Kell tudnia főzni egy édesanyának?
Szerintem minden embernek el kell tudnia látni magát legyen az nő vagy férfi.
Az alapvető főzés is beletartozik ebbe.
Nem kell séfnek lenni, de egy krumpli, tészta vagy egy zöldség megfőzése nem valami bonyolult.
Hús fűszerezése, és sütőben elkészítése sem..
Szóval igen, mire valaki anya lesz elengedhetetlen, hogy valamelyest tudjon főzni..
Megint mondom, hogy nem 5 fogásos evédről van szó…
Sógornőm 3 gyereket szült, válásig a férje főzött, válás után meg ő hétköznap vacsira csinál valami egyszerűt pl tükörtojás, tejbegríz, melegszendvics (napközben oviban, suliban ebédelnek). Anyás hétvégén meg rendel vagy elviszi a mamához ebédelni a gyerekeket.
A gyerekek jól tápláltak, egészségesek, jó a kötődésük az anyjukhoz.
Nekem ezzel sincs bajom.
Bár irigylem a mindig patika konyháját 😅
Én általában azt szoktam mondani, hogy nem tudok főzni. Ha úgy tartja kedvem, össze tudok dobni ezt azt, borsófőzeléktől kezdve lazac steakig elég sok mindent, mivel ahhoz valóban nem kell sok ész, hogy egy leírt jó és pontos receptet valaki kövessen. De nem szégyellem, hogy nem várom haza uramat és parancsolómat mindennap meleg étellel, mivel én magam is dolgozom, ráadásul ugyanaz a munkánk, így nincs olyan, hogy valaki fontosabb a másiknál. Hovatovább egyáltalán nem tesz boldoggá a konyhában való ácsorgás, fantáziám sincs megtervezni egy menüt, ha csinálok valamit, az is inkább azért van, mert konkrétan megkívánunk valamit, látunk egy jó receptet. A babámnak csinálok egyedül majdnem mindig, de az sem nagy durranás, főzésnek sem feltétlen nevezném.
Szégyen lenne? Valaki szemében biztos. Viszont én például képes vagyok magamat és a családomat jó életszínvonalon fenntartani, ha a férjemmel valami történik, vagy ne adj Isten holnap lelép. Sokra mennék a főzés tudományával, ha az átlag magyar nőhöz hasonlóan egzisztencia, jó munka és végzettség nélkül potyogtatnám világra a csemetéket, hogy aztán minden egyes nap attól kelljen rettegnem, hogy ha bármi is történik a férjemmel, aki eltart bennünket, akkor mehetek sírni a Fókuszba, mert egy albi pénzt nem tudok fizetni, ne adj Isten egy combosabb hitelt. Egyébként itt gyakorin, ha nem porszívózol naponta 10x, és nem csinálsz mindennap 3 fogásos menüt annak a szent embernek, aki dolgozik, akkor már egy hitvány sz@r vagy. Nem tudom mi nagyobb szégyen, az hogy én saját bevallásom szerint nem tudok főzni, vagy hogy emberek a budipucoláson versengenek.
Hát én 1,5 éve SEMMIT nem főztem, utálok is, sz*rul is főzök, pár fogást meg tudok csinálni, de időpocsékolásnak tartom. Meg az a sok mosatlan. Szerintem a legjobb kaja, amit MÁS csinál meg helyettem 😍😍 pl. a nagymama vagy az étterem.
Na, lehet lepontozni konyhatündérek 🤣😘😘😉 csókoltatlak benneteket!!
25
Mintha én írtam volna :)
Az én értelmezésembe az tud főzni aki alap dolgokat meg tud főzni mint egy sajtos tészta .
Tükör tojás stb
Na aki ilyeneket nem tud megcsinálni az nem tud főzni.
Hát 8-as én meg akkor süllyednék el, ha kizárólag az általad felsorolt dolgokban lelném örömöm. Mert mi van ha olykor kerül rendelt kaja is az asztalra a főttön kívül?
Az ilyen nők veszettül kompenzálnak valamit, gondolom azt, hogy a házicselédségen kívül más nem megy.
Amúgy én fòzők rendszeresen, de az ilyen szövegeléstől behányok már bocs.
"Én szeretek NŐ lenni,amihez az is hozzátartozik..."
Azt kihagytad, hogy SZERINTED ettől nő a nő. Szerintünk meg nem. Az én férjem például sokkal többre becsüli, ha egy nő tanult, egzisztenciája van, minthogy mindennap ott a frissen szaggatott nokedli. A mi értelmeink szerint attól nő a nő, ha saját magát is el tudja tartani, ha önellátó és önálló, ha értelmes, magasan kvalifikált, vannak hobbijai. Nálunk ezek a fontos értékek. Őszintén szólva nem nagyon zavar, ha valaki szerint ez szégyen, mert valahogy a környezetemben mégis a mi házasságunk tűnik boldognak és kiegyensúlyozottnak, nem azoké, ahol a nő egész nap otthon porszívózik meg főz, apukát látja este, aki előadja, hogy ő a világ legfontosabb embere, ezért nem ér haza normális időben, majd az asszonynak kuncsorognia kell pénzért, mert venni kellene pár dolgot a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!