Édesanyák, mit tennétek a helyemben?
Egyedülálló anyuka vagyok, két gyerekem van, 6 és 7 évesek.
Sosem voltak még külföldön, és most itt lenne a lehetőség, hogy lemenjünk a tengerpartra.
Szinte csak egy akadály van: félek elindulni velük egyedül. (Sajnos nincs aki velünk jöjjön)
Itt vannak a pro és kontra érvek, kíváncsi vagyok, ti ez alapján hogyan mérlegelnétek:
Ami mellette szól:
- 6,5 óra alatt lent is lennénk autóval (tömegközlekedéssel tőlünk kb több mint fél napig tart az út, vonattal is, Flixbussal is, a repülő árak pedig iszonyat drágák)
- Magyarországon már nagyon sok felé voltunk, végre láthatnák a tengert is, főleg a nagyobbik nagyon rágja érte a fülem.
- Szerencsére imádnak autózni, vagy végig beszélgetnek, vagy játszanak az úton, esetleg alszanak. Baba korukban ha vigasztalhatatlanok voltak, csak elvittük őket egy körre :)
-Én is szeretnék menni, tehát nem csak magamra erőltetném a gyerekek miatt.
Ami ellene szól:
- Tartok a vezetéstől, mivel most vezetnék először külföldön
-A kisebbnek mostanában ha hosszabb útra megyünk, megy a hasa, ami stresszes szituációkat tud szülni, ha épp nem vagyunk wc közelben (bár ennek megelőzésére vettünk gyógyszert, ami hatásosnak bizonyult)
- Félek, hogy olyan szituáció áll elő, amit nem tudok megoldani, értsetek ezalatt bármit, ami beüthet egy ilyen nyaralásnál pl valahogy eltöröm a bokám, akkor hogy megyünk haza?
Köss utasbiztosítást, és ha eltöröd a bokád, legfeljebb hazajöttök tömegközlekedéssel, az autóért meg visszamész később.
Én elmennék, mert szerintem élveznétek a nyaralást és sokkal valószínűbb, hogy jól sikerül az egész, minthogy eltörjön a lábad. :)
Én olyannyira utálok vezetni (nem is szoktam), hogy barmi mással hamarabb elindulnék velük. :) Leginkább repülővel. Az a legkevésbé stresszes nekem.
Egyébként meg köss rendes utasbiztosítást. Az pont olyan esetekre van, mint a bokatörés.
Menjetek.
Biztosítás és nem kell kapkodni az úton.
Semmi gond nem lesz.
Pont egy jó alkalom hogy megmutasd a gyerekeidnek, hogyan kell kilépni a komfortzónából. Elmeséled nekik, hogy miket érzel (az ő szintjükön) és utána elmentek.
Nincs különbség a külföldön vezetés és a magyarországi között. Benyomod a gps-t és követed. Előre utánanézel dolgoknak. Pl hol lehet autópályamatricát venni vagy hogy kell fizetni az úthasználatért.
Utasbiztosítást meg a váratlan dolgokra találták ki. Annyi hogy meg kell nézni jó előre miket tartalmaz és mennyit fizet egyes eseményekre.
Sziasztok!
Hálás vagyok a bíztatásért, elmentünk végül, és szuper volt! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!