Kell tudnia főzni egy édesanyának?
Néhány dolgot meg tudok csinálni, ismerem a rántás, habarás, dinsztelés szavakat szóval nem okoz gondot ha főzni kell.
De nem szoktam. Ennek egész egyszerű oka van. Párom hétköznap nincs itthon a munkája miatt, egyedül vagyok 3 gyerekkel segítség nélkül. Ebből 2 iskolás, esznek az iskolában, este meg hideg kaja van (ahogy nálunk gyerekként is így volt). A harmadik meg egy többemberes kisfiú, szinte 1 percre nem lehet lerakni, ráadásul nem is alszik. 6 és fél hónapos, nappal 2x 30 perc az alvása, éjjel meg 30 percenként felkel. A létező összes praktikát kipróbáltam a sírni hagyáson kívül, semmi nem vált be. Alvástréninget kb 10 hónaposan fogom elkezdeni mert vissza kell mennem dolgozni a gyerek 1 éves korában.
Én meg alig eszem valamit, majdnem fénnyel táplálkozom kb, ezért meg teljesen felesleges kinyitni a gázt.
Úgyhogy ezért nem főzök.
27 éves koromig ha kérdezték, én mindig megmondtam, hogy két dolgot tudok fôzni, teát és pudingot :D. És kb. ennyire is volt igényem, teljesen megfelelt a koleszos, majd késôbb a munkahelyi menza, illetve bármelyik sarki étterem menüje. Nem vagyok se finnyás, se ínyenc, fôzni meg utálok.
Mióta férjhez mentem szoktam fôzni, mert négyünkre olcsóbb. De a férjem éjszakás napjain pl. sosem fôzök, hanem veszek valami készkaját, és hazaérve együtt játszok a gyerekekkel fürdésig. Az öt éves lányom imádja ezeket a napokat, örömtáncot lejt, ha mondom neki, hogy "ma apa nem jön haza". Mert igazából ez a közös játék sokkal nagyobb élmény neki, mint valami házikoszt, aminek az elôkészítése, elkészítése és eltakarítása leköt engem egy csomó idôre.
Amúgy szokott fôzni a férjem is, és pizzát is rendelünk néha, ha épp egyikünknek sincs kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!