Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Dolgozók, ti hogyan bírjátok...

Dolgozók, ti hogyan bírjátok ellátni a háztartást?

Figyelt kérdés
Pl mosni teregetni mikor tudtok, bírtok?
2022. febr. 3. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a mosás ami nagy kihívás, mivel az (szárítással együtt, főleg ha több adag is van) simán 5-6 óra, amit már nem igazán akarok este elindítani. (Szerintem senki nem szeretne úgy aludni, hogy 2 méterre a fejétől centrizik a gép. :D)

Úgyhogy azzal szenvedek, még nem találtam rá igazán jó megoldást.

A többit megoldom, 1-1 nap csak 1-1 dolgot csinálok, pl. hétfőn felporszívózok, az fél óra. Kedden kipucolom a fürdőt, az fél-egy óra. Szerdán kipucolom a konyhát. És így tovább.

Egyikünk takarít, addig a másik főz. Így pikk-pakk kész vagyunk ezekkel.

Mondjuk télen a portörlés, porszívózás is nagyon nagy szívás, mert vaksötétben érek haza és úgy elég nehéz hatékonyan csinálni ezeket.

2022. febr. 3. 15:03
 12/86 A kérdező kommentje:
11 igen, vaksötétben érsz haza az év 90%-ban nehéz így intézni bizonyos dolgokat
2022. febr. 3. 15:05
 13/86 anonim ***** válasza:
69%
Nem szép tőlem de én hagyom lerohadni a lakást. Ha mindent rendesen csinálnék, alig lenne szabadidőm. Inkább ússzon az egész, mint hogy csak dolgozzak és aludjak.
2022. febr. 3. 15:06
 14/86 anonim ***** válasza:
100%

Mosogatni vacsorakészítés közben simán el lehet...

Nagyobb takarítás havonta elég, ha vigyázol, hogy ne vidd be a mocskot a lakásba.

Mosni hetente elég, ha van elég ruhád...

Max 10 perces műveletekről beszélsz, ha nem tűnt volna fel. Ha nem piszmogsz vele, hanem lendületesen megcsinálod, hamarabb megvan, mint annak az időnek a töredéke, amit elzüllesz a neten görgetve.

Meló, sport és egyetem mellett nem rohadt rám a ház, ne vicceljünk már, hogy 8 óra mellett nem fér bele.

2022. febr. 3. 15:07
 15/86 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván nem 3 fogásos menüt csinál egy óra alatt az ember, de az egyszerűbb ételek simán megvannak rövidebb idő alatt, főleg ha rutinos az ember. Ha neked ennyire fáj a lustaság akkor fogadj takarítónőt és rendelj házhoz kaját, probléma megoldva.
2022. febr. 3. 15:08
 16/86 anonim ***** válasza:
32%
Baromi egyszeruen, mert egy heten 2-3 napot dolgozok. Keress masik munkat, ha a mostani mellett nem jut idod semmire.
 17/86 A kérdező kommentje:
14-es lehet hogy neked elég havonta, meg hetente, de egy átlag családban majdnem 2 naponta kell mosni, vagy óriás mosógéped van, akkor elnézést.
 18/86 anonim ***** válasza:
29%

Nagyjából egyetértek, de azért a legtöbb embernek a 8 óra munka nem azt jelenti, hogy 8 órát van távol... Eleve inkább 8,5 óra munkaidő, plusz túlóra, plusz utazás ami nagyon könnyen napi 2-3 óra is lehet.

(Amúgy megoldom, de tényleg nem egyszerű.)

Heti 1 mosás nem tudom, hogy lehet elég... még a ruhákra se elég, és akkor még ott egy csomó textil...

19/86 anonim ***** válasza:
83%
Nekem pl nem csak 2 váltóruhám van, szóval tök felesleges 2 naponta mosni.
2022. febr. 3. 15:11
 20/86 anonim ***** válasza:
89%

Hogy a fenébe tud egy felnőt ember ilyenen problémázni?

Mi a nehéz a mosáson? 5 perc bepakolni a gépet és 5 perc kiteregetni ha nincs szárítógéped. Minden reggel munka előtt és lefekvés előtt elmosogatsz és elpakolsz a konyhában, ez is max 10 perc.

Hétvégén pedig kitarítasz.

Baromi nehéz logisztika.

2022. febr. 3. 15:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!