Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az iskolában bántalmaztak,...

Ha az iskolában bántalmaztak, és később lett rá lehetőséged, hogy a bántalmazódnak fiatal felnőttkorban vagy később te is visszaadd éltél a lehetőséggel? Akár fizikai akár lelki bántalmazásról volt szó.(Többi lent)

Figyelt kérdés

Eszembe jutott egy történet,amit még édesapám mesélt nekem gyermekkoromban,amikor engem is piszkáltak. Volt egy nagyobb srác,aki akkor 8.-os volt apukám pedig 4.-es kis vékony gyenge gyerek. Ez a fiú többször is megverte szórakozásból és volt, hogy wc-zés közben is felrúgta meg úgy neki vágta a wc ajtót, hogy elájult. A tanárok nem tettek semmit és az apjának is annyi volt a mondanivalója,hogy védje meg magát. Nem tudta. Örök tüske maradt benne. Olyan 17 évesen sétált valahol és meglátta ezt a fiút a padon ülve éppen sörözött. Megkérdezte tőle, hogy megismeri-e. A srác nemet mondott. Apukám lelkiismeretfurdalás nélkül összeverte, aztán mentőt hívott hozzá. Azt mondta, hogy azóta sem bánta meg. Végül a srác megtudta, hogy ki volt apám,de nem merte feljelenteni. Azt azért tudni kell apámról, hogy végtelenül türelmes és kedves, jó ember. Sosem bántott senkit ezen kívül. Nem volt balhés gyerek sem,de ez akkora törés volt neki, hogy már akkor eldöntötte,hogy megbosszulja ezt valahogy.

Ilyen történetekre lennék kíváncsi. Nem feltétlenül fizikai erőszakról. Ti bántottátok azt, aki bántott? Bizonyos esetekben kihasználtátok a bántalmazótokkal szemben az előnyötöket,magasabb pozícióitokat idősebb korotokban? Helyesnek tartjátok vagy elítélitek ezt?

2021. dec. 7. 22:10
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Általánosban felénk úgy volt, hogy a tanárok mindenkiről tudták, ki kinek a kölyke, és ugye ennek megfelelően kezelték őket. Tanár gyereke pl akármilyen volt, jó tanuló volt. Nem konkrétan ő, de voltak mások, akik egyszercsak elkezdtek szekálni, hogy én a nemidénbarnultak közül vagyok való, erőszakkal le akarták végni a körmömet, lekaparták a tolltartómra ragasztott képeimet, szünetben megvertek. Még osztálytalálkozón is a fejemre öntöttek egy jó nagy vödör vizet. Ha azóta tartanának még osztálytalálkozót, természetesen nem mennék, és ha lenne lehetőségem ártani nekik, gondolkodás nélkül megtenném. Ja, és a híres-neves pedagógusok sem védtek meg, amikor panaszkodtam, azt mondták, összeugrasztottam két családot, mivel elárultam, hogy bántanak, és most békítsem ki őket. Ofő már a vesztőhelyen van, de ha arra kerülne a sor, hogy a volt osztály vinne rá valamit, abba se adnék bele semmit sem, -de ha tudnám, hol van, lehet, hogy a pisimmel megtisztelném :)-és az se véletlen, hogy alighogy a földbe engedték, a férje szinte rögtön újraházasodott.
2021. dec. 8. 06:56
 32/43 anonim válasza:
73%

Óvodában volt egy srác aki minden nap terrorizált

Később az iskolában egyszer láttam megutotte a vállam de akkor még nem jutott eszembe bosszút állni

Ha most meglatnám az utcán felismerném valószínűleg

Keresnék valami botot vagy vasdarabot

Úgy össze verném

hogy az anyja se ismerné meg

Ez örök trauma bennem

2021. dec. 8. 07:36
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Volt ami iszonyatosan megviselt és évekig jártam sulipszichológushoz emiatt (is).

Aztán ért egy nagyobb trauma és annak feldolgozásával kellett foglalkozzak. Akkor pedig már annyira jelentéktelennek tűnt az egész piszkálódás dolog, pedig nyilván akkor és ott én is olyan szinten utáltam magam, a környezetem és mindenkit, hogy öngyilkos akartam lenni.

Azonban az újabb és mérhetetlenül nagyobb traumám után tényleg semmisnek tűnt.

Azzal viszont tudtam mit kezdeni, fel tudtam dolgozni úgy 2 év alatt, rendszeres önismerettel, öngyötréssel, és pszichológussal.

Utána valahogy újra rám tört a bosszúvágy és a harag a bullying miatt, és újra nem tűnt semmisnek. Viszont immáron egyedül, de sikerült feldolgozni. És megkönnyebbültem.

Én nem érdemeltem meg azt, ami mindent velem tettek. De úgy érzem a támadóm sem érdemli meg, hogy ilyen dolgokon kelljen keresztülmenjen, mert SENKI se érdemli ezt.

2021. dec. 8. 07:50
 34/43 anonim válasza:
100%
Úristen. Ezt rossz volt olvasni. Én nem szeretem az erőszakot, de megértem apukadat.Engem csak 1x vertek meg a cigok, inkább szóban piszkáltak, ez is elég volt, hát szegény apukád.Velem pont az ellenkezője történt, felnőtt fejjel össze baratkoztunk egy sráccal aki mindig piszkált. Ő bocsánatot kért mindenért. Jól esett.
2021. dec. 8. 08:00
 35/43 anonim ***** válasza:
97%

Sajnos en piszkaltam valakit anno a suliban. Nem mindig, csak neha megszivattam, amit ma mar nagyon szegyellek. Mar nagyban felnottek vagyunk.

Nemreg felkerestem es bocsanatot kertem tole.

2021. dec. 8. 08:11
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Gimibe volt egy hangadó lány aki pletykált rólam,rávette a fiukat h verjenek meg,rendszeres szekáltak.

Az élet úgy hozta hogy egy helyen dolgozunk. Én egyből felismertem őt,ő engem elösször nem. Aztán le esett neki hogy ki vagyok. Most folyton felemlegeti a gimit,hogy milyen voltam emlékszel mikor a Pistinek azt mondtam vágjon hátba az meg meg csinálta stb... és röhög rajta... meg mindenkinek meséli mekkora lúzer voltam ő meg a népszerű.

Lesz januártól egy előléptetés,mindketten esélyesek voltunk rá,de az igazgató már megmondta nekem hogy én fogom kapni,ő is halotta ezt a lány miket beszél és annak idején őt is bántalmazták a gimibe,nem szimpatikus emberileg neki,ezért fogom én kapni. Azt is mondta h a fönöke leszek majd neki,hatalmam lesz,elmesélte hogy mikor neki lehetősége volt bosszúra élt vele és kacsintott. Én úgy értelmeztem h akár ki is rúghatom majd

2021. dec. 8. 08:18
 37/43 anonim válasza:
100%
Általánosban történt amikor utolsó óránk volt a testnevelés,és akkoriban még az volt a divat ,hogy a kabátokat le kellett adni egy központi helyen,és csak nap végén vagy udvarra menetelkor lehetett kikérni azt. Tesi után mentem a kabátomért (ez 8.-ban történt), és az a srác volt a kabát felelős akibe amúgy fülig szerelmes voltam,és bár tudtam hogy ez egy viszonzatlan szerelem marad,de akkor is mindig megdobogtatta a szívem mikor rám nézett. Szóval mikor kértem ki a kabátomat nagyon megnézett,és én kis naiv hazafelé menet ára gondoltam ,hogy talán mégis csak tetszem neki ,legalább egy kicsit. Szóval boldogan mentem haza. Másnap mikor beértem a suliba,azzal fogadtak hogy szia Büdüske,hú de brutális szagod van ... Egész nap hallgattam és az év hátralévő részében is. Akik mellettem ültek órán el ültek mellőlem. Pedig már az első nap után ki alakult bennem a kényszeres fürdés ,ami a mai napig tart. És ha valaki azt mondja mellettem hogy büdös van,már szorul össze a gyomrom és rohannék fürdeni.
2021. dec. 8. 08:40
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Én volt hogy tehettem volna ilyet (nem közvetlenül, fizikailag "visszaadni"), az illető lelkileg meg fizikailag is bántott időnként. Később jelentkezett arra a munkahelyre ahol én már jópár éve dolgoztam. Ezt említette is, megkeresett, hogy "legalább pár jó szót szólhatnál az érdekemben hogy felvegyenek". Nem szóltam egyáltalán se ellene se mellette, nem beszéltem róla. Egy kollégának nem volt szimpatikus úgyhogy nem vették fel. Én is ezt kívántam (magamban).

Túl sok olyat tapasztaltam életem során, hogy valakit lejáratnak pletykával, vagy munkahelyen megoldják, hogy őt ne vegyék fel stb, olyanok, akik előzőleg azt hazudták az illetőnek: "mi a legjobb barátaid vagyunk, jóban-rosszban". Amikor dolgozni kezdtem, megfogadtam: én sohasem teszek ilyet másokkal, bárki is legyen az.

Egyébként nem arról van szó, hogy az illető ne változhatott volna az életben, tehát nem azért tartottam a felvételétől mert "majd biztos ugyanúgy viselkedik", hanem esetleg poén-szinten felhozza a régi dolgokat. Sajnos zárt közösségben élek-éltem, van "szerencsém" találkozni iskolai bántalmazókkal, akik felnőttként poénkodva előadják: "az se volt semmi amikor ezt-azt csináltuk X-szel (ez én vagyok), hahaha".

Kérdező: lehet hogy a "megismersz -e" típusú kérdés után úgy lett volna érdemes folytatni, hogy "Én vagyok Xy és a mai napig fáj, amit tettél velem, szinte minden nap eszembe jut, lehet számodra egy jó szórakozás volt ez, de nekem talán egy életen át tartó fájdalom."

Akinek a legbrutálisabb lelki bántalmazást "köszönhetem", vele se tudnám megtenni, hogy ártsak neki.

2021. dec. 8. 09:04
 39/43 anonim ***** válasza:
54%
29-es: Naaa, ez pl. egy elég furfangos terv volt.
2021. dec. 8. 09:06
 40/43 anonim ***** válasza:
73%
37-es: Én főnökként egyszer csak közölném a semmiből, hogy kár volt jönni dolgozni és ha van is munkahelyi cucca, az orra előtt baxnám ki az ablakon. Vagy egyéb megalázó módon rúgnám ki.
2021. dec. 8. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!