Kell tudnia főzni egy édesanyának?
Off: 8-as, te nyilván háztartásbeli vagy. Főtt étellel várod haza? Én haza sem érek a férjem előtt.
Mindketten tudunk főzni. Nem női/férfi feladat, ahogy a mosogatás sem. De a gyereket sem csak anyuka hozhatja haza az iskolából és a számlákat sem csak apuka fizetheti.
Eltartottnak lenni biztos jó. Csak sok olyat láttam, aki idős korára elszegényedett. Nyugdíja nem volt, apuka sem keresett már, vagy épp másik nőt pénzelt.
On: Kell tudni főzni legalább az egyik szülőnek. Ha csak hétköznap délben eszik a gyerek főtt ételt, elhízáshoz vezet.
A rendelt kaja sokszor mű, drága, és silány alapanyagokból készül.
No meg nincs repeta, ha jólesne esetleg.
Hangsúlyozom, nem anyának kell feltétlenül főzni. Apa is főzhet.
Emlékszem a mostoha húgom krumplipürére adott reakciójára amikor apám először látta őt meg az anyját vendégül nálunk.
- Ahhoz képest, hogy igazi, egész jó.
Na most a gyerek vagy ugyan ezt a példát követi majd, pl a húgom tényleg ilyen lett, amikor áthívta magához vacsorázni a párját baconbe tekert virslit csinált :’’’D
Vagy olyan lesz mint a közös öcsénk, aki lépten nyomon jó hangosan tudatja mindenkivel, hogy otthon sosincs kaja csak hülye felvágott :D imádom, és már 18 éves, de még mindig égeti vele az anyját… (és sajnos nem engedtek minket soha főzőcskézni otthon, még egy rántottához is szigorúbb engedély kellett mint a vezetéshez)
Szeretni nem kell főzni, de tudni egy pár dolgot amit a gyerekek megesznek nem hátrány… pörköltök, 3-4 leves, tészták, főzelékek, rakott meg rántott dolgok azért nem egész nap konyhában állósak.
Mondjuk én nem is tudom, hogy mit ennénk ha nem főznék. Párom a kifőzdés dolgokat nem eszi meg, max néha a gyorskaját, de neki nem tudnék lerakni valami hozott főzeléket vagy rántott húst.
Mindettől függetlenül nyilván fel lehet nevelni így is gyerekeket, van ahol a kenyér is ajándék, de azért na.
7-esnek igaza van, millió recept van a neten, aki megüti az átlag műveltséget, az képes szöveget értelmezni, pontokat követni, tehát főzni is. A legdurvább, ami történhet, az kb az, hogy a recept azt írja, hogy pl "készítsünk rántást", ő meg nem tudja, mi az - bumm neki, akkor nyit egy új lapot a böngészőben, és rákeres a rántás készítésére is.
Egyébiránt én is úgy gondolom, hogy nem kell séfnek lennie, de azért alapvető dolgokat illik tudnia. De nem az anyának, hanem egy felnőtt embernek. Legalábbis mifelénk nincs p*nához kötve a főzés.
Nem. Eddig még nem kopogtatott ezért a gyámügy. Két gyerek van, és nem viszem túlzásba a főzést.
Nyilván nem kopna fel az állunk, ha nem lenne más alternatíva, de amíg a gyerekek a legjobban a sajtos-tejfölös tésztának örülnek a legjobban, nem töröm magam.
Ezt pedig nem nevezem főzésnek.
Nem árt, azért a menza kaják nem a minőségről híresek, a rendelt kaja sem az igazi, akár milyen jó nekem akkor sem olyan mint az otthoni.
Nem ehet csak szart egész életében.
Mondom ezt úgy, hogy nem szeretek főzni, de 2-3 naponta főzök.
Mostanában a férjem rájött, hogy a neten vannak receptek videóval, azóta ő is próbálkozik, és jókat is csinál.
Pedig nem egy mai darab így 45 felett jött rá, hogy ő is főzhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!