Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van hasonló édesanya, feleség...

Van hasonló édesanya, feleség sorstársam?

Figyelt kérdés

Felőlem savazhattok, bírom.

Röviden: csuda szerelmes voltam amikor anno 6 év után hozzámentem a férjemhez, 3 gyereket terveztünk, meg is születtek pár éven belül. (2,3 és 5 évesek)

Az utolsó terhességem alatt kezdtem érezni, hogy nem szeretem a családom. Sem a gyerekeimet, sem a férjemet. Valahogy nem kötődöm a gyerekekhez, a férjem meg idegesít minden lélegzetével.

Nyűg minden áldott nap, nagyon sokat gondolok arra, hogy lelépek. Nem, nem vagyok depressziós, és segítségem is van. Szeptember óta már újra dolgozom is. Egyszerűen meguntam ezt az életet, újra egyedülálló akarok lenni, gyerekek nélkül.

Így néz ki egy napom: én indítom el a gyerekeket reggel oviba, bölcsibe. 9-17 dolgozom, utána 2x egy héten hazafelé beülök valahová egy barátnőmmel, ekkor max este 6ra otthon vagyok, akkor csinálok vagy rendelünk vacsit, játszunk, gyerekezünk a férjemmel. 9re már ágyban vannak, ekkor foglalkozom a hobbimmal, és jobb esetben a férjemmel is, de ez már ritka, mert egyszerűen irritál. Alig várom a reggelt, hogy lelépjek.

Hétvégén a nagyi hoz ebédet, mindig itt van pár órát a gyerekekkel, akkor is le tudok lépni pár órára, de nekem ez nem elég feltöltődés.

Egyszerűen elegem van, nem tudom mit csináljak.

Tudom, hogy a pszichológust fogjátok írni ezerrel, de pontosan tudom milyen egy ülés, és én ezeken már rég túl vagyok, tudom mi a bajom, mi okozza, hogyan kezelhetném. Nagyon sokszor próbáltam már változtatni a gondolkodásomon, de mindig oda térek vissza, hogy én fulldoklom ebben az életben.

Tudjátok mit, nem is várok választ, segítséget, csak legalább legyen itt ez a kérdés, hátha látja majd egy sorstárs hogy nincs egyedül, meg legalább én is megkönnyebbültem egy kicsit.

2022. ápr. 12. 15:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%
Én megértelek. Viszont azt gondolom, hogy a férjeddel való elhidegülés lehet a probléma forrása. Ha vele menthetetlennek érzed a dolgot, akkor hagy ott, de a gyerekeket ne! Egy másik pasi mellett ha boldog lennél, akkor a gyerekekhez is más lenne a viszonyod.
2022. ápr. 12. 15:54
 2/22 anonim ***** válasza:
82%
Nyugi, még pár év, nagyobbak lesznek a gyerekek és megint azt csinálsz amit akarsz mert ellesznek egyedül vagy a mamáknál. Ha meg ennyire irritál a férjed akkor tarts szeretőt, most itt írhatnám, hogy gondolj arra amikor beleszerettél, mennnyire csodásnak láttad blabla, de nem hiszem hogy ez most segítene rajtad, egy szerető viszont simán vissza tudja hozni a tüzet az emberbe. Te egyszerűen nem családos embernek születtél, de mostmár ott a család, próbálj meg róluk becsülettel gondoskodni, aztán pár év múlva akár le is léphetsz. Addig is sajnálni nem foglak, de kitartást!
2022. ápr. 12. 15:56
 3/22 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem több szabadidő kene neked. Èvente 2x egy egèsz hèt, mikor elutazhatsz, cserèbe a ferjednek is.

Nem panaszkodasbòl ìrom, hanem hogy àtèrzem a helyzeted, nekem 7 èv alatt kb 5x volt kimenőm gyerek nèlkül. Hiànyzik a szabadidő, a munka, de a ,,kedves" csalàdom nem segìt a gyerek körül, cserèbe befogtak àgyban fekvő beteg mellè csicskànak.

Ha nincs lehetősèg feltöltődèsre, ùgy egy idő utàn nem lehet tovàbb csinàlni. Kell a lehetősèg, hogy ùjra tudj fubkcionàlni.

Gyerekek apja kiveszi a rèszèt a hàztartàsbòl, gyerekekkel valò foglalkozasbòl? Ha nem, akkor egyèrtelmű, hogy mièrt ment el a kedved tőle.

2022. ápr. 12. 16:15
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kiégtél, túl sokáig voltál terhes, gyermekágyas, beszűkült a világod, unatkozol. Kellene neked idő magadban, a férjed nélkül, utazz el akár egy kis társasággal és meglátod, hogy kapsz annyi energiát, hogy úgy fogod érezni mint aki megtáltosodott. Aztán azzal kihúzod a következő ilyen alkalomig :D Előbb-utóbb felnőnek a gyerekek és nem is kell majd különösebb erőfeszítés hogy egy ilyet megszervezz.

A férjeddel meg beszéljetek, próbáljátok feldobni az életeteket, lehet hogy ő is ugyanígy van mint te. Ha meg sehogy sem jön vissza a tűz, akkor tegyetek egymásnak egy szívességet és engedjétek útjára egymást.

2022. ápr. 12. 16:29
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy így alakult. Nem a konkrét problémát érzem át, hanem azt a fajta kilátástalanságot, amire a megoldás ennyire drasztikus. Nem tudok okosat írni, szerintem erre nem is lehet, kitartást kívánok, bárhogy is alakul az életetek.
2022. ápr. 12. 16:38
 6/22 anonim ***** válasza:
76%
Ha így érzel, vállald fel és lépj le! Hosszútávon mindannyiótoknak jobb lesz, neked, a férjednek, még a gyerekeidnek is!
2022. ápr. 12. 16:44
 7/22 anonim ***** válasza:
93%

Érdekes, kb minden második apuka így érez és lelép, és az embereknek már meg sem rebben a szeme. Az valahogy elfogadottabb és senki nem akarja őket pszichológushoz küldeni.

Én nem ítélkezem, ha úgy érzed mindenki jobban járna a különléttel, akkor hajrá. Kipróbálhatjátok az egy hét ott, egy hét itt váltást is, és akkor minden második héten szabad vagy. Szerintem nektek ez lenne az ideális az elején.

Annak semmi értelme ha feszült és boldogtalan vagy és ezt kivetíted a gyerekekre. Mert ha még nem is, egy idő után kifogod.

2022. ápr. 12. 17:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem írtad volna, hogy nem szereted a gyerekeidet, akkor próbálnék valamit javasolni, de így szerintem egyszerűbb, ha lelépsz. Igen, tudom, a világmindenség is le fog majd köpni érte, de velem ugyanezt csinálta az apám. Szar érzés volt, de utólag azt mondom, annyiból jó, hogy hagyott lehetőséget ezzel arra, hogy lehessen nevelőapám és ő szeret. Szóval inkább hagyd el őket, akkor legalább még lehet nevelőanyjuk, aki szereti őket. A többi szerintem lényegtelen.

Tapasztalatból mondom, hogy erőszakkal nem lehet érzéseket kicsikarni senkiből, és ez sokaknak felfoghatatlan, de többet ártasz a közönyöddel, ha velük maradsz, mintha átengeded másnak a lehetőséget.

2022. ápr. 12. 17:54
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Férjed mit mondott ezekre a problémákra?
2022. ápr. 12. 18:32
 10/22 anonim ***** válasza:
68%
Hat pedig jo dolgod van,hetvegentr mama foz es elmehetsz,heti ketszer hetkoznap is elmehetsz? En krt eve+9honap agyban fekvos terhesseg ota nem voltam sem nyaralni,sem kikapcsolodni,egyszer voltam rgy sulis szuloin. Meg a kotelezo ruha,cipo bevasarlason tul se jutottam,mert nincs kire rabizni,mamak orszag masik vegen,s ferjem meg estig dolgozik ket munkahelyen. Szoval en gyerekekkel mehetek csak kb mindenhova. Orvoshoz is viszem oket. Ha nem erzel semmit a gyerekek irant,sz msr nagy baj,menjel es a ferjed hatha talal nekik potanyukat,aki szereti oket. :(
2022. ápr. 12. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!