Dolgozók, ti hogyan bírjátok ellátni a háztartást?
Nekem a mosás ami nagy kihívás, mivel az (szárítással együtt, főleg ha több adag is van) simán 5-6 óra, amit már nem igazán akarok este elindítani. (Szerintem senki nem szeretne úgy aludni, hogy 2 méterre a fejétől centrizik a gép. :D)
Úgyhogy azzal szenvedek, még nem találtam rá igazán jó megoldást.
A többit megoldom, 1-1 nap csak 1-1 dolgot csinálok, pl. hétfőn felporszívózok, az fél óra. Kedden kipucolom a fürdőt, az fél-egy óra. Szerdán kipucolom a konyhát. És így tovább.
Egyikünk takarít, addig a másik főz. Így pikk-pakk kész vagyunk ezekkel.
Mondjuk télen a portörlés, porszívózás is nagyon nagy szívás, mert vaksötétben érek haza és úgy elég nehéz hatékonyan csinálni ezeket.
Mosogatni vacsorakészítés közben simán el lehet...
Nagyobb takarítás havonta elég, ha vigyázol, hogy ne vidd be a mocskot a lakásba.
Mosni hetente elég, ha van elég ruhád...
Max 10 perces műveletekről beszélsz, ha nem tűnt volna fel. Ha nem piszmogsz vele, hanem lendületesen megcsinálod, hamarabb megvan, mint annak az időnek a töredéke, amit elzüllesz a neten görgetve.
Meló, sport és egyetem mellett nem rohadt rám a ház, ne vicceljünk már, hogy 8 óra mellett nem fér bele.
Nagyjából egyetértek, de azért a legtöbb embernek a 8 óra munka nem azt jelenti, hogy 8 órát van távol... Eleve inkább 8,5 óra munkaidő, plusz túlóra, plusz utazás ami nagyon könnyen napi 2-3 óra is lehet.
(Amúgy megoldom, de tényleg nem egyszerű.)
Heti 1 mosás nem tudom, hogy lehet elég... még a ruhákra se elég, és akkor még ott egy csomó textil...
Hogy a fenébe tud egy felnőt ember ilyenen problémázni?
Mi a nehéz a mosáson? 5 perc bepakolni a gépet és 5 perc kiteregetni ha nincs szárítógéped. Minden reggel munka előtt és lefekvés előtt elmosogatsz és elpakolsz a konyhában, ez is max 10 perc.
Hétvégén pedig kitarítasz.
Baromi nehéz logisztika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!