Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Dolgozók, ti hogyan bírjátok...

Dolgozók, ti hogyan bírjátok ellátni a háztartást?

Figyelt kérdés
Pl mosni teregetni mikor tudtok, bírtok?
2022. febr. 3. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
44%

Kb 3 éve, mióta megvettük a mosó-szárítógépet.

Most megnéztem, 6 óra 55 perc a normál 40 fokos pamut mosás-szárítás. Az öko módban 8 óra.

2022. febr. 3. 16:58
 52/86 anonim ***** válasza:
31%

Eleve párás, penészedésre hajlamos, 30 nm lakásban nem igazán akarunk teregetni.

2022. febr. 3. 16:59
 53/86 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mosunk, amikor megtelik a szennyes tartó, három gyerek van, úgyhogy tulképp minden nap, szárítógép is van, nem teregetünk, a gépeket nem őrizzük, csipognak, ha kész vannak. Minden nap főzünk szinte valamit. Takarítás csak hétvégén van, hétközben max rendrakás, de nincs túl nagy rend. Mi úgy dolgozunk, hogy legkésőbb 3-ra hazaérünk, pár percre van a munkahelyünk, nem kell sokat utaznunk. Bevásárlás hazafelé valahol. Hát kb így.
2022. febr. 3. 17:01
 54/86 anonim ***** válasza:
100%

"Most megnéztem, 6 óra 55 perc a normál 40 fokos pamut mosás-szárítás. Az öko módban 8 óra."

Ez fura, életemben nem találkoztam még ennyire hosszú programokkal. Mondjuk így érthető, ez miért probléma.

Akkor viszont lehet hogy érdemes lenne beruházni valami jobb gépre.

2022. febr. 3. 17:03
 55/86 anonim ***** válasza:
100%

A pénztárcánknak megfelelően nem találtunk jobb gépet, alaposan körülnéztünk mikor vásároltuk. Amúgy imádjuk, teljesen meg vagyunk elégedve vele (pedig a legtöbben szidják az ilyen 2in1 gépeket, szóval gondolom nem túl jók általában), csak nagyon hosszúak a programok.

2022. febr. 3. 17:07
 56/86 anonim ***** válasza:
68%
Van egy olyan sanda gyanúm hogy a programhosszúságnak is komoly szerepe lehet az általános nemtetszésben :"D
2022. febr. 3. 17:11
 57/86 anonim ***** válasza:
100%
Home office szépségei, én munkaidőben mosok, teregetek, porszívózok, mosogatok, főzök, volt már, hogy ebben az időben takarítottam a fürdőszobát 😀 Mondjuk azt fontos hozzátennem, hogy én egyedül élek, a lakás kicsi, nincs sok teendőm, és szabadidőm is sok van, akkor is csinálhatnám ezeket (szoktam is néha).
2022. febr. 3. 17:25
 58/86 anonim ***** válasza:
100%
Melo utan vagy szabadnap. Pedig en 12oraba vendeglatozok. Este 11kor is siman mosok 🤷‍♂️ Csak berakom a gep kimossa aztan 5p alatt kiteregetek. Szabadnap meg 2 ora alatt megvan a mosas vasarlas meg a fozes is.
2022. febr. 3. 18:01
 59/86 anonim ***** válasza:
100%

Hétköznap gyors kaják pl sülthús, sült kolbász, rakott dolgok vagy épp tészta (a pestos csirkés tészta is bőven 1 óra alatt megvan, mint a többi felsorolt), krémlevesek, de egy időben menüt rendeltünk, árban ugyanannyira jöttünk ki, mint a főzéssel. Hétvégén lehet hosszabb dolgokat is főzni. Amíg főzöl, addig meg lemegy egy mosás, a végén 2 perc alatt kiteregetsz. Hétvégén pedig takarítás. Lehet itt mártírkodni meg nagyképűsködni, hogy te nem ezzel akarod tölteni a szabadnapjaidat, de az emberek 99,99%-a márpedig hétvégén takarít. Ha nem tetszik, akkor lehet keresni bejárónőt meg persze megfizetni.

Mi pl ketten élünk 47 nm-en, ha együtt takarítunk, akkor 1 óra alatr megvan, ha egyedül, akkor 2. Ebben benne van az ágyneműcsere, fürdő, wc, konyha, portalanítás, porszívó, felmosás meg mosás. Ha több pénzünk lenne se akarnánk 80 nm-nél nagyobb lakást, mert a fene nem akar fél napokat takarítással tölteni. Mint pl anyámék 120 nm-en élnek 3-an, csak a porszívó meg felmosás elvisz annyi időt, mint amennyi alatt mi az egész lakásunkat kitakarítjuk.

Tehát ha nem tetszik, akkor lehet választani:

1. Bejárónő, menü rendelése

2. Kisebb lakásba/házba költözés

3. Megszívni magad és jó bulis zenékre pörgősen rászán az egész család 1-2 órát hétvégén (közös programnak is jó).

2022. febr. 3. 18:14
 60/86 anonim ***** válasza:
100%
Én fél 8 tòl 16 óráig dolgozom minden nap. Reggel 4 kor kelek. Az előző nap előkészített ebédnek valót megfozom vagy megsutom. elkészítem a gyerekeknek a reggelit. Fel hatkor öltozok sminkelek. Hatkor ébrednek a gyerekek. Az előző este kivasalt ruhát felveszik majd reggelizek. 7 kör elviszem őket az oviba . Mosni és takarítani hetven szoktam. Vasárnap gyakran főzök többféle ételt hogy az ebéd kitartson keddig és ne kelljen olyan korán kelnem.
2022. febr. 3. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!