteni, amikor látom is az igényt és ha épp megtehetem akkor adok a magaméból. Akár az időmből is. Nekem ez hasznosabb segítség nyújtás.

2022. nov. 18. 23:44
 26/88 anonim ***** válasza:
18%

Innen is látszik hogy sokan önzőek.

Magasak a fizetések Magyarországon (átlagbér 500 ezer körül), az emberek simán tudnának adományozni a szegényeknek.

2022. nov. 19. 00:10
 27/88 anonim ***** válasza:
97%
Én szívesen adományozok, szoktam is. De csakis allatmenhelyeknek.
2022. nov. 19. 06:44
 28/88 anonim ***** válasza:
71%
Majd mindenki saját maga eldönti, mire költi a saját fizetését. Az ilyen lehúzásokra a legtöbb ember nem vevő. Meg is értem miért :D
2022. nov. 19. 07:12
 29/88 anonim ***** válasza:
0%

A tezzkhóba egy eléggé lepukkant mentalitású és anyagi helyzetű réteg jár eleve. Gondolom, nincs több kérdésed! -Nem is lehet!

De ha mégis lenne: a ma Magyarországon élő emberek igen túlnyomó hányada valamilyen szinten nélkülözik, - nemigen van miből osztogatnia az emberek túlnyomó hányadának. Olyan élethelyzetekben élnek emberek, hogy normális életvitelt élő ember fel sem tudja fogni, hogyan lehet úgy (meg)élni, ahogyan sokan teszik azt nap mint nap!

2022. nov. 19. 11:40
 30/88 anonim ***** válasza:
79%

Amikor teljesen padlón voltam, rajtam - egy alapítványon kívül - senki nem segített, - bárhová is fordultam! Ennek az alapítványnak - amióta rendeződtek az életkörülményeim, - minden évben biztosítom az adóm egy százalékát, - a többiek is azt kapják kamatostól, amit kaptam tőlük!

-Széttárt karokkal magyarázkodást és kifogásokkal körbe bástyázott körbe mutogatást, - ahogyan én is!

2022. nov. 19. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!