Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem akarunk gyereket...

Miért nem akarunk gyereket vállalni? Miért van egyre több Nő ,aki nem akar gyereket vállalni? Miért gondolja egyre több édesanya, hogy ha újra kezdhetné, "erre a világra" nem vállalna gyereket? Vagy pont ez a válasz? Ennyi?

Figyelt kérdés

42 éves gyermektelen férfiként teszem fel a kérdést úgy, hogy magam sem akarok gyereket (és egyébként ilyen szempontból hozzám illő debreceni párt keresek)! Pár éve a társkeresőkön még szinte elképzelhetetlen volt olyan Hölgy profiljára bukkanni, aki ne akart volna gyereket. Most sincs sok! De már azért akad!

Olyan hölgyek válaszaira várok, akik így gondolkoznak.

Egyébként egyre többször akadok össze és fajul odáig a beszélgetés fiatal édesanyákkal akik a témában meglepően nyilatkoznak: "Ha újra kezdhetném..."

2022. aug. 12. 13:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
84%

Én végig gondolom, elhiszem, de passzolom. Mert nem lenne hozzá türelmem. Szeretem a gyerekeket, addig a pontig amíg vissza tudom adni a szüleinek :D

2022. aug. 12. 14:16
 12/44 anonim ***** válasza:
96%
Mert lusta vagyok aki se főzni, se takarítani, se magamon kívül másra gondolni nem tud.
2022. aug. 12. 14:20
 13/44 anonim ***** válasza:
18%

Individualista társadalom, konzumer társadalom, tömegmedia nyomás.

De amúgy most tuti hogy olyasmire vártál, hogy "mErt eGyRe fElELLősSégTelJesEbB a TÁrsAdalMunk".

Nyílván...

2022. aug. 12. 14:26
 14/44 anonim ***** válasza:
94%

Nekem van gyerekem, 1 db kamasz... Imadom, mindennel jobban a világon és jó hogy van! Ami miatt kicsuszott a számom múltkor nekem is egy baráti beszélgetes során az ominózus mondat, "ha újra kezdhetnem..."

Hát igen. Nem a saját kényelmetlensegem miatt, mert igazából azt észre sem vettem, elég pörgős vagyok es szeretek tenni venni, imádtam a vele való teendőket amíg kicsi volt.

Inkább az hogy őt féltem nagyon. Milyen világba kell élnie? Nyáron majd nem tud kimenni a napra, mert 46 fok lesz? Lesz ivóvíz? Szeretni fogják egymást az emberek akkor? Lesz mit ennie, nem fog nélkülozni?

Lehet hogy irreális félelmek, de az ember a gyerekeinek jót szeretne.

Mert most minden és mindenki lecserelheto. Nem küzdünk semmiért.. Gyűlölkodes van és alig látni jó embereket akik segítenek másokon.

Boldog embert is keveset látni.

2022. aug. 12. 14:28
 15/44 anonim ***** válasza:
49%

Érdekes hogy a gyermekmentesség csak a pasikat, meg az ősanyákat zavarja.

Én leírom hogy miért nem akarok:

Nem olyan típus vagyok. Egy kisbaba vagy egy kisállat soha nem hozott lázba.

Vannak mentális betegségeim amik öröklődhetnek, de ha nem is öröklődnek. Akkor is egy sérült ember vagyok, valószínűleg toxikus is. Nem lennék én jó anya.

Olyan az életvitelem meg a munkám hogy nem férne bele egy gyerek.

Nem akarok megöregedni. Már most megtenném de a szüleimnek nem akarok ekkora fájdalmat okozni. Azt tervezem hogyha a szüleim elmennek egyszer majd, akkor véget vetek az életemnek (jogom van hozzá). A gyerek meg egy újabb ok lenne arra hogy miért maradjak... na, ilyet nem játszunk.

Nem tudok főzni, takarítani hébe-hóba szoktam és nem érdekelnek a háztartásbeli dolgok. :D

Meg akarom törni a generációs mintákat. Velem együtt kihal a családfa, ami jobb is mert senki se volt normális nálunk.

Borzalmas lehet a szülés meg az utána lévő testi változások. A főnöknőmnek elvileg trombózisa lett terhesség alatt, meg valami polipja lett a terhesség miatt, ami mai napig van.

Lehet hogy fogyatékos lenne a gyerekem, vagy minimum ugyanolyan érzelmi sérült mint én.

Lehet hogy nagyon rossz világra szülném már a gyerekemet. Az elmúlt 4 évben nagyon sokat változott a világ negatív irányba. Háború, járványok, válság, aszály.. erre nem kell gyereket szülni.

26/n

Szilvi

2022. aug. 12. 14:34
 16/44 anonim ***** válasza:
0%

"nem lenne hozzá türelmem"

Biztos, hogy lenne, hiszen eleve szereted a gyerekeket. Csak így előre nem lehet az egészet elképzelni. Biztos nem lenne mindig türelmed mindenhez, de összességében éppen elég jó szülő tudnál lenni. Te is, meg még nagyon sokan. Biztos benne van a maximalizmus is, hogy azt hiszik sokan, hogy csak a tökéletes szülő a jó, aki mindent meg tud adni és mindig egyformán türelmes meg minden. De ez nagyon nincs így. A gyereknek sem kell, hogy tökéletesek legyenek a szülei ahhoz, hogy boldogan nőhessen fel, meg a szülők sem csak akkor lesznek boldogok, ha tökéletes szülők tudnak lenni. Az meg eleve árt a gyereknek, ha mindig mindent megadnak neki.

2022. aug. 12. 14:34
 17/44 anonim ***** válasza:
71%
Kérlek ne akard helyettem tudni, mihez lenne és mihez nem türelmem. Ismerem magamat, egy gyerekhez nem lenne és se őt se magamat nem szeretném tönkre tenni.
2022. aug. 12. 14:41
 18/44 anonim ***** válasza:
38%
Én csak azt az egyet nem értem, hogy a gyereket nem akarók mit keresnek ilyen tömegesen a gyerekvállalás nevelés kategóriában
2022. aug. 12. 14:56
 19/44 anonim ***** válasza:
Nekem az emberek kategóriában mutatja
2022. aug. 12. 15:13
 20/44 anonim ***** válasza:
Átrakták azóta.
2022. aug. 12. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!