Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell tudnia főzni egy édesanyá...

Kell tudnia főzni egy édesanyának?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről? Fel lehet nevelni egy gyereket főzés nélkül is?
2022. jan. 2. 18:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem nagy szégyen ha egy nő nem tud főzni.
2022. jan. 2. 18:42
 2/32 anonim ***** válasza:
25%
A világ legnagyobb szégyene ha egy nő,föképp anya, nem tud fözni!
2022. jan. 2. 18:44
 3/32 anonim ***** válasza:
68%
Szégyen az ha egy felnőtt ember nem tud főzni. Nem kell ehhez se nőnek se anyának lenni.
2022. jan. 2. 18:48
 4/32 anonim ***** válasza:
70%
Hát nem árt. Szerintem "kell". Ha lehet ezt így kijelenteni. Az oviban a gyerekek rendszeresen dicsekednek büszkén azzal, hogy az anyukájuk milyen finomat sütött/főzött. Van egy ikerpár, akiknek az anyjuk nem egy konyhatündér(mondjuk ez a legkisebb hibája), és ők mindig csak szemlesütve hallgatják a többieket, illetve egyikük már meg is jegyezte, hogy az ő anyukája sajnos nem szokott főzni. Most ezzel nem akarok megítélni senkit meg mittudomén, de itt nem is az a lényeg, hogy a gyerek mit eszik, hanem hogy mekkora élmény egy gyereknek, ha az anyja főztjét eheti. Ne higyjétek, hogy nem fogja fel, hogy te azt szeretettel és odaadással készíted. Neki! Lehet, hogy nem fogja fel, de érzi. És hálás érte. Sokat számít. Sokat jelent nekik.
2022. jan. 2. 18:48
 5/32 anonim ***** válasza:
36%

Már bocs, de akkor mit esztek?

Vagy a férjed/párod magára vállalja a főzést? Mivel a gyerek nem fog magára főzni és nem is tudná megtanulni ha senki se főz.

2022. jan. 2. 18:49
 6/32 anonim ***** válasza:
95%
Hát konyhatündérnek nem kell lennie és nem gáz, ha nem szeret főzni, de szerintem jó, ha a gyerek látja, hogy mi miből készül illetve "vészhelyzet" esetén kreatívan összeüt valami ehetőt a hűtő épp aktuális tartalmából.
2022. jan. 2. 18:50
 7/32 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell tudni főzni. Le van írva a recept. Pontról pontra kell követni és elkészül az étel. Fiatal házasként lebénított, hogy nem tudtam főzni. Aztán kiderült nem kell tudni, vannak receptek a neten. Azóta mindenfélét főztem már, rengeteg olyan ételt amit anyám és a rokonaim sosem "tudtak".
2022. jan. 2. 18:50
 8/32 anonim ***** válasza:
26%

Én szeretek NŐ lenni,amihez az is hozzátartozik, hogy osszetartom, ellatom a családot, otthont teremtek.

Ebbe beletartozik a kozos ebéd, vacsora stb, a gyerekkel közös főzés, tanítása is. Ferjemnek kedveskedes, hogy munka után ne rendelt kaját kelljen ennoe, hanem meleg főtt etellel várom haza. Gondoskodok róluk és latom milyen jól esik neki/nekik és vissza is kapom a gondoskodást.

Én elsullyednék szegyenemben ha a gyerekem, férjem rendelt, vagy más főzte kajat enne. Az unnepi hangulathoz is hozzá tartozik a kozos sütés főzés nekem..

2022. jan. 2. 18:51
 9/32 anonim ***** válasza:
95%

Mindenkinek kell tudnia főzni. Nőnek is ferfinak is alap, hogy tud főzni, takarìtani, ruhàt mosògepbe pakolni, stb. Enèlkül nem funkcionàlis felnőtt.

Sèfnek nem kell lenni, mindennap nem kell főzni, plàne kisbaba, kisgyerek mellett, vagy ha munkahelyen oviban/suliban ùgyis esznek főtt ètelt. Lehet èlni szendvicsen es salàtan , kèszètelen is egèszsègesen, de ez nem zarja ki azt, hogy tudjon valaki főzni.

2022. jan. 2. 18:59
 10/32 anonim ***** válasza:
98%

Egy felnőttnek illik tudni alap dolgokat megcsinalni, képesnek lenni elolvasni, értelmezni, és végrehajtani egy recept utasitasait. De ehhez sem nőnek, sem anyának nem kell lenni, ez egy férfi esetében ugyanúgy elvaras. Ha valaki ezt nem tudja, az szerintem nem túl életképes.

Az már más dolog, hogy van, aki nem szeret főzni. Ha megteheti, hogy nem főz, azzal semmi gond nincs. Én pl utálok főzni, de mivel kis városban lakunk, és nem elhetunk pizzán és kifőzdés kaján, muszáj főzni. Ezt általában én szoktam, mert finnyás vagyok, és a legtöbb ételt úgy szeretem, ahogy én készítem. Van pár, amit úgy is szeretek, ahogy a férjem főzi, azokat ő csinálja.

2022. jan. 2. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!