Miért nem akarunk gyereket vállalni? Miért van egyre több Nő ,aki nem akar gyereket vállalni? Miért gondolja egyre több édesanya, hogy ha újra kezdhetné, "erre a világra" nem vállalna gyereket? Vagy pont ez a válasz? Ennyi?
42 éves gyermektelen férfiként teszem fel a kérdést úgy, hogy magam sem akarok gyereket (és egyébként ilyen szempontból hozzám illő debreceni párt keresek)! Pár éve a társkeresőkön még szinte elképzelhetetlen volt olyan Hölgy profiljára bukkanni, aki ne akart volna gyereket. Most sincs sok! De már azért akad!
Olyan hölgyek válaszaira várok, akik így gondolkoznak.
Egyébként egyre többször akadok össze és fajul odáig a beszélgetés fiatal édesanyákkal akik a témában meglepően nyilatkoznak: "Ha újra kezdhetném..."
Lehet hogy kicsit (vagy nagyon) összefüggéstelenül fogalmaztam, ezért elnézést kérek! Úgy értettem, hogy még sem ilyen súlyos aszály, sem háború, sem járvány nem befolyásolhatta a véleményemet 10 - 12 éve, és én már akkor így gondolkoztam. Szerintem sokakat csak az utóbbi 3 - 4 év befolyásol ha így gondolkozik. Engem nem. Remélem így érthetőbb.
Legyen a következő generációk gondja? Ez egy csodálatos hozzáállás...
Vártam hogy valaki bedobja a középkor példát. Tudod, akkor élt 3-500 millió ember az egész földön, most meg már 8 milliárdnál tartunk...
A pesszimizmusom azt mondatja velem, hogy 40 év múlva vissza fogják sírni az emberek a középkori körülményeket! Ne legyen igazam!!!
Jelenleg nincs párkapcsolatom. Eddig 2 komolyabb/hosszabb kapcsolatom volt, mindkét fiatal hölgy osztotta a véleményemet (sőt, az első talán hatott is rám, megerősített ebben a témában). Tudomásom szerint azóta sincs gyerekük.
Senkit sem szeretnék sem idegesíteni, sem meggyőzni semmiről. Csak kíváncsi voltam :-) Remélem nincs harag :-)
Nem aggódom a gyermekeim jövője miatt. Ha ebből indulnánk ki, akkor már nagyon régen kihaltunk volna. Lehet, hogy űrhajós kaján fognak élni, tengervizet tisztítanak az ivóvíz ellátáshoz és stb., de megfogják oldani, mert alkalmazkodni kell és az ember tud alkalmazkodni, ha akar.
Ha valamiért aggódom, akkor az az emberi hülyeség, amitől nem tudom megvédeni, max nevelni tudom, hogy ne álljon be a sorba mindig, ha nem ért vele egyet.
"Vártam hogy valaki bedobja a középkor példát. Tudod, akkor élt 3-500 millió ember az egész földön, most meg már 8 milliárdnál tartunk..."
De ha az egyes emberek döntéseinek keressük az okát, akkor miért érdekes, hogy mennyi az összlétszám?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!