Dolgozók, ti hogyan bírjátok ellátni a háztartást?
"mirelit cuccokat süt ki"
Miben rosszabb kifőzni a brokkolit, mint bolti poros szószt önteni tésztára?
"vicc ahogy egyesek magára hagynak elektromos gépeket"
Kérlek válaszolj a kérdésemre kedves kérdező, te áramtalanítod a lakásod minden alkalommal amikor elmész? Te elzárod a vizet, gázt, minden alkalommal, mikor leugrasz boltba?
Mert ha nem, akkor "vicc" hogy magára hagyod a házat... :D
Egy normálisan megcsinált, bekötött mosógép nem fog eláztatni.
Az elázások 90%-a abból ered, hogy a nagyinál vagy a nagyi halála után kiadott albérletben az ezer éves Hajdú mosógép addig ugrál, amíg ki nem ugrik a kádba belógatott kifolyócső.
Én az összes elázós sztorit eddig úgy hallottam, hogy az elszenvedő fél kopogott be az amúgy otthon lévő szomszédhoz, hogy dől le hozzájuk a víz, mert ő éppen aludt, tv-t nézett, vagy csak észre sem vette hogy úszik minden.
Csirkemellet párolni kis rizzsel, zöldséggel 20 perc.
Emlékszem, félállásban melóztam, az egyik szakomon a szakdolgozatomat írtam, a másik képzésemen meg a szorgalmi időszak vége volt épp. És felnéztem Facebookra.
És az egyik BuJo-s (Bullet Journal) csoportba írt egy nő, hogy segítsenek neki ezt a sok feladatot rendszerezni, mert nem tudja, hogy hogy lesz kész karácsonyig a kisgyereke mellett velük. A feladatok: kitakarítani a lakást, felhozni a pincéből a díszeket és a fenyőtalpat és elpakolni a nyugágyakat a teraszról. És alatta adtak neki tanácsokat, szép rajzolt időbeosztásokat mutattak, de mindig mindennel baj volt, mert erre nincs idő, arra nincs idő.
Ezt amúgy november közepén.
Én meg ott álltam, 2 héten belül 6 zhm volt, amire kivettem a maradék szabim egy részét, mert nem bírtam, a szakdogám darabjaiban hevert az asztalomon egy kosár post it formájában és sírtam magamban, hogy aqrva anyádat, nekem 3 hetem van itt végezni mindennel és úgy esek be a karácsonyba, hogy 3 napom lesz megcsinálni mindent ÉS ÚGY TERVEZTEM, HOGY MEGCSINÁLOM AZALATT(spoiler: így lett). Ennek meg van egy hónapja és komolyan ezen sír. Tényleg, komolyan 5 napig akar takarítani. Tényleg, komolyan be akarja írni a naptárba, hogy elmegy a pincébe és felhoz két dobozt.
Én esküszöm kikészülök ezektől az emberektől. Fel sem fogjátok, milyen rohadt sok időtök van... És ezt úgy mondom, hogy én sem használom ki tökéletesen az időm, abszolút. De ez... Eeez...
Saját magatokat hergelitek.
74
Én igyekszem csak csirkét enni és azt se minden nap, ha már hús és nem hal, továbbá nem ehetek és nem is szeretem a rántottat. Viszont ettől még minimum 1 óra tuti van a klopfolás, fűszerezés, panírozás, kisütés, krumpli kisütése.
Én szószos csirkét, gombás ételeket, halat, néha tofut készítek és egymagamra általában van egy óra. Talán az nem, amikor a halszeletet fűszerezem, villanysütőbe teszem (nincs más alkalmatosság, amivel elkerülöm az olajban sütést) és serpenyőben elkészítem a mirelit zöldséget.
70
Hát, nem tudom, de nagyon sok ismerősöm van, akik bevallottan 5-6 órákat alszanak, bevallottan hetekig nincs idejük a hobbijaikra, évek óta semmit se sportolnak...
Ilyenkor nem mondanám, hogy annyira egyértelmű a házimunka elvégzése.
Szerintem reálisan egy felnőttnek annyi fér bele, hogy tiszta ruhája legyen és valamikorra megrendelje a bevásárlást.
Nekem, amikor átnyergeltem a programozásra, volt, hogy hónapokig csak munka, tanulás, alvás fért bele. Szabadidő? Óránként 5 perc net, reggel az ágyban 10 perc net. Slussz. Sport? Semmi, de ha nagyon akartam, 15 perc otthon a szőnyegen.
Először az autodidakta tanulás miatt alakult így, aztán később az egyetem is megoldotta, hogy így legyen.
79
Én inkább azt nem értem, máshogyan oldja meg??
Most a vizsgáim után illetve nyáron hazaértem, edzettem (rögtön, mert ha eszem, várni kell és túl későn fogok edzeni és igen, otthon kb minden nap edzettem, mert ugye volt, hogy kimozdultam estére és azok a napok kimaradtak) 1 órácskát, zuhany, összepakolás másnapra, minimális házimunka, mit tudom én, egyik nap száraz ruhák elpakolása, másik nap mosogatás, vacsora elkészítése és leülés. Volt 9, fél 10 és 11-kor aludni kellett volna. Egyrészt 7-kor legkésőbb ébredni kell, másrészt a bioritmusom is éjfél előtti lefekvést preferál.
Az előző munkahelyemre kétszer 1 óra volt az út és 40 perc a szigorúan ledolgozandó ebédidő, ezt le is vonta egyébként a gép.
És megoldhattam volna, hogy a csempék, járólapok, kapcsolók mindig tiszták legyenek, ablak rendszeresen lemosva, polcok portalanítva, sütő tisztítva, konyhaszekrények kívül, de időnként belül is tisztítva, de akkor a hétvégémből is rámegy 2 óra, akár 3 (az egyedüllét hátrányai és viszonylag nagy lakás), és köszi, nem. A lakás van értem, nem fordítva, az élet pedig arra való, hogy élvezzem.
Suliidőben pedig alapból heti 3 vagy 4 napon este iskola (én még szerencsés voltam, néhány csoporttársamnak 4 félévben is heti 4 sulija volt), heti kvízek, a harmadik héttől kezdődően lehetnek kisebb-nagyobb zh-k és beadandók. Körülbelül két nagyobb zh időszak van a félév során és a vizsgaidőszak. Nem tudom, 78-asomat azért pontoztátok-e le, mert nem hiszitek el, de olyankor tényleg az van, hogy munka után tanulsz, majd lefekszel és nem alszol eleget. Ennyi.
Nem tudom, hogy aki ezen az oldalon arról papol, hogy hú mennyi ideje van, az ténylegesen felnőtt ember-e, vagy tini, akinek elege van a szüleiből, a tinikorból, idealizálja a felnőtt kort és hazudik.
A családos élet kapcsán eleve tudok következtetni a saját szabadidőm mennyisége alapján. Másrészt látok családosokat. A munkán kívüli idejük elmegy gyerekhurcolászással, gyerekkel tanulással (vitázhatunk, milyen az oktatásunk minősége, de nem hallok olyat, ahol ne tanulnának a gyerekkel), házimunkával, esetleg túlórával (konkrét eset ismerősöknél), hazavitt munkával (szintén konkrét eset másik ismerősöknél). Konkrétan a házaspár se feltétlen foglalkozik egymással, nemhogy még énidő vagy sport. Ilyen az én ismerőseimnél nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!