Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell tudnia főzni egy édesanyá...

Kell tudnia főzni egy édesanyának?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről? Fel lehet nevelni egy gyereket főzés nélkül is?
2022. jan. 2. 18:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%

Off: 8-as, te nyilván háztartásbeli vagy. Főtt étellel várod haza? Én haza sem érek a férjem előtt.

Mindketten tudunk főzni. Nem női/férfi feladat, ahogy a mosogatás sem. De a gyereket sem csak anyuka hozhatja haza az iskolából és a számlákat sem csak apuka fizetheti.

Eltartottnak lenni biztos jó. Csak sok olyat láttam, aki idős korára elszegényedett. Nyugdíja nem volt, apuka sem keresett már, vagy épp másik nőt pénzelt.

On: Kell tudni főzni legalább az egyik szülőnek. Ha csak hétköznap délben eszik a gyerek főtt ételt, elhízáshoz vezet.

A rendelt kaja sokszor mű, drága, és silány alapanyagokból készül.

No meg nincs repeta, ha jólesne esetleg.

Hangsúlyozom, nem anyának kell feltétlenül főzni. Apa is főzhet.

2022. jan. 2. 19:06
 12/32 anonim ***** válasza:
59%

Emlékszem a mostoha húgom krumplipürére adott reakciójára amikor apám először látta őt meg az anyját vendégül nálunk.

- Ahhoz képest, hogy igazi, egész jó.

Na most a gyerek vagy ugyan ezt a példát követi majd, pl a húgom tényleg ilyen lett, amikor áthívta magához vacsorázni a párját baconbe tekert virslit csinált :’’’D

Vagy olyan lesz mint a közös öcsénk, aki lépten nyomon jó hangosan tudatja mindenkivel, hogy otthon sosincs kaja csak hülye felvágott :D imádom, és már 18 éves, de még mindig égeti vele az anyját… (és sajnos nem engedtek minket soha főzőcskézni otthon, még egy rántottához is szigorúbb engedély kellett mint a vezetéshez)

Szeretni nem kell főzni, de tudni egy pár dolgot amit a gyerekek megesznek nem hátrány… pörköltök, 3-4 leves, tészták, főzelékek, rakott meg rántott dolgok azért nem egész nap konyhában állósak.

Mondjuk én nem is tudom, hogy mit ennénk ha nem főznék. Párom a kifőzdés dolgokat nem eszi meg, max néha a gyorskaját, de neki nem tudnék lerakni valami hozott főzeléket vagy rántott húst.

Mindettől függetlenül nyilván fel lehet nevelni így is gyerekeket, van ahol a kenyér is ajándék, de azért na.

2022. jan. 2. 19:08
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Persze nyilván egy rántottát tudjon összeütni, de erre bárki képes. Én utálok főzni, nem is nagyon szoktam és köszi jól elvagyunk.
2022. jan. 2. 19:16
 14/32 anonim ***** válasza:
63%
Fözni mindenkinek kell tudni főképp ahol gyerek van ,egy egyszerű tésztát,krumpli,vagy rántott dolgok stb
2022. jan. 2. 19:21
 15/32 anonim ***** válasza:
89%

7-esnek igaza van, millió recept van a neten, aki megüti az átlag műveltséget, az képes szöveget értelmezni, pontokat követni, tehát főzni is. A legdurvább, ami történhet, az kb az, hogy a recept azt írja, hogy pl "készítsünk rántást", ő meg nem tudja, mi az - bumm neki, akkor nyit egy új lapot a böngészőben, és rákeres a rántás készítésére is.

Egyébiránt én is úgy gondolom, hogy nem kell séfnek lennie, de azért alapvető dolgokat illik tudnia. De nem az anyának, hanem egy felnőtt embernek. Legalábbis mifelénk nincs p*nához kötve a főzés.

2022. jan. 2. 19:24
 16/32 anonim ***** válasza:
80%

Nem. Eddig még nem kopogtatott ezért a gyámügy. Két gyerek van, és nem viszem túlzásba a főzést.

Nyilván nem kopna fel az állunk, ha nem lenne más alternatíva, de amíg a gyerekek a legjobban a sajtos-tejfölös tésztának örülnek a legjobban, nem töröm magam.

Ezt pedig nem nevezem főzésnek.

2022. jan. 2. 19:33
 17/32 anonim ***** válasza:
91%
Főzni szerintem mindenki tud, keresel egy receptet a neten, megfőzöd, nem nagyon lehet elrontani ha nem bonyolult étel. Én is tudok főzni és a legtöbbször rendelem a kaját. Az okok: olcsóbb, mert a férjem nem eszi meg kétszer ugyanazt és én sem szeretem, hogy 2-3 napig kell ugyanazt enni. A lányunk sem a rendelt, sem a házi kosztot nem eszi meg, semmilyen főtt ételt. Ha több gyerekem lenne és ennének, akkor főznénk, mert több emberre már nem olcsóbb a rendelt kaja. Az ilyen 8-as típusú válaszadokkal nem tudok mit kezdeni, halló 2022 van, nem 1922, akkoriban volt a nőknek a legnagyobb teljesítménye, hogy főztek otthon. Egy főzeléknek, vagy pörköltnek ugyanolyan az íze ha én főzöm, vagy egy normális kifőzde, úgyhogy az ízvilág sem érv az otthonfözés mellett, ami sok órába is beletelhet. De ha van kedvem főzök, sütök, gyerekkel is.
2022. jan. 2. 19:33
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
Nem szoktam főzni, egyrészt utálom másrészt hihetetlenül tehetségtelen voltam mindig is hozzá. Követem a receptet és ehetetlen szokott lenni. Most úgy vagyok majd ahogy nő a gyerek úgy fogok fejlődni főzés terén. De mindig is utáltam, hogy csak azért mert nő vagyok főznöm kell. Pedig én is annyit dolgozom mint a férjem. Most hogy itthon leszek a gyerekkel már más, de ha megint dolgozni fogok majd felváltva fogunk főzni.
2022. jan. 2. 19:40
 19/32 anonim ***** válasza:
63%

Nem árt, azért a menza kaják nem a minőségről híresek, a rendelt kaja sem az igazi, akár milyen jó nekem akkor sem olyan mint az otthoni.

Nem ehet csak szart egész életében.

Mondom ezt úgy, hogy nem szeretek főzni, de 2-3 naponta főzök.

Mostanában a férjem rájött, hogy a neten vannak receptek videóval, azóta ő is próbálkozik, és jókat is csinál.

Pedig nem egy mai darab így 45 felett jött rá, hogy ő is főzhet.

2022. jan. 2. 19:55
 20/32 anonim ***** válasza:
93%
Mit jelent, hogy tud valaki főzni? Mert szerintem kb mindenki képes kiguglizni egy receptet, és megcsinálni, ami oda van írva. Én is tudok, sok mindent Google nélkül is, de őszintén, utálok főzni, ezért a gyerekeim 80%-ban az apjuk főztjét eszik, mert ő meg szívesen főz. Mivel nem hagyományos munkarendje van, ahogy nekem se, heti 2x kell max főznöm, ami nekem nagy könnyebbség. Én nem csinálok ebből presztízskérdést, nem a főzéstől érzem magam értékes nőnek. Kiveszem a részem a pénzkeresésből, innentől kezdve evidens, hogy a férjem is a házimunkából, azt meg úgy oldjuk meg, hogy mindenki lehetőleg azt csinálja, amit nem annyira utál. Én pl rühellem a főzést, így azt ritkán csinálom, a férjem viszont nem takarítja ki a fürdőszobát, mert azt meg ő nem szereti. Ez így mindkettőnknek megfelel.
2022. jan. 2. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!