Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az iskolában bántalmaztak,...

Ha az iskolában bántalmaztak, és később lett rá lehetőséged, hogy a bántalmazódnak fiatal felnőttkorban vagy később te is visszaadd éltél a lehetőséggel? Akár fizikai akár lelki bántalmazásról volt szó.(Többi lent)

Figyelt kérdés

Eszembe jutott egy történet,amit még édesapám mesélt nekem gyermekkoromban,amikor engem is piszkáltak. Volt egy nagyobb srác,aki akkor 8.-os volt apukám pedig 4.-es kis vékony gyenge gyerek. Ez a fiú többször is megverte szórakozásból és volt, hogy wc-zés közben is felrúgta meg úgy neki vágta a wc ajtót, hogy elájult. A tanárok nem tettek semmit és az apjának is annyi volt a mondanivalója,hogy védje meg magát. Nem tudta. Örök tüske maradt benne. Olyan 17 évesen sétált valahol és meglátta ezt a fiút a padon ülve éppen sörözött. Megkérdezte tőle, hogy megismeri-e. A srác nemet mondott. Apukám lelkiismeretfurdalás nélkül összeverte, aztán mentőt hívott hozzá. Azt mondta, hogy azóta sem bánta meg. Végül a srác megtudta, hogy ki volt apám,de nem merte feljelenteni. Azt azért tudni kell apámról, hogy végtelenül türelmes és kedves, jó ember. Sosem bántott senkit ezen kívül. Nem volt balhés gyerek sem,de ez akkora törés volt neki, hogy már akkor eldöntötte,hogy megbosszulja ezt valahogy.

Ilyen történetekre lennék kíváncsi. Nem feltétlenül fizikai erőszakról. Ti bántottátok azt, aki bántott? Bizonyos esetekben kihasználtátok a bántalmazótokkal szemben az előnyötöket,magasabb pozícióitokat idősebb korotokban? Helyesnek tartjátok vagy elítélitek ezt?

2021. dec. 7. 22:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
8%

6

Pff

Komoly

2021. dec. 7. 22:45
 12/43 anonim ***** válasza:
66%
Minden osztályban van egy gyerek,akit mindenki piszkál,lelkileg vagy fizikailag vagy mindkettő.Biztos mindenki osztályában van vagy volt egy ilyen személy.Vagy ha nem hát,biztos mindenki hallott már iskolai lövöldözésekről,és lehet látott is róluk készült filme(ke)t.Mikor a sok piszkálást vagy verést már nem bírja elviselni az illető,bekattan és megbosszulja az őt ért sérelmeket.Az én osztályomban én voltam ez a gyerek,és nálam mindkét alternatíva játszott,mármint a fizikai és a lelki terrorizálás is.Mikor elballagtam,arra gondoltam hogy én őket többet nem akarom látni,aztán arra is,hogyha lesz osztálytalálkozó,akkor én biztos hogy nem fogok elmenni.Aztán arra,hogy mégis elmegyek,és egyenként elkábítom,utána elviszem őket egy kietlen helyre,lekötözöm és megkínzom őket egymás szeme láttára.Nos ez túl filmbe illő bosszú lenne,és teljességgel kivitelezhetetlen a valóságban,mivel kb. 30 emberről lett volna szó,erre később rájöttem,és így ejtettem a tervet.Gondolkoztam és csak tervezgettem,végül arra jutottam hogy a legegyszerűbb az,mikor mindenki egyszerre van a teremben,észrevétlenül benzint locsolok szét,majd az ajtóhoz megyek,meggyújtok egy darab rongyot,kilépek és rájukzárom az ajtót.De mivel az iskolánk 2 emeletes volt,és ha még a 2.-on lenne is a terem,simán kitudnának ugrani az ablakon át az utcára,szóval erről is letettem.Meg még az is eszembe jutott,hogy nem is biztos hogy a volt iskolánkban lenne az osztálytalálkozó,hanem mondjuk egy étteremben,vagy bárhol máshol.Szóval a vége az lett az egész tervemnek,hogy ahogy megfogadtam ballagáskor,nem mentem el rá.És szerencsére nem is találkoztam azóta egyikükkel sem.
2021. dec. 7. 22:59
 13/43 anonim ***** válasza:
18%
Látom vannak itt ékes példák rá hogy a bántalmazottak képesek lennének bántalmazóvá aljasodni.
2021. dec. 7. 23:03
 14/43 anonim ***** válasza:
85%

Akkor húzzál ide Borsodba, és élj cigányok között, majd megtapasztalod hogyan válsz bántalmazottból, egy menekülő senkivé. Inkább örülj hogy nem kerültél életedben balhéba, szóval fogd be a szádat.

2021. dec. 7. 23:06
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem vagyok még felnőtt, de pár napja vertem össze a gyereket a folyosó közepén aki már 3 éve b*sztatott
2021. dec. 7. 23:07
 16/43 anonim ***** válasza:
40%
"Akkor húzzál ide Borsodba, és élj cigányok között, majd megtapasztalod hogyan válsz bántalmazottból, egy menekülő senkivé. " Te mindenre ilyen agresszív hisztivel reagálsz? Basszus, durván bántalmazó családból jövök, de undorodom hogy az aki tudja milyen ha bántják, ilyen undorító mocsokká süllyedjen..
2021. dec. 7. 23:09
 17/43 anonim ***** válasza:
70%
Nem hiszem, hogy meg tudnám tenni. Lehet beképzelten hangzik, de jobbnak tartom magam annál, hogy visszaadjam az ilyet.
2021. dec. 7. 23:10
 18/43 anonim ***** válasza:
31%
Na végre, normális hozzáállás. Valaki nem aljasult olyanná mint a söpredék aki bántotta.
2021. dec. 7. 23:12
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Az erőszak erőszakot szül,ezt mindenki jól tudja.De olyankor ez nem jut eszükbe,mikor valakit megaláznak és tettleg bántalmaznak,hogy ezt vissza is kaphatják.Szóval nehogy már az legyen a hibás aki meg akarja vagy meg is torolja az őt ért sérelmeket,hanem az aki az egészet kezdeményezte,és aztán folytatta is tovább napokon,heteken,éveken át.
2021. dec. 7. 23:18
 20/43 anonim ***** válasza:
82%

Olyanról hogy önvédelem nem hallottál? Számomra hihetetlen hogy valaki sorba áll napi szinten a pofonokért, igen is vissza kell tudni csapni ha alkoholista a szülő, ha problémás a testvér, vagy neked úgy nyugodt a lelked ha hagyod magad, állod a sarat, mondván ez jutott?

Börtönben ilyen felfogással meg is ölnek, felfogod?

2021. dec. 7. 23:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!