Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem akarunk gyereket...

Miért nem akarunk gyereket vállalni? Miért van egyre több Nő ,aki nem akar gyereket vállalni? Miért gondolja egyre több édesanya, hogy ha újra kezdhetné, "erre a világra" nem vállalna gyereket? Vagy pont ez a válasz? Ennyi?

Figyelt kérdés

42 éves gyermektelen férfiként teszem fel a kérdést úgy, hogy magam sem akarok gyereket (és egyébként ilyen szempontból hozzám illő debreceni párt keresek)! Pár éve a társkeresőkön még szinte elképzelhetetlen volt olyan Hölgy profiljára bukkanni, aki ne akart volna gyereket. Most sincs sok! De már azért akad!

Olyan hölgyek válaszaira várok, akik így gondolkoznak.

Egyébként egyre többször akadok össze és fajul odáig a beszélgetés fiatal édesanyákkal akik a témában meglepően nyilatkoznak: "Ha újra kezdhetném..."

2022. aug. 12. 13:35
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
48%

Mert nem kötelező, így nem is bxok ki magammal.

Sok nőnek bemesélik hogy a terhesség-szülés, gyerekes élet egy rózsaszín izé (reklámok, másik gyerekes anyák)... hát, igen, főleg szr, csak mire a nő rájön erre, már nem tudja visszacsinálni.

Az a baj, hogy még mindig nagy tabu arról beszélni, hogy mekkora szívás is a gyerekkel minden - hát még ha sérült.

2022. aug. 13. 15:05
 32/44 anonim ***** válasza:
68%

"még mindig nagy tabu arról beszélni, hogy mekkora szívás is a gyerekkel minden"

Miért lenne tabu? Az itteni válaszok is ezzel vannak tele... Épp ez torzítja a képet.

2022. aug. 13. 15:27
 33/44 anonim ***** válasza:
77%
32. Ja, itt lassan az a gyanús, ha általában szereted a gyerekeid társaságát és semmi sötét titok nincs... Mert biztos csak a CSOK miatt vállaltad vagy a reklámok nyomására vagy több évig nem akartál dolgozni vagy egy rossz kapcsolatot akartál konzerválni vele vagy csak a facebookra akartál képeket kitenni... Lassan minden más valószínűbbnek tűnik, minthogy tényleg örülsz nekik.
2022. aug. 13. 15:39
 34/44 anonim ***** válasza:
51%

Az utóbbi időben itt nagyon felül reprezentáltak a gyerekellenesek, nem kell nekik bedőlni.

A teljes társadalomban távolról se gondolja ennyi szülő, hogy rossz választás volt.

Sőt. Szerintem aki ide ír, hogy ő megbánta a gyerekvállalást, azoknak a nagy része sose volt szülő, sőt, épp hogy megkeseredett gyerekellenes, aki azzal akarja a sajt helyzetét jobbá tenni, jobban elfogadhatóvá tenni, hogy másokat akar ezekkel a kamu kijelentéseivel meggyőzni arról, hogy szülőnek lenni halál és szenvedés.

2022. aug. 13. 16:39
 35/44 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! És természetesen várok még továbbiakat is. Felmerült hogy nekem, a kérdezőnek miért nincs gyerkőc, illetve hogy egyáltalán minek írtam én ki egy ilyen kérdést. Nos azért tettem ki a kérdést, mert az utóbbi években egyre több édesanyával találkozok akik azt mondják, ha újra kezdhetnék, nem szülnének gyereket. (Pont tegnap véletlenül pont ezt a témát hozta szóba egy 58 éves ismerősöm, aki nős és van két felnőtt fia. Egy véleményen voltunk, sőt, a felesége azt mondta, ha újra kezdhetné, nem szülne gyereket és férjhez se menne...) Mégpedig azért mert (és ezzel megválaszolom azt is hogy én miért döntöttem úgy már több mint 10 éve, hogy nekem nem kell gyerek) erre a világra ahol a jelenlegi pesszimista hangulatot első sorban keltő járvány, és háborús helyzet mellett, mire ők annyi idősek lesznek mint mi most, itt már se inni, se ennivaló nem lesz elég, tehát nyomor, erőszak, és sok sok szenvedés vár rájuk. Ez a (tönkretett) bolygó ennyi embert (illetve annyit amennyi itt 40 év múlva lesz) egyszerűen nem bír eltartani. Egy nagyon jó barátommal évekkel ezelőtt (mielőtt a két kisfia megszületett) erről már beszélgettünk annak kapcsán, hogy én már akkor kijelentettem, hogy nem akarok gyereket. Ugyanezen érveimre azt mondta, hogy ha tényleg így lesz, akkor az lesz a normális, és akkor is meg fogják találni az emberek a boldogságukat... Erre a csak azt kérdeztem tőle: pl. abban hogy naponta jut nekik egy liter szutykos víz amit megihatnak, fürödhetnek és moshatnak benne, illetve 2 naponta hozzájutnak egy marék szöcskéhez amit megehetnek? erre a válasz: Igen! ... Pesszimista vagyok az emberiség jövőjével kapcsolatban, ennyi a válaszom arra hogy nekem miért nincs és nem is lesz gyerek! Ne legyen igazam!!! Legyenek teljesen alaptalanok az aggályaim!!! Azt kívánom!
2022. aug. 14. 09:38
 36/44 anonim ***** válasza:

"miért döntöttem úgy már több mint 10 éve, hogy nekem nem kell gyerek) erre a világra ahol a jelenlegi pesszimista hangulatot első sorban keltő járvány, és háborús helyzet mellett, mire ők annyi idősek lesznek mint mi most, itt már se inni, se ennivaló nem lesz elég, tehát nyomor, erőszak, és sok sok szenvedés vár rájuk"

10 éve még sehol se volt a járvány miatti pesszimista hangulat. :)

Az jelenlegi átlagos európai életszínvonalhoz képest mondjuk a középkorban simán mondhatni, hogy nem volt se elég innivaló, se elég ennivaló, tehát nyomor volt, erőszak és sok-sok szenvedés, de attól még akkor is éltek emberek, sőt, legtöbben boldogan, különben már rég kihalt volna az emberiség, ha még szaporodni se lett volna kedvük az akkoriaknak.

A gyerekvállalás olyan, hogy ha túl magasra teszi valaki a lécet saját magának azzal, hogy "előbb meg akarja teremteni a körülményeket", akkor sose fog odáig eljutni, hogy gyereke legyen, mert olyan sosincs, sose volt, hogy "minden" adott lett volna ahhoz, hogy valakinél jöhessen a baba, hiszen mindig lehetne még plusz egy millát összespórolni, hátha szükség lesz rá, vagy még egy szobával nagyobb lakást/házat venni, mert abból is mindig jobb a nagyobb, stb.

2022. aug. 14. 09:45
 37/44 anonim ***** válasza:
40%

Jajj hagyjuk már ezt h háború meg felmelegedés meg majd nem lesz víz meg bla bla bla.

Háború valahol mindig volt. Most történetesen mellettünk, de a délszláv háború is ilyen volt. Mégse hisztiztek ennyire.

Hogy a földdel mi lesz, az legyen az utókor baja. Megoldja az emberiség, hidd el, valahogy iható a teszik a tengervizet vagy tudom is én, találnak új energiaforrásokat. Vagy a jönnek hogy a drága jó termálvizben nem pocsolni kell hanem meginni. Itt a Kárpát medencében pont a víz miatt aggódni…Én emiatt nem parázom. Ha a történelmet nézzük, az ember egyre jobban és jobban él. Miért pont most szakadna ez meg?

Az meg hogy valaki azt mondja neked hogy megbánta…mindenki mond sokmindent.

Én reggel azt kínáltak az enyémnek hogy mindjárt kihajintalak az ablakon, mégse tettem. Meg ezután se fogom.

Egyébként a feleséged mit szól ehhez? Ő se akart soha?

2022. aug. 14. 09:54
 38/44 anonim ***** válasza:

"Én reggel azt kínáltak az enyémnek hogy mindjárt kihajintalak az ablakon, mégse tettem. Meg ezután se fogom."

:))))

2022. aug. 14. 09:57
 39/44 anonim ***** válasza:

Szerintem gyorsan le lehet zárni a témát, ha elárulod, hogy készülsz 10 éve arra, hogy ne legyen gyereked.

Nem mész külföldre meggazdagodni vagy elköltöd a pénzt luxus dolgokra, nyaralásra vagy csak simán nem dolgozol?

2022. aug. 14. 11:12
 40/44 anonim ***** válasza:
Jó kérdés: feleség barátnő mit szól ehhez? Ő se akart soha?
2022. aug. 14. 11:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!